Yardım Xiaomi red mi note 4 MTK ısınma ve şarj problemi

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global stable 9.6.1.0 kararlı
Telefon Modeli
Xiaomi red mi note 4 MTK
Bootloader Kilidi
Açık
İyi günler değerli forum üyeleri sorunum şu elimde Xiaomi red mi note 4 MTK işlemcili bir cihaz var son zamanlarda telefon hiçbir işlem yapmama rağmen bariz ısınmaya başladı ve şarji su gibi içmeye başladı biraz kurcalayip internette gezinirsem ise şarj feci derece de düşüyor format atarak bu durumdan kurtuldum cihaz bomboş çok uygulamada yok fakat 1-2 hafta içinde tekrar oldu sorun yazılımdan mi yoksa pilden mi sizce ? cihaz 2 senelik bu arada

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Sıfırladığınızda düzeldiyse kullandığınız uygulamalardan bazıları buna sebep oluyor olabilir hocam. Onlara dikkat edin.

Oyla:

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıfırladığınızda düzeldiyse kullandığınız uygulamalardan bazıları buna sebep oluyor olabilir hocam. Onlara dikkat edin.
hocam kullandığım uygulamalar istagram WhatsApp Facebook farklı bir uygulama yok açıkçası tel eşimin bilirsiniz bayanlar genelde az uygulama kullanır benim anlamadığım telefonu kapatıyorum acıyorum hiç bir uygulama açmıyorum bırakıyorum öyle kendi kendine ısınmaya başlıyor resmen

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Pil ömrü bitiyor.
2 sene az bir süre değilmi acaba pil ömrü için xiaomi nin 3-4 senelik cihazlari bile hala taş gibi dengesiz bir şarj etme durumuda olmadı genelde sonuna kadar bitirip şarj eder telefonu

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
hocam kullandığım uygulamalar istagram WhatsApp Facebook farklı bir uygulama yok açıkçası tel eşimin bilirsiniz bayanlar genelde az uygulama kullanır benim anlamadığım telefonu kapatıyorum acıyorum hiç bir uygulama açmıyorum bırakıyorum öyle kendi kendine ısınmaya başlıyor resmen

Herhangi bir anakart problemide olabilir bu. Pil konusunda 2 sene iyi bir süre bakıldığında. Eğer pil düzensiz kullanıldıysa, farklı şarj aletleri ile şarj edildiyse veya çok ısıya maruz kaldıysa ömrünü ciddi derecede kısaltabilir.

Oyla:

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Herhangi bir anakart problemide olabilir bu. Pil konusunda 2 sene iyi bir süre bakıldığında. Eğer pil düzensiz kullanıldıysa, farklı şarj aletleri ile şarj edildiyse veya çok ısıya maruz kaldıysa ömrünü ciddi derecede kısaltabilir.
orjinal Xiaomi kendi şarj aleti ile şarj edildi hep ısıya gelince MTK işlemcisi olduğu için ısınma biraz vardi şarjda iken ise biraz fazla ısıdan dolayı ekranın köşesinde sararma felanda oldu ama pil de ilk defa bu şekilde bişey oldu kendi kendine sanki fazla çalışıyor gibi telefon ve arkada açık kalan bişey var pili yiyip bitiriyor dediğiniz gibi inşallah anakart problemi değildir eğer öyleyse çöp bence telefon

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
orjinal Xiaomi kendi şarj aleti ile şarj edildi hep ısıya gelince MTK işlemcisi olduğu için ısınma biraz vardi şarjda iken ise biraz fazla ısıdan dolayı ekranın köşesinde sararma felanda oldu ama pil de ilk defa bu şekilde bişey oldu kendi kendine sanki fazla çalışıyor gibi telefon ve arkada açık kalan bişey var pili yiyip bitiriyor dediğiniz gibi inşallah anakart problemi değildir eğer öyleyse çöp bence telefon

Ekran sararmasına az bir ısı neden olmaz hocam. Ciddi ısınmalara maruz kaldıysa oluşur o sorun.

Oyla:

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Ekran sararmasına az bir ısı neden olmaz hocam. Ciddi ısınmalara maruz kaldıysa oluşur o sorun.
Şuan tekrar telefonu sifirladim bir sürü işlem yapıyorum uygulamalar indirip güncelleme yapıyorum ve ısınma yok anlamadım bu işten birşey pilde normal şekilde seyir ediyor

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Şuan tekrar telefonu sifirladim bir sürü işlem yapıyorum uygulamalar indirip güncelleme yapıyorum ve ısınma yok anlamadım bu işten birşey pilde normal şekilde seyir ediyor

Hocam Facebook uygulamasını kurmadan devam edebilir misiniz? Öyle gözlem yapın. Facebook ne yazık ki yıllardır Android uygulaması üzerinde adam akıllı bir optimizasyona varamadı. Kapatsanda arka planda çalışıyor, rami şişiriyor ve şarjı içiyor.

Oyla:
Üst Alt