Soru Xiaomi Pocophone F1 hakkında soru

• Konbuyu başlatan FTYZ
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 5
  • Görüntüleme 607

FTYZ

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fırat
Cihazım
HTC ONE M8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
-
Telefon Modeli
HTC ONE M8
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle foruma yeni oldum , aranızda olduğum için mutluyum :) , konuyu nereye açacağımı bilemedim , burayı uygun gördüm , hatam olursa affola.

Eskiyen HTC one M8 cihazımı yenileyeceğim (3.5 sene kullandım)
2500 TL ve altı telefon alıcağım, Araştırmalarımın sonucu Xiaomi Pocophone F1 cihazının çok beğendim ve almaya karar verdim.
nasip kısmetse gelecek hafta içinde Hepsiburada üzerinden sipariş ediceğim, lakin Poco F1 hakkında şu aşağıdaki sorularım hakkında pek ayrıntılı bilgi edinemedim.rica etsem yardımcı olabilir misiniz ?

Soru şu,
1-Vowifi Desteği var mı ? (Wifi üzerinden şebeke), Vodafone ve Turkcell uyumlu cihazlar listesinde cihazın ismini göremedim, açıkçası xiaomi 'nin hiçbir cihazının ismi yazmıyor.
2-Ben cihazı uzun süre kullanmayı düşünüyorum (3 veya 4 yıl) . Aldığım cihazları her zaman temiz ve kılıf , kırılmaz camla kullanırım. fakat Arka ve yan çercevenin plastik olması uzun süre (3 ve 4 yıl) sonrası yıpranma vb. gibi sorunlar yaşanır mı ? En kısa özetiyle malzeme kalitesi nasıl ?

Sorum biraz uzun oldu hakkınızı helal edin :) , Lütfen değerli cevaplarınızı esirgemeyin , Sizlerin değerli cevaplarınızı bekliyor olacağım.

İyi Forumlar...

qwake17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
28
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle foruma yeni oldum , aranızda olduğum için mutluyum :) , konuyu nereye açacağımı bilemedim , burayı uygun gördüm , hatam olursa affola.

2500 TL ve altı telefon alıcağım, Araştırmalarımın sonucu Xiaomi Pocophone F1 cihazının çok beğendim ve almaya karar verdim.
nasip kısmetse gelecek hafta içinde Hepsiburada üzerinden sipariş ediceğim, lakin Poco F1 hakkında şu aşağıdaki sorularım hakkında pek ayrıntılı bilgi edinemedim.rica etsem yardımcı olabilir misiniz ?

Soru şu,
1-Vowifi Desteği var mı ? (Wifi üzerinden şebeke), Vodafone ve Turkcell uyumlu cihazlar listesinde cihazın ismini göremedim, açıkçası xiaomi 'nin hiçbir cihazının ismi yazmıyor.
2-Ben cihazı uzun süre kullanmayı düşünüyorum (3 veya 4 yıl) . Aldığım cihazları her zaman temiz ve kılıf , kırılmaz camla kullanırım. fakat Arka ve yan çercevenin plastik olması uzun süre (3 ve 4 yıl) sonrası yıpranma vb. gibi sorunlar yaşanır mı ? En kısa özetiyle malzeme kalitesi nasıl ?

Sorum biraz uzun oldu hakkınızı helal edin :) , Lütfen değerli cevaplarınızı esirgemeyin , Sizlerin değerli cevaplarınızı bekliyor olacağım.

İyi Forumlar...
Hocam bence almakla çok iyi bir karar vereceğinizden şüphem yok. Ama en iyisini siz bilirsiniz. Soruları cevaplayım:

1- Vowifi desteği var ama Türkiye'de operatörler destek vermediği için pek anlamı yok.

2- Cihazı kullanmadığım için arkası için bir şey söyleyemem. Youtube'da telefonla ilgili bir sürü video var. Onlara da bakabilirsiniz.

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Merhaba Arkadaşlar,

Soru şu,

İyi Forumlar...
Bu bütçe ile alınabilecek en iyi cihazı tercih ettiğinizden ve memnuniyet ile cihazınızı kullanacağınızdan emin olabilirsiniz :)
Hocam 1. soru hakkında yeterli bilgim olmadığından yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Ancak 2. Soruya gelecek olursak , Pocophone F1 malzeme kalitesi gerçekten çok iyi ve yeterli . Tabii ki En uygun fiyata En iyi donanımı sunmak adına cihazda yaptılan fedakarlıklardan biri güçlendirilmiş plastik kaplama kullanmasıdır . Ancak telefon ele alındığında malzeme kalitesi ve estetiği çok iyi bir izlenim bırakıyor.
Kılıf ve Koruyucu Camla birlikte kullanımda en ufak bir sorunla karşılaşmazsınız (Cam ve Kasa ile ilgili) .
Cihazın donanımı ve performansına diyecek laf yok , çok stabil ve akıcı. 4 Aydır cihazı kullanıyorum ve en ufak bir problemle karşılaşmadım :)

Aklınıza takılan soruları bilgi birikimim dahilinde cevaplandırmaya çalışırım.
Ayaküstü yaptığım Pocophone F1 değerlendirmemi ve Nano Ekran koruyucu önerimi aşağıya bırakıyorum .

