Xiaomi Powerbank Şarjı Hk.

dekadans

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
dekadans
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
20
Selamlar,

Xiaomi fanboy'u olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum :) Telefon, kulaklık, hoparlör, MiBand derken şimdi de Powerbank sahibi oldum. Ürün Banggood'tan bir ayda geldi. Ptt sağolsun ürünü başka birine teslim etmiş ve o kişi de boş bulunup paketi açmış, neyse ki iyi niyetli biri olduğundan beni arayıp buldu (aynı kurumdaymışız) ve ürünü verdi. Ama bunu yapmasaydı ne olurdu açıkçası bilemiyorum, böyle durumlarda kime şikayet ederiz, netice alabilir miyiz? Bilenler aydınlatsın.

Neyse, benim bir sorum olacak. Forumda arattım ama bulamadım, tekrar oluyorsa yöneticilerden özür dilerim. Xiaomi Powerbank'ı şarj ederken bilgisayar üzerinden kendi kablosu ile mi şarj edeceğiz, yoksa Mi telefonların şarj cihazları ile fişe takılı olarak şarj etmemiz mümkün mü? Bununla ilgili maalesef pek bir kaynağa rastlamadığım için sormak istedim.

Herkese kolaylıklar.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Alışveriş ve inceleme bölümlerimizde bunlarla ilgili birçok konu bulabilirsiniz.
USB üzerinden şarj edemezsiniz. Daha doğrusu edersiniz ama mesela 10400 modelini aldıysanız sabah takarsınız ertesi sabaha ancak dolar. 
Mi Powerbank'ler 2A'lik adaptörlerle dolabilir şekilde üretilmişlerdir. En hızlı olarak 2A'lik adaptörlerle şarj edebilirsiniz. Elinizde 2A yoksa 1A'den az olmamak kaydıyla başka adaptörler de kullanabilirsiniz tabiki. Ama elbette Akım değeri ne kadar düşerse şarj süresi de o kadar artacaktır.

5000'lik modeli ele alacak olursak, ortalama olarak (rakamları hesaplı değil tahmini olarak yazıyorum)

USB yani PC ile 11-14 saat
1A'lik adaptör ile 6-8 saat,
2A'lik adaptör ile 3-4 saat 

gibi sürelerde şarj edebilirsiniz.

dekadans

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
dekadans
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
chatin_62' Alıntı:
Alışveriş ve inceleme bölümlerimizde bunlarla ilgili birçok konu bulabilirsiniz.
USB üzerinden şarj edemezsiniz. Daha doğrusu edersiniz ama mesela 10400 modelini aldıysanız sabah takarsınız ertesi sabaha ancak dolar. 
Mi Powerbank'ler 2A'lik adaptörlerle dolabilir şekilde üretilmişlerdir. En hızlı olarak 2A'lik adaptörlerle şarj edebilirsiniz. Elinizde 2A yoksa 1A'den az olmamak kaydıyla başka adaptörler de kullanabilirsiniz tabiki. Ama elbette Akım değeri ne kadar düşerse şarj süresi de o kadar artacaktır.

5000'lik modeli ele alacak olursak, ortalama olarak (rakamları hesaplı değil tahmini olarak yazıyorum)

USB yani PC ile 11-14 saat
1A'lik adaptör ile 6-8 saat,
2A'lik adaptör ile 3-4 saat 

gibi sürelerde şarj edebilirsiniz.

Çok teşekkürler çetin bey.

ready

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ready
Cihazım
Mİ3
Konular
0
[font='Open Sans', sans-serif]chatin_62 soru işareti kalmayacak şekilde cevap vermiş. Üzerine birşey yazmak hoş olmayacak ama onun anlayışına inandığımdan bir ilave de ben etmek istiyorum.

[font='Open Sans', sans-serif]Powerla birlikte gelen küçük kabloyla akım değeri daha yüksek şekilde sarj ediyor. Şu akım ölçerlerle defalarca test ettim. Telefonla gelen uzun siyah kablo; kısa beyaz kabloya göre akımı biraz daha az iletiyor. Resimleri silmişim şuan tam hatırlamıyorum değerleri ama 
[font='Open Sans', sans-serif]kısa kablo ile 2A adaptörle 1,52A, 1,58A değerlerini gördüm. 
[font='Open Sans', sans-serif]Xiaominin orjinal uzun kablosuyla 0,98A, 1,02A gibi değerlerde kaldı.
[font='Open Sans', sans-serif]Orjinal olmayan kablolarla da denedim, 0,50A lardaydı

[font='Open Sans', sans-serif]Diğer taraftan, Powerla Telefonu şarj ederken de yine telefona gelen akım, aynı şekilde kablonun kalitesiyle doğru orantılı.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
ready' Alıntı:
[font='Open Sans', sans-serif]chatin_62 soru işareti kalmayacak şekilde cevap vermiş. Üzerine birşey yazmak hoş olmayacak ama onun anlayışına inandığımdan bir ilave de ben etmek istiyorum.

[font='Open Sans', sans-serif]Powerla birlikte gelen küçük kabloyla akım değeri daha yüksek şekilde sarj ediyor. Şu akım ölçerlerle defalarca test ettim. Telefonla gelen uzun siyah kablo; kısa beyaz kabloya göre akımı biraz daha az iletiyor. Resimleri silmişim şuan tam hatırlamıyorum değerleri ama 
[font='Open Sans', sans-serif]kısa kablo ile 2A adaptörle 1,52A, 1,58A değerlerini gördüm. 
[font='Open Sans', sans-serif]Xiaominin orjinal uzun kablosuyla 0,98A, 1,02A gibi değerlerde kaldı.
[font='Open Sans', sans-serif]Orjinal olmayan kablolarla da denedim, 0,50A lardaydı

[font='Open Sans', sans-serif]Diğer taraftan, Powerla Telefonu şarj ederken de yine telefona gelen akım, aynı şekilde kablonun kalitesiyle doğru orantılı.
Estağfurullah, hepimiz bildiklerimizi yazmamız gerekir.
Evet dediğiniz gibi kablo çok önemli. Ben de birçok defa birçok yerde belirttim. Elimde bir sürü kablodan, yüksek akımla şarj edebilen sadece powerbanklerin kendi kabloları ile LG G2'nin kablosu var. Diğer kablolar 1A ile 300mA arasında değişiyor. Ebay'den aldıklarımın hemen hepsi 700mA'in altında.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

dekadans

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
dekadans
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ready' Alıntı:

Çok sagolun bu kablo meselesi de önemli. Herhalde pek çok insan kabloyu kısalığından dolayı sarj için kullanmıyordur. Oysa kullanmak gerekiyormus.

MI 3W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nthngtls97

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Konular
5
hocam konuyla pek alakalı değil ama miui kullanıcısı olarak mi bandın ne işe yaradığını merak ediyorum açıkcası

Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt