Yardım Xiaomi Redmi 4x Ekran Görüntüsü Sorunu

Mi4d

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi 4x
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmiyorum
Telefon Modeli
Redmi 4x
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar.

Xiaomi Redmi 4x marka bir telefonum var. Birkaç hafta önce telefon ile YouTube da video izlerken telefonun ekranı birden bire karardı, görüntü gitti. Telefon acik durumda fakat ekran tamamen siyah, görüntü yok. Telefona arama yapılabiliyor, titreşim, ses, el feneri vs gibi fonksiyonlari çalışıyor fakat ekranda görüntü yok. Sizlere iki tane sorum olacak:

1)Bu arızanın sebebi nedir, çözümü var mıdır?
2)Yeni bir telefon aldığımda eski telefonumdaki bilgileri yedekleme için(Resimler, dosyalar, whatsapp sohbetleri vs) telefonun arayüzüne erişim imkanı var mıdır?

Çok teşekkür ederim şimdiden.

cilgingitar

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
25
Donanımsal problem gibi görünüyor hocam. Güç + ses açma tuşuna basılı tutun bakalım recovery menü vs geliyor mu. Gelmiyorsa ekran ya tamamen gitmiş ya da soketi çıkmış içini açıp bakmak lazım. Verilerinizi bilgisayar yardımıyla yedekleyebilirsiniz.

Oyla:

Mi4d

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi 4x
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Donanımsal problem gibi görünüyor hocam. Güç + ses açma tuşuna basılı tutun bakalım recovery menü vs geliyor mu. Gelmiyorsa ekran ya tamamen gitmiş ya da soketi çıkmış içini açıp bakmak lazım. Verilerinizi bilgisayar yardımıyla yedekleyebilirsiniz.

Hocam ekranı bir iki kez değiştirmiştik telefonun.
Recovery menüsü gelmiyor maalesef. Yukarıda bahsettiğim gibi bazı fonksiyonlar çalışıyor, yani telefon açık durumda, ama ekrana görüntü gelmiyor.
Yedekleme konusunda söyle bir konu var, mesela WhatsApp a girip Sohbetleri yedeklemem gerekiyor. Bunun için telefonun ekranını başka bir cihaza aktarma ve oradan telefonu kontrol etme imkanımız var mı acaba?

Çok teşekkür ederim.

Oyla:

cilgingitar

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
25
Hocam ekranı bir iki kez değiştirmiştik telefonun.
Recovery menüsü gelmiyor maalesef. Yukarıda bahsettiğim gibi bazı fonksiyonlar çalışıyor, yani telefon açık durumda, ama ekrana görüntü gelmiyor.
Yedekleme konusunda söyle bir konu var, mesela WhatsApp a girip Sohbetleri yedeklemem gerekiyor. Bunun için telefonun ekranını başka bir cihaza aktarma ve oradan telefonu kontrol etme imkanımız var mı acaba?

Çok teşekkür ederim.
WhatsApp yedeğinizi yerel yedeklemeyle de alabilirsiniz. WhatsApp klasörünü PC ye atın. O klasörü başka bir telefona veya aynı telefona tekrar attığınızda mesajlarınız geri gelir ama Google drive yedeklemesini es geçmelisiniz yoksa oradan kurmaya çalışır.

Oyla:

Mi4d

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi 4x
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım hocam. Pc bağladığım zaman telefonu görüyor ama dosyaları göstermiyor. Galiba telefon üzerinden pc ye bağlanmaya onay vermem gerekiyor. Ekranı da göremiyorum. Bunu nasıl halledebilirim?

Oyla:
Üst Alt