Bu telefondan önce LG G4 ve Xperia Z2 kullandım.Bu telefona geçtiğimde önceki telefonlarıma telefon demeyi bıraktım.
Artıları:
+Tasarımı ve malzeme kalitesi gerçekten çok iyi.Ağırlığı gayet makul seviyede.Ele alındığında kaliteli ve güzel bir hissiyat oluşturuyor.
+Batarya kapasitesi ve Şarj ömrü gerçekten çok iyi. Snapdragon 845 , sıvı soğutma ve 4000 mAh bataryanın etkisiyle çok uzun bir şarj ömrü sunuyor.
Gün içerisinde yoğun şekilde twitter ,normal bir şekilde instagram,youtube, alışveriş uygulamalarını ve de bluetooth kulaklık kullanıyorum.Bu kullanımla %100 olan şarjım 3.gün sabahında %30-40 civarlarında dolaşıyor.
+Snapdragon 845 ve Sıvı soğutmanın etkisiyle telefonda ısınma ve kasmaya dair en ufak bir ibare ile karşılaşılmıyor. Telefon aşırı akıcı ve hızlı. Oyunlarda en yüksek grafik ayarlarında dahi kasma veya ısınma yaşanmıyor.
+Yüz tanıma özelliği neredeyse zifiri karanlık ortamlarda bile çok hızlı çalışıyor.Parmak izi okuyucusuda aynı şekilde.
+Ön ve Arka Kamera ışığım yeterli bulunduğu ortamlarda çok iyi işler çıkartabiliyor.
+Dahili uygulamaları güzel ayrıntılar sunuyor.
+Hoparlörden çıkan ses seviyesi ve ses kalitesi gayet iyi.
Eksileri:
-Arka ve Ön kamera düşük(kötü) ışık koşulları altında vasat performans verebiliyor.
-Kamerada OIS (Optik görüntü sabitleyici) desteği bulunmuyor. EIS (Elektronik görüntü sabitleyici) desteği bulunsada videolarda sarsıntılar hissediliyor.Fotoğraflarda ise sabit tutularak çekildiğinden, optik sabitleyici olmaması pek fark edilmiyor
-SuperAmoLed ekran bulunmuyor (Bulunmasa bile çoğu amiral gemsiyle aynı, bazılarından daha iyi ekran deneyimi sunabiliyor)
-NFC desteği bulunmuyor. (Kullanmadığım için beni etkilemiyor)
-Arka tarafı plastik türevi bir hammadeden yapıldığından kılıfsız kullanımlarda arka kapakta çizilmeler meydana gelebilir (Kılıf kullandığımdan bir sorun teşkil etmedi.Ayrıca plastik türevli bir arka kapaktan oluşsada gayet kaliteli ve güzel yapısı var.)
-Diğer amiral gemilerinin Gorilla Glass 5 kullanmasının aksine Pocophone F1 biraz daha eski teknoloji olan Gorilla Glass 3 ile ekranını (Cam) koruyor.Kırılmaz veya Nano ekran koruyucu kullanılmaz ise yere düşmelerde çizilme ve çatlama oranları Gorilla Glass 5 e göre daha fazla olacaktır.(Nano ekran koruyucu kullanıyorum.En az 3 4 kez yere düşürdüğüm telefonumda herhangi bir deformasyon oluşmadı.)

Genel hatlarıyla telefon bu şekilde.Ancak telefonun artıları ,eksilerinin üzerini tamamen örtüyor .
Yazmayı unuttuklarım oldu ise affola.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazmayı unutmuşum, Telefonu, sahip olduğu artı-eksileri ve Bu özelliklere rağmen sahip olduğu fiyat bandını göz önünde bulundurarak Kesinlikle tavsiye ederim.
Ben yurtdışından kuzenime getirttim. O zaman Türkiye fiyatı 3200-3400 civarlarında iken ben 1800 TL ye getirttirdim.
Şuanda Türkiye de 2500 civarlarında bulunabiliyor sanırım.
Türkiye pazarındaki telefon fiyatlarıyla karşılaştırıldığında fiyatı ve sunduğu performans göze alındığında en makul telefon Pocophone F1
Telefonun artılarına ,
+Hafıza kartı ve Çift sim kart desteği
+Su sıçramalarına karşı garantiyi eklemeyi unutmuşum.

