Soru Xiaomi Redmi Note 8 PRO 128/64GB versiyonları arasındaki farklar neler?

Bastonluİhtiyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 8pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Fabrikasyon
Telefon Modeli
LG V10
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba beyler bayanlar,Belki konuyu yanlış yere açmışımdır affola :) Sormak istediğim ve fikir danışmak istediğim bir konu var, Elimde aktif kullandığım asus zenfone max plus ,Lg v10,Iphone 7 plus,Oppo reno z,LG g5 gibi modeller mevcut, İşim gereği bütçe dostu xiaomi redmi note 8 pro almaya karar verdim,Çizim yaparken bağzen detaya inmem gerekiyor çiziceğim nesnede, ve xiaomi redmi note 8 pro ihtiyaçlarımı şuan daha iyi görücek gibi,Çünkü elimdeki cihazlardan sadece LG V10'un kamerası beklentilerimi karşılıyor, Sorum şudurki 128 ve 64 gb arasında bi fark varmı? Bilgidiğim android telefonlarda dahili depolamada nekadar çok fazla yer varsa database kullanımı okadar az oluyor, alanın çok olmasından ötürü işlemcinin entegrelerine yük daha az biniyor diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltirsiniz,bilgilenirim, 128 gb'lık versiyonunu almayı düşünüyorum ama zaten birden fazla 256 gb hafıza kartım var,64 gb alıp sd kartla desteklesem, 128 gb lık redmi note 8 pro'nun performansını alabilirmiyim? yoksa 128/64 gibi kavramların performansa hiç bir etkisi olmayıp sadece depolama alandamı ön plana çıkıyor, Birde teknosa mağzasında test ettiğime göre telefonun orta taraflarının dokunmatiği daha iyi algılıyor yan taraflarına doğru milisaniye'lik fark varmışcasına bi uyuşukluk hissi veriyor, bu ortaki telefonamı has birşeydi yoksa deneyimleyen uzun kullanan arkadaşlardada aynı sıkıntısı varmı, Cevap verenler için şimdiden teşşekkürler :)

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Hassasiyet konusunda bir kaç yerde daha şikayet okumuştum, ayrıca şarj performansının 1-2 ayda hızla düştüğünü yazanlar da oldu.

Hafıza konusundaki sorunun cevabını ben de merak ediyorum. wasntme~~

Oyla:

Bastonluİhtiyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 8pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teknosada denediğimde bariz bi uyuşukluluk vardı,sanki cihazın ortası daha seri algılıyor gibiydi, ama mediamarkt'da denediğimde böyle birşeyle karşılaşmadım, belkide çıkış tarihiyle alakalı birşey olabilir, Lg V10'lardada belirli bi aydan önce çıkan modellerinde ghostscreen gibi sorunlar vardı,Enteresan ve kaygı verici bir durum insanın mağzaya gidip '' Bu ürün bu aymı mağzaya geldi?'' diye sorası geliyor :) Belkide güncellemeyle alakalı bi durum olabilir, yaklaşık iki buçuk haftadır detaylı araştırıyorum bu cihazı, İşlemcinin soğutma olayı liquid cooling'le oluyormuş,Ama şöyle birşey var kendi deneyimimden biliyorum bilgisayarlarda sıvı soğutma suyunun rutin bi düzende değiştirilmesi gerekiyor belirli bi zaman sonra ki tam performansını korusun,Bu cihazda acaba o durum nasıl olucak çok merak ediyorum,tam detaylı sıvının içeriğini bilmeme rağmen uzun ömürlü soğutma vasfını yerine getirebilirmi muallaktayım, Ama bütün bunları geçtim şu hafıza olayında bilen bir kişiden mantıklı bir cevap aldığım taktirde hiç düşünmeden alıcam bu cihazı çünkü cidden kendi segmentinde rakipsiz geliyor bana, gerek oppolar olsun gerek samsungların a70leri falan olsun, cidden fiyat performans ürünü, Bana Lg v10 hissini vericek gibi düşünüyorum :) V10 şimdiye kadar kullandığım en akıcı ve en iyi kameraya sahip telefondu benim için,gerek video performansı olsun gerek arayüzün sadeceli gerek video kalitesi, kendimi en yakın lg'den sonra redmi note 8 pro'da hissettim

Oyla:

brobaba290

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
REDMİ Note8 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
18
Bütçeniz varsa aslinda 128 GB almak mantıklı olur yer neresi Ankara da ise kendi mi mağazalarından almanızı tavsiye ederim genelde onlar evofone garantili oluyor sorunda yaşamazsınız ama bana kalırsa 128 GB almak daha mantikli

Oyla:

Bastonluİhtiyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 8pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
11
Bütçeniz varsa aslinda 128 GB almak mantıklı olur yer neresi Ankara da ise kendi mi mağazalarından almanızı tavsiye ederim genelde onlar evofone garantili oluyor sorunda yaşamazsınız ama bana kalırsa 128 GB almak daha mantikli
Yer gebze hocam,Burda sadece teknik servisi var,Malesef store tarzında değil,Bende 128 gb'lığını almak istiyorum ama işte birden fazla 256 gb hafıza kartım var, 64 gb versiyonu arasındada sadece 200 tl fark var, 200'ye kaliteli bi kulaklık alıp hafıza kartıyla destek yapmakta var,Tek merak ettiğim konu cidden şu depolama efsanesi varmı :) yani cidden 128 gb'lık versiyonu 64 gb lık versiyonuna göre dahamı performanslı dahamı stabil bunu öğrenmek istiyorum :)

