Yardım Xiaomi Redmi Note 10S sürekli yeniden başlama sorunu

maestro_24

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.5.8.0
Telefon Modeli
Resmi Note 10S
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar. Çok kısa bilgi vermeye calisacagim.

Mart 2022'de telefonumu ilk satin aldigimdan beri sorunsuz kullanmaktayim.

Ancak Mart 2022'de ilk aldığımdan bu yana hiçbir kez güncelleme yapmadım. Yeni guncelleme bildirimi hep geldi ancak ilk sürümü ile yüklü kullandim hep. Şu ana kadar sorunsuz idi.

Yaklaşık 1 hafta önce telefon bir kere kendini yeniden açıp başlattı.

Şimdi esas soruna geliyorum.

Bu sabah telefon sayısız bir döngüye girdi. Sürekli yeniden başlıyor, miui yazısı çıkınca tekrar yeniden başlıyordu.

Defalarca. Kaç kez sayamadım. Sonra bir anda ekran wipe data yazan menü açıldı. Hiçbir şey yapmadım, bekledim.

Ben beklerken telefon bir anda o menüden çıktı ve kendi kendine açıldı.

Tekrar bu döngü olmadı ama ya olursa diye korkuyorum.

Şu anda da telefonda 3. taraf uygulamaları sildim, verilerimi yedekledim kurbanlık koyun gibi bekliyorum.

Ne yapmalıyım?

Android sürümü:11
MIUI sürümü: 12.5.8.0

(Ekranda v13 güncellemesi var)

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Ota güncellemesi sonrasında bu sorunlar oluşabiliyor. Orijinal twrp ekranından wipe data yapılarak genelde düzelme sağlanıyor, ama kesin çözüm olmayabilir de. Boot kilidiniz açıksa, fastboot üzerinden romu temiz şekilde kurabilirseniz sorunlarınız düzelebilir. YD cihazı değilse ve IMEI gitme derdiniz yoksa yapabilirsiniz.

Oyla:

maestro_24

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ota güncellemesi sonrasında bu sorunlar oluşabiliyor. Orijinal twrp ekranından wipe data yapılarak genelde düzelme sağlanıyor, ama kesin çözüm olmayabilir de. Boot kilidiniz açıksa, fastboot üzerinden romu temiz şekilde kurabilirseniz sorunlarınız düzelebilir. YD cihazı değilse ve IMEI gitme derdiniz yoksa yapabilirsiniz.
Tesekiur ederim.

Tek anladığım şey wipe dataya basmam gerektiği.

Ota nedir bilmiyorum ancak dedigim gibi telefonu aldigimdan beri bir kere bile guncelleme yapmadim. 2022'den beri sorunsuz çalışan rom şu anda neden bozuldu ki?

Fastboot rom kurmak nasıl oluyor anlamadım.

Ya yine yeniden başlama döngüsüne girerse diye çok korkuyorum

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Ota güncelleme; Xiaomi serverları üzerinden otomatik olarak cihazlara dağıtılan orijinal güncellemeler oluyor. Boot kilidiyse; Cihaza tam erişim sağlamak için önyükleyici kilidinin açılması oluyor, boot kilidi açık cihazlarda istediğiniz gibi rom düşürme ve yükseltme işlemlerini yapabiliyorsunuz, aynı yetkili servis gibi. Cihazın bozulmasına gelince; Aslında bozulmadı, sadece eski romunuz ve yeni güncelleme paketlerinin üst üste binmesinden kaynaklı bazı tutarsızlıklar oluşuyor. Bunun en kesin çözümü de, fastboot menüsü üzerinden o romu temiz bir şekilde sıfırdan kurmak oluyor. Bu işlerden anlamıyorsanız pek bulaşmayın, garantisi devam ediyorsa servise götürün onlar halletsinler.

Oyla:

maestro_24

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
1
Ota güncelleme; Xiaomi serverları üzerinden otomatik olarak cihazlara dağıtılan orijinal güncellemeler oluyor. Boot kilidiyse; Cihaza tam erişim sağlamak için önyükleyici kilidinin açılması oluyor, boot kilidi açık cihazlarda istediğiniz gibi rom düşürme ve yükseltme işlemlerini yapabiliyorsunuz, aynı yetkili servis gibi. Cihazın bozulmasına gelince; Aslında bozulmadı, sadece eski romunuz ve yeni güncelleme paketlerinin üst üste binmesinden kaynaklı bazı tutarsızlıklar oluşuyor. Bunun en kesin çözümü de, fastboot menüsü üzerinden o romu temiz bir şekilde sıfırdan kurmak oluyor. Bu işlerden anlamıyorsanız pek bulaşmayın, garantisi devam ediyorsa servise götürün onlar halletsinler.
Aynen dediğiniz gibi sürekli sistem diye bir şey bana mesaj yolluyordu uygulamalarinizi guncelleyin diye, son zamanlarda çok sık oldu.

Peki çözüm olarak MIUI 13'e güncelleme yapsam?

Şu anda ekranda MIUI 13 yazısı var. Böylece eski rom olayı da kalkmış olmaz mi

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Deneyebilirsiniz tabii ki, çözüm olabilir. Ancak kesin diyemem, güncelleme sonrasında wipe yaparsınız, artıklar varsa onları da temizlemiş olur. Her halükarda bu sorunu çözmeniz gerekecek. Bu adımı denersiniz, olmazsa dediğim yola başvurursunuz.

Oyla:

maestro_24

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
1
Deneyebilirsiniz tabii ki, çözüm olabilir. Ancak kesin diyemem, güncelleme sonrasında wipe yaparsınız, artıklar varsa onları da temizlemiş olur. Her halükarda bu sorunu çözmeniz gerekecek. Bu adımı denersiniz, olmazsa dediğim yola başvurursunuz.
Teşekkür ederim.

Şu an evdeyim, ya direkt wipe data yapacağım.

Ya da önce 13'e güncelleyip sonra wipe data yapacağım eğer olmazsa yarın servise götüreceğim. Anladım.

Tek bir sorum kaldı, ayarlardan cihazı fabrika ayarlarına sıfırla dersem de aynı şeyi yapmış olur muyum?

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Teşekkür ederim.

Şu an evdeyim, ya direkt wipe data yapacağım.

Ya da önce 13'e güncelleyip sonra wipe data yapacağım eğer olmazsa yarın servise götüreceğim. Anladım.

Tek bir sorum kaldı, ayarlardan cihazı fabrika ayarlarına sıfırla dersem de aynı şeyi yapmış olur muyum?
Evet olursunuz, twrp ekranı cihaz açılmadığı durumlarda kullanılır. Açılıyorsa cihaz içinden yapabilirsiniz.

Oyla:

radeongt

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Öğrenci
Konular
37
Aynı şeyi Poco X3 NFC cihazımda yaşadım hocam 1 kere oldu, 1 daha olmadı .

Oyla:
Üst Alt