Sohbet Xiaomi Öldü Mü?

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
37
Selam herkese,

Mi 6'yı ilk çıktığı zamanlarda, 2016 yılında satın aldığım zaman bu forumda çokca takılıyor ve hatta Mi 6 sahipleri faydalansın diye Gcam konuları falan açıyordum. Yakın zamanda telefonumu değiştireceğim ve bu yüzden Poco F7 alıp piyasaya geri döneyim diyordum. Ancak forumda önceki kadar aktiflik göremedim. Bir sürü Rom, Root ve Modlama konuları oluyordu ama Rom sayıları bile azalmış. Xiaomi artık eskisi gibi değil mi?

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
17
Selam herkese,

Mi 6'yı ilk çıktığı zamanlarda, 2016 yılında satın aldığım zaman bu forumda çokca takılıyor ve hatta Mi 6 sahipleri faydalansın diye Gcam konuları falan açıyordum. Yakın zamanda telefonumu değiştireceğim ve bu yüzden Poco F7 alıp piyasaya geri döneyim diyordum. Ancak forumda önceki kadar aktiflik göremedim. Bir sürü Rom, Root ve Modlama konuları oluyordu ama Rom sayıları bile azalmış. Xiaomi artık eskisi gibi değil mi?
hocam artık çoğu xiaomi cihaz mtk işlemci ile geliyor haliyle mtk işlemcilerle kimse uğraşmak istemiyor bu yüzden custom rom olsun twrp olsun çıkartılmıyor

Toorop

F-Xiaomi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
-
Konular
5
Maalesef kendi kendilerini bitirdiler hocam, ben de uzun süre Mi6 kullandım ve çok memnundum. Telefon hala çalışıyor fakat güç-ses butonlarının flexi yