Teknik olarak evet fark atıyorda, gerçek hayat kullanımında ne fark atıyor.
F2 Pro işlemcisi hangi oyunda yetmiyor da yenisini alayım, F2 pro yu geçtik ondan daha eski Mi 9 işlemcisi bile şuanda piyasadaki her oyunu yüksek ayarlarda stabil fps ile oynatabiliyor. İlk çıktığı dönem çok tavsiye ettiğim bir cihazdı, hatta hanıma bile aldırdım iphone dan geçirtip . Ancak olması gerektiği gibi toparlayamadılar bir türlü cihazı. Belki poco serisi olmasından kaynaklı da olabilir bilemiyorum. Şahsen şuan ki kafa olsa bende aldırmazdım o cihazı o fiyatlara. Eğer cihaz araştırmasındaysanız, iki kuşaklık Xiaomi kullanıcısı olarak size Mi serisinden başkasına bakmamanızı tavsiye ederim. Tabi sırf oyun odaklı bir cihaz arıyorsanız o zaman bir şey diyemem.
Ekran yenileme hızı olayı da kaç senedir gündemde fakat henüz hiç bir oyun Xiaomi de 120hz desteklemiyor ( farklı yöntemlerle yapılan işlemleri saymıyorum) hatta bazılarında 90 bile Standart olarak desteklenmiyor.
Sonuç olarak ihtiyaç fazlası işlemci gücü ve amacı için kullanamadığım 120 hz ekran
Ama tabi zevkler ve renkler olayı işe son noktayı koyan kısım. Xiaomi de olayı burdan yakaladı ayda bir cihaz çıkartıyor.
Misal şu Mi 10T pro ve Mi 11 cihazları çok ilgimi çektiler ancak elimdeki Mi 9 cihazı bırakıp onlara geçmek için kendime ikna edici bir sebep bulamıyorum.