Yardım Xiaomi Redmi Note 8 Pro şarj olmama problemi

xxsr345

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 11T
Meslek
Sıhhi Tesisat
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.0.5
Telefon Modeli
Note 8 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar. Yaklaşık iki senedir Note 8 Pro kullanıyorum. Geçenlerde telefonum şarj olmamaya başladı, tamircide şarj soketim değişti, 10 gün sonra tekrardan bozuldu ve bir daha götürdüm, lehimleri zarar görmüş denip lehim yapıldı. Yine 10 gün sonra şarj olmamaya başladı, telefonu söküp soketlerini çıkartıp tekrardan yerlerine taktım ve yaklaşık bir hafta sorunsuz kullandım. Dün yine aynısı oldu, iki kere misafirlikte çalışan telefon eve geldiğinde o gün bozuldu. Tekrardan tamirciye götürmek istemiyorum, şarj soketini değiştirip yeniden para alacak ve sorunsuz kullanacağımın garantisi yok. Bu sorunu tetikleyen ne olabilir? Ne değişmesi gerekiyor?

Rakqun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Rhmn
Cihazım
Tt175
Konular
0
Şarj entegresi arıza verecek büyük ihtimalle

Oyla:

Troublesome

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Note 10 Lite
Konular
1
Büyük ihtimal şarj entegresine güç veren flex yada şarj bordu ile anakart arasındaki flex ikisinden birisi şarj borduna kısa devre yaptırıyor ve bozuyor olabilir. Yeni şarj bordu alıp büyüteç ile flex bağlantı noktalarına iyice bakın temizleyin. Anormal bir durum yok ise montajını tamamlayın flex soketlerinin iyice oturduğuna emin olun gevşemiş olabilir.

Sorununuz şu an şarj bordu değil gibi görünüyor. Flex bağlantılarından gibi. Yeni şarj bordu almadan önce dediklerimi bir yapın önce. Şarj bordu kolay kolay bozulan birşey değildir giriş harici.

Oyla:
Üst Alt