Çözüldü xiaomi redmi note 8 şarj sorunu

Twrp12

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulanmete
Cihazım
note 12 pro 5g
Meslek
Öğretmen
Konular
12
S.a xiaomi redmi note 8 yurt dışı cihazım, boştayken %25 felan şarj yiyor. Ve gün içinde ortada birşey yokken şarjın tümünü gece uyuduğum da emiyor. %50 gece bıraktığım, telefon sabah uyandığım da şarjın %20 lere geldiğini görüyorum. Sorun nedir acaba üstadlar ?

creative14441235

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
s3
Konular
9
S.a xiaomi redmi note 8 yurt dışı cihazım, boştayken %25 felan şarj yiyor. Ve gün içinde ortada birşey yokken şarjın tümünü gece uyuduğum da emiyor. %50 gece bıraktığım, telefon sabah uyandığım da şarjın %20 lere geldiğini görüyorum. Sorun nedir acaba üstadlar ?
Pil bölümüne girip ekran görüntüsü atar mısınız? Neyin kullandığını görelim. Birde hangi rom kullanıyorsunuz. (Telefon hakkında bölümünün ekran görüntüsü)

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Twrp12

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulanmete
Cihazım
note 12 pro 5g
Meslek
Öğretmen
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pil bölümüne girip ekran görüntüsü atar mısınız? Neyin kullandığını görelim. Birde hangi rom kullanıyorsunuz. (Telefon hakkında bölümünün ekran görüntüsü)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-06-14-13-22-804_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-11-06-14-13-22-804_com.android.settings.jpg
    234,6 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_2020-11-06-14-13-53-036_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-11-06-14-13-53-036_com.miui.securitycenter.jpg
    239,7 KB · Görüntüleme: 29

creative14441235

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
s3
Konular
9
Hocam rom kaynaklı bir şarj tüketim fazlalığı var bence. Bende Note 8 Pro var, Android sistem %17, ekran %9, hücresel bekleme %4 kullanıyor. Android sistemi güncellemeler ve senkronizasyon yaptıysanız anlık olarak bu şekilde artabilir. Hücresel de hat çekiminde sorun yaşıyorsanız yine normal sayılabilir. Ekran tüketimi de parlaklık yüksek seviyelerdeyse normal sayılabilir. Ama bu saydığım durumlar yoksa çözüm hard reset ya da farklı bir rom kurulumu olacaktır.

Twrp12

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulanmete
Cihazım
note 12 pro 5g
Meslek
Öğretmen
Konular
12
Hocam şuan da arka plan işlemlerinin hepsini kısıtlamış durumdayım. Gps, senkronizasyon herşey kapalı. Telefonu günde toplasanız, 2 saat kullanmıyorum. Bazen 4.5 g den edgeye düşüyor mobil veri. Cihaz yurtdışı bir de twrp yok cihaz da miui 12 geldi. Güncellersem imei uçar mı ?

onlyfb60

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 10 Lite 5G
Konular
2
Hocam bir gecede telefonu uçak moduna alıp bir bakar mısınız ? Güncellerseniz imei gitmez.

Twrp12

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulanmete
Cihazım
note 12 pro 5g
Meslek
Öğretmen
Konular
12

onlyfb60

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 10 Lite 5G
Konular
2
Son düzenleme:

Twrp12

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulanmete
Cihazım
note 12 pro 5g
Meslek
Öğretmen
Konular
12
Hocam evin yakınlar da baz istasyonu var. Önceden böyle bir sorun yoktu. Ve gündüz ilginctir ki böyle bir sorun olmuyor. Sadece ben uyumaya gectiğim de telefonu köşeye atıyorum. Sabah uyanınca şarjın tükendiğini görüyorum. Dediğiniz konuya bakacağım. Teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun %100 şebeke ile ilgili arkadaşlar. 4.5 g den 3 g ye çektim, mobil veriyi şarj kaybı sıfır. Sadece 4.5 g de şarj sorunu oluyor. Nasıl çözeriz bu durumu ?

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
Hocam aynı durumu yaşadım. Konusunu da açtım. Şimdilik sorun çözüldü gibi. İnternette yazan birkaç çözümü denedim. Chrome güncellemeleri vs. Fabrika ayarlarına döndüm harf reset attım fayda yok. Güncelleme ile alakalı da değil çünkü güncelleme yaptıktan sonra çıkan bir sorun değil. Dediğin gibi 3g alınca düzeliyor ama bunu cihaz ayarlarından değil de servis menüsünden yapınca düzeliyor. Bu sefer de şebeke problemleri çıkıyor. Bende sim kartı çıkarınca şarj problemi olmuyordu. Farklı sim kart kullan diyen de olacaktır. Onu da denedim. Ben garantili cihaz kullanıyorum. 3 kez bu sebepten servise gönderdim. Evofone sağolsun 1 kez de benim cihazı kaybetti. Sözde batarya değişmeler vs derken servis raporlarına göre 3 kez batarya 1 kez anakart değişti. Şimdilik bir sorun yok bakalım. Miui 12 yüklemeyi de düşünmüyorum. İnşallah mecbur kalmam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca gece olduğunu belirtmişsiniz bu sorunun. Aslında sadece gece olan bir sorun değil bu. Telefonu kullanmadığınız zaman olan bir sorun. Gündüz telefonu birkaç saat kullanmadan bekleyin aynı sorun yine olacak

Üst Alt