Haber Xiaomi Redmi 3, 4100mAh batarya ile geliyor

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Xiaomi'nin gelecek hafta tanıtacağı Redmi 3 için meraklı bekleyiş devam ederken, gerek resmi gerek gayri resmi kanallardan cihazla ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Xiaomi cihazın bataryası hakkında bilgi verirken, kaynaklar da yonga seti konusuna son noktayı koydu.

Firma, paylaştığı son afişte cihazın 4100mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olacağını açıkladı. 5 inçlik bir cihaz için 4100mAh kapasite dolukça yüksek. Bu boyutta en büyük kapasiteye sahip cihazlardan birisi Redmi 3 olacak. Bu bakımdan cihazın çok daha uzun kullanım süreleri ile sınıfında öne çıkacağını söylemek mümkün.

Xiaomi Redmi 3 modelinin seride çıtayı biraz daha yukarı çekeceği ifade ediliyor. Giriş seviyesi bir yonga seti yerine 1.7GHz saat hızında çalışan Snapdragon 616 ile orta üst seviyeye yaklaşan Redmi 3 modelinin haliyle fiyat konusunda da bir yükselmesi bekleniyor. 5 inçlik 720p ekran, 13MP çözünürlüğünde arka kamera, 2GB RAM, 16GB artırılabilir kapasite gibi özelliklere sahip olacak modelin fiyat seviyesi de 200$ üzerine çıkacak.

Peki bugüne kadar sürümden kazanma mantığıyla hareket eden ve peynir ekmek gibi telefon satan Xiaomi, neden fiyat yükseltiyor? Akıllı telefon pazarında çok başarılı satışlar yapabilir ve gelirlerini artırabilirsiniz ancak iş faaliyet karını artırmaya gelince aynı durum söz konusu olmuyor. İyi bir faaliyet karı için iyi bir kar marjı şart. Bunun yolu da premium tarzda özelliklere yer verip fiyatı da yükseltmekten geçiyor.

Akıllı telefon pazarında Androidli cihazlar 700-800 milyona yakın yıllık satış rakamlarına ulaşıyor ancak faaliyet karı olarak ancak yüzde 5-6 seviyesine çıkabiliyor. Apple ise 150-200 milyon arası telefon satıyor ve faaliyet karının yüzde 95'ini kasasına koyuyor. İşte Xiaomi'nin bu nedenle kar marjına oynamak istemesi çok olası. Hali hazırda Asya'da belirli bir saygı gören firmanın, bu imajını kullanarak fiyatını artırması sürpriz olmayacaktır.

kaynak:

SezerFilik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
H.Sezer
Cihazım
GM Discovery
Konular
2
Kardeşim 4000 Mah ile geldi :D

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Ekrem71'den kurtuluş yok.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekrem71'den kurtuluş yok.
aynen hocam haber yapmak için çok kasıyor kendini sonunda ortaya saçma yorumları ve saçmalıdığı bilgileri kalıyor gerçi onları çok sonra düzeltiyor.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
aynen hocam haber yapmak için çok kasıyor kendini sonunda ortaya saçma yorumları ve saçmalıdığı bilgileri kalıyor gerçi onları çok sonra düzeltiyor.

Hocam, düzeltse yine iyi. Ne istifini bozuyor, ne bir düzelme işareti gösteriyor.

Cihaz 105-120$ civarında çıktığında 200$'ı geçer diye haber yapan Ekrem71 hiç bozuntuya vermeden devam edecek.

Yahu akıl var, mantık var; Redmi Note 3'ün özelliklerine ve fiyatlarına bir bakmaz mı insan şu haberi yazmadan evvel.

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90

• Full Metal 5- Inch Body
  • 139.3 mm X 69.6 mm X 8.5mm
  • 144g
  • 4100 mAh battery
  • Qualcomm Snapdragon 616 Octa Core ( 4x1.5GHz + 4x1.2GHz )
  • 13 MP, 0.1s ultra-fast PDAF (Phase Detection Auto Focus) , 5 MP front camera
  • 16 GB ROM , 2 GB LPDDR3 RAM
  • Expandable storage up to 128 GB (VFAT)
  • Priced at ¥699 ($106)

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

omercevirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi mi4
Meslek
Yönetici
Konular
21
Hocam hersey cok güzel de işlemcinin Snapdragon olması imei işlemi için biraz sıkıntılı.Yoksa telefon iyi olmuş bence.Fiyat olarak ta Çin piyasası 30-40 fazlaya satıyor.100 dolara cıkarsa 140 dolara alırız sanırım.Ama imei işlemini nasıl yaparız işte.Kayıt ettirsek fiyat yükseliyor.
Redmi note 3 te bu işlem kolay.İmei işlem ücretini de ilave edince Redmi note 3 daha avantajlı olur gibi ama bu telefon 5 inc o çok iyi olmuş.

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Hocam hersey cok güzel de işlemcinin Snapdragon olması imei işlemi için biraz sıkıntılı.Yoksa telefon iyi olmuş bence.Fiyat olarak ta Çin piyasası 30-40 fazlaya satıyor.100 dolara cıkarsa 140 dolara alırız sanırım.Ama imei işlemini nasıl yaparız işte.Kayıt ettirsek fiyat yükseliyor.
Redmi note 3 te bu işlem kolay.İmei işlem ücretini de ilave edince Redmi note 3 daha avantajlı olur gibi ama bu telefon 5 inc o çok iyi olmuş.

Koyu Gri Olan Çok Hoşuma Gitti. Getiren Olursa Almayı Düşünüyorum. Snapdragon işlemcilerde evet İMEİ tamiri Bayağı Zahmetli ve Ücreti Yüksek. O Yüzden İster İstemez Fiyat Yükseliyor. MTK Olsa, 5 Dk da İMEİ Tamiri Yapabiliyorsun :)

Üst Alt