Ekran Koruyucu
Tabii ki buyrun:

Uygulaması gayet kolay. Evde kendim herhangi bir gözlük bezi yardımı ile uyguladım ve herhangi bir hava kabarcığı oluşmadı. Dokunmatik hissiyatıda çok iyi.
Tamperli ekran koruyuculara göre daha ince olduğundan telefon estetiğini bozmuyor. Kenarlarda kılıfla kullanabilmek adına çok az göze batmayan boşluk kalıyor.
Darbeyi emen yapısı ve Tamperli camlara göre kırılma oranı çok düşük olması sebebiyle ömrü uzun.
2 adeti 19.90a satılıyor verdiğim linkte .
1 aydır sıkıntısız kullanıyorum. 4-5 kez yere düşürdüm fakat herhangi bir deformasyon ne koruyucuda ne de telefonda oluşmadı. Az leke bırakmasıylada temiz bir kullanım sağlıyor.Tavsiye ederim :)

Son düzenleme:
Oyla:

FTYZ

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fırat
Cihazım
HTC ONE M8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bence almakla çok iyi bir karar vereceğinizden şüphem yok. Ama en iyisini siz bilirsiniz. Soruları cevaplayım:

1- Vowifi desteği var ama Türkiye'de operatörler destek vermediği için pek anlamı yok.

2- Cihazı kullanmadığım için arkası için bir şey söyleyemem. Youtube'da telefonla ilgili bir sürü video var. Onlara da bakabilirsiniz.
Bu bütçe ile alınabilecek en iyi cihazı tercih ettiğinizden ve memnuniyet ile cihazınızı kullanacağınızdan emin olabilirsiniz :)
Hocam 1. soru hakkında yeterli bilgim olmadığından yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Ancak 2. Soruya gelecek olursak , Pocophone F1 malzeme kalitesi gerçekten çok iyi ve yeterli . Tabii ki En uygun fiyata En iyi donanımı sunmak adına cihazda yaptılan fedakarlıklardan biri güçlendirilmiş plastik kaplama kullanmasıdır . Ancak telefon ele alındığında malzeme kalitesi ve estetiği çok iyi bir izlenim bırakıyor.
Kılıf ve Koruyucu Camla birlikte kullanımda en ufak bir sorunla karşılaşmazsınız (Cam ve Kasa ile ilgili) .
Cihazın donanımı ve performansına diyecek laf yok , çok stabil ve akıcı. 4 Aydır cihazı kullanıyorum ve en ufak bir problemle karşılaşmadım :)

Aklınıza takılan soruları bilgi birikimim dahilinde cevaplandırmaya çalışırım.
Ayaküstü yaptığım Pocophone F1 değerlendirmemi ve Nano Ekran koruyucu önerimi aşağıya bırakıyorum .

Ekran Koruyucu

Öncelikle soruma zaman ayırıp değerli cevaplarınızı sunduğunuz için teşekkür ederim. kafamdaki sorulara tatmin edici cevap bulmuş oldum

Merhaba Ustam, tariktastan
Önerdiğiniz ekran koruyucuyu telefonu sipariş ettikten sonra mutlaka alıcağım, öneriniz için teşekkür ederim. Xiaomi Poco F1 cihazı benim ilk xiaomi markalı cihazı olucak (Çoğunluk olarak Samsung ve HTC marka cihazlarını kullandım). Çok mutluyum ve heyecanlıyım bu özelliklere bu fiyat inanılmaz bence... Telefon tarafıma ulaştıktan sonra mutlaka görüşümü belirteceğim.

İYİ FORUMLAR...

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Öncelikle soruma zaman ayırıp değerli cevaplarınızı sunduğunuz için teşekkür ederim. kafamdaki sorulara tatmin edici cevap bulmuş oldum

Merhaba Ustam, tariktastan
Önerdiğiniz ekran koruyucuyu telefonu sipariş ettikten sonra mutlaka alıcağım, öneriniz için teşekkür ederim. Xiaomi Poco F1 cihazı benim ilk xiaomi markalı cihazı olucak (Çoğunluk olarak Samsung ve HTC marka cihazlarını kullandım). Çok mutluyum ve heyecanlıyım bu özelliklere bu fiyat inanılmaz bence... Telefon tarafıma ulaştıktan sonra mutlaka görüşümü belirteceğim.

İYİ FORUMLAR...
Şimdiden hayırlı olsun hocam . Sorunsuz , sıkıntısız , memnuniyetle uzun senelerce kullanman dileğiyle :)

Oyla:
Üst Alt