Oyla:

brobaba290

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
REDMİ Note8 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
18
Ufakta olsa performans farkı olacaktır ama o kadar da çok yoktur diye düşünüyorum bende her ikiside var kullanıyorum hafif ten var performans oyunlarda ama o kadar baya baya büyük de diyemiyecegim tabikide

Oyla:

Bastonluİhtiyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 8pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
11
Ufakta olsa performans farkı olacaktır ama o kadar da çok yoktur diye düşünüyorum bende her ikiside var kullanıyorum hafif ten var performans oyunlarda ama o kadar baya baya büyük de diyemiyecegim tabikide
Çok teşşekkürler ilgilendiğiniz için,tabikide ahım şahım bi fark olamaz , sadece işlemciye boşken bindirdiği yük belki daha azdır ,yada sürekli verileri yenilemesi farklıdır, ufakta olsa bende performansa etki edebiliceğini düşünüyorum, Uzun kullanımda beğenmediğiniz bi yönü varmı peki cihazın? Amacım oyun oynamak değil,oyunla hatta hiç bir işim olmıyacak, sadece kamerası ve ufak çaplı render programlarıyla olucak, atıyorum instagram için yada pinterest için ufak çaplı video editleri yada ufak çaplı montajlar gibi,çok fazla sosyal medya mail ve whatsapp kulanan biriyim, Mesela duyduğuma göre tema değişmemesi gibi birşey varmış sadece Mi serilerine özgüymüş, yada rehber uygulaması google'ın mış ,bu ve türevi şeyler günlük kullanımda canınızı sıkıyormu hiç? Herkes artılarını konuşuyor, eksilerini bilmek elime aldığımda bi amiral gemisi beklentisini sönümler

Oyla:

brobaba290

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
REDMİ Note8 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
18
Ben temadan gayet memnunum değişiyor ben sorun gozlemlemedim öncelikle
Rehber ve arama mesaj uygulamalarına gelirsek beni biraz hayal kırıklığına uğrattı cihaz çünkü MIUI tabanlı sistemde ses kayıt özelliği vardı Google a geçince o kayboldu o konuda bana göre tek eksik o
Günlük kullanımda da ben çok aşırı hızlı kullanan birisiyim ilk başlarda iyiydi sonradan alıştım ya telefondan herhalde ondan dolayı biraz daha hızlı olsa iyi olurdu diyorum ama performans açısından hiçbir kayıp yaşamadım bu güne kadar 1 ay oldu herhalde alalı hep oyun vs oynadım daha gram bişey yaşamadım bu arada geç cevap verdim biraz yoğunum bu sıralar kusura bakmayın bu arada bataryaya gelirsek 1 hafta oyun oynamadan denedim sadece sosyal medya ve kamera ağırlıklı müzik ağırlıklı 2 günü çıkartıyor mobil veri ,wifi, Bluetooth, senkronizasyon açıktı hep öyle soyliyeyim size almadıysanız daha ve açılıyor yoksa aslında 1 tık daha beklenebilir note 9 kardan bahsediliyor şu sıralar ama alacaksanizda pişman olmazsınız kameraya gelirsem de kişiden kişiye değişir göreceli bir kavram bence geceleri de olsun gayet iyi fotoğraflar çekiliyor bazıları gece kötü diyor dediğim gibi göreceli bir kavram örnek atayım ben şimdi buraya ilk aldığımda çekmiştim detaylara da dikkatli bakın hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çoğu dosyayı yükleyemedim şuan buraya sunucu işlemesi için çok büyük diyor artık bunlarla idare edelim şimdilik kararınızı ona göre verirsiniz. Hiçbir dosya yuklenmiyor link atsam yasak olabilir

Oyla:

Bastonluİhtiyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 8pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
11
Görmüş kadar oldum hocam ilgin içi teşşekkürler uzun uzun yazmışsın :) teknosaya bıraktığım telefonun ücret iadesi gelicek, hediye çeki vericeklermiş onu bekliyorum almak için, bende hızlı kulanan biriyim ordan oraya ordan oraya işlemciyi yorucak şekilde kullanırım, deneyimlerinize göre zaten eksik bi yönü yok, fiyatıda ideal, hayırlısıyla 128 gb versiyonunu alırım inşAllah,kameranın iyi çekmesi değilde benim için detaylı çekmesi önemli, yani zoom yaptığımda o detayları yakalabiliyim çünkü çizerim, baka baka çizdiğimden en ince detay benim için yeterli ve redmi benim işimi fazlasıyla görür şuan, tekrardan teşşekkürler ilgilendiğiniz için :)

Oyla:

brobaba290

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
REDMİ Note8 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
18
Görmüş kadar oldum hocam ilgin içi teşşekkürler uzun uzun yazmışsın :) teknosaya bıraktığım telefonun ücret iadesi gelicek, hediye çeki vericeklermiş onu bekliyorum almak için, bende hızlı kulanan biriyim ordan oraya ordan oraya işlemciyi yorucak şekilde kullanırım, deneyimlerinize göre zaten eksik bi yönü yok, fiyatıda ideal, hayırlısıyla 128 gb versiyonunu alırım inşAllah,kameranın iyi çekmesi değilde benim için detaylı çekmesi önemli, yani zoom yaptığımda o detayları yakalabiliyim çünkü çizerim, baka baka çizdiğimden en ince detay benim için yeterli ve redmi benim işimi fazlasıyla görür şuan, tekrardan teşşekkürler ilgilendiğiniz için :)
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana hocam şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın

Oyla:
Üst Alt