Yardım Xiaomi planlı eskitme yapıyor mu?

MiuiFani

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Mi
Telefon Modeli
Mi
Bootloader Kilidi
Kapalı
Telefonun güvenlik yama güncellemesi var ama yapmaya korkuyorum. Xiaomi cihazlara planlı eskitme uyguluyor mu güncelleme ile rastlayan veya bilen var mı?

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Bende 2019 yılında aynı soruyu kendime sordum fakat xiaominin yaptığı planlı eskitme değil beceriksiz bi yazılım ekibine sahip olması gelen güncellemeler xiaomi tarafında tamamen sürpriz performans düşebilir kamera kaliten düşebilir yada şarjı çok harcayabilir belkide tam tersi çok daha iyi hale getirebilir.
Güncellemeyi boşverelim hiç bişeyi güncellemesen bile Android sürümün eskiyor ve marketten indirdiğimiz uygulamalar güncelleniyor yeni özellikler ekleniyor ve daha fazla işlem gücü Ram istiyor.
Son olarak herşey bizim algilarimizla alakalı 2019 yılında telefonu yeni aldığımda bayılmıştim miui 10 sürümü harika geliyodu simdide iğrenç kasan bi arayüz olarak geliyor nasıl kullanmışım diyorum miui 11 ile çok daha akıcı ve performanslı çalışıyor. Benim telefonum 1 sene önce son güncellemesini aldı ve son sürümde cihaz turşuya bağladı eskitildi bende en son sürümden bi önceki sürümü kullanıyorum fakat ne yaparsan yap örneğin sosyal medya uygulamalarının zamanla güncellendikçe yavaşladıgini hissediyorum.
Özetle bununla başa çıkamazsın dostum yeni cihaz alırsın 2-3-4 yıl yetti diyene kadar kullanırsın sonra yenisini alırsın.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
android sürümü eskir yazılımsal sorunlar olabilir tüm markalar için söylüyorum her ürün eskiyecektir ister istemez teknolojiye firmalar bile yetişemiyor biz verdigimiz 300-500 dolarla 20 yıl kullanılabilecek teknolojiyi satın almamız biraz saçma olur xiaomi telefon kullanmıyorum şu anda ama bir kaç yıl önce telefonlar 16 gb hafıza 2000 mah batarya 2 yıl anca kullanılabiliyordu tüketicinin asıl sorunları neydi batarya ve yetersiz alan sorunuydu şu anda 64 gb olan bir telefonu normal bir kullanıcı uygulama kurarak 3-4 yılda doldurması mümkün degil 5000 mah bataryayı normal bir kullanımla 1 günde bitirmek hatta 2-3 yıllık olan bir batarya bile düzgün kullanımla 1 günü çıkarabiliyor bence bu çinli firmaların maaliyeti düşük olan ürünleri bol bol koyması diger firmaları da etkiledi bir telefonu 3-4 yıl cok rahat kullanır hale geldik maaliyeti düşük olan ürünlerden kastım batarya ram lcd ekran misal samsung zamanında bir çok özelligi 2 yılda ömrünü doldururdu son zamanlarda cıkardıgı ürünlere bakın 7000 mah bataryalı 8 gb ramli telefon çıkarmaya başladı
şu anki asgari ücretle alınabilecek telefon bir çok tüketicinin işini fazlasıyla görecektir

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Telefonun güvenlik yama güncellemesi var ama yapmaya korkuyorum. Xiaomi cihazlara planlı eskitme uyguluyor mu güncelleme ile rastlayan veya bilen var mı?
Sadece Xiaomi değil tüm üreticiler bunu yapıyor. Hatırlarsınız Apple suç üstü yakalandığında; "Bunu pil ömrünü korumak için yapıyoruz" gibi saçma bir bahanenin arkasına sığınmıştı.

Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Bende birkaç şey yazmak istiyorum.Bu bahsedilen sorunun ana nedeni google ve android işletim sistemidir.ne xiaomi ne samsung nede diğer üretici yazılımları..Kafadan google 10 15 uygulamasını dayıyor sana cihaza fömülü geliyor.5 10 adette firmaların gömülü uygulamaları geliyor.yukarda arkadasın dediği gibi popüler uygulamalarda geliştikçe ram ve dahili hafıza kullanımları artıyor.facebook youtube insvs gibi.
Sizde fark etmişinizdir android sürüm yükseldikçe cihaz stabilesi serilik hızlılık güngeçtikçe yavaşlıyor.android 2.3 lerden suan 12 vers çıktı.650 750mb olan rom dosyaları 4 5gb buldu.android nasıl bir işletim sistemiyse cihazda kaç ram varsa yarısını yiyor 6 varsa 3 ü sistemin 2 varsa 1 i sistem yiyor.
Bence baştan yanlıs işletim sistemiyle başlanıldığı.Zamanlada piyasada tekelciliği olusturdu.Diğer firmalarda nedense yazılımda tutunamadılar.windowsun yazılımı telefonlar için iyiydi ama baş edemedi.
Genel olarak ben ce hata android ve google nindir.

Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ynsemrkn51

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus emre
Cihazım
Redmi k30 poco
Konular
70
söyleyebileceğim tek şey bunu bilsen yeter usta . Normalde her güncellemeden sonra Hangi cihaz olursa olsun, Bir kez Fabrika yani Format wipe data İster usta stabilizasyon için . Bunu rom yukleyenler veya benm gbi rom hastalari dışında kimse yapmaz bu yüzden guncelleme derim, yada farklı rom kur kullan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende 2019 yılında aynı soruyu kendime sordum fakat xiaominin yaptığı planlı eskitme değil beceriksiz bi yazılım ekibine sahip olması gelen güncellemeler xiaomi tarafında tamamen sürpriz performans düşebilir kamera kaliten düşebilir yada şarjı çok harcayabilir belkide tam tersi çok daha iyi hale getirebilir.
Güncellemeyi boşverelim hiç bişeyi güncellemesen bile Android sürümün eskiyor ve marketten indirdiğimiz uygulamalar güncelleniyor yeni özellikler ekleniyor ve daha fazla işlem gücü Ram istiyor.
Son olarak herşey bizim algilarimizla alakalı 2019 yılında telefonu yeni aldığımda bayılmıştim miui 10 sürümü harika geliyodu simdide iğrenç kasan bi arayüz olarak geliyor nasıl kullanmışım diyorum miui 11 ile çok daha akıcı ve performanslı çalışıyor. Benim telefonum 1 sene önce son güncellemesini aldı ve son sürümde cihaz turşuya bağladı eskitildi bende en son sürümden bi önceki sürümü kullanıyorum fakat ne yaparsan yap örneğin sosyal medya uygulamalarının zamanla güncellendikçe yavaşladıgini hissediyorum.
Özetle bununla başa çıkamazsın dostum yeni cihaz alırsın 2-3-4 yıl yetti diyene kadar kullanırsın sonra yenisini alırsın.
sana katılıyorum ve orijinal rom değil Custom Rom En iyisi 😉😉

Oyla:
Üst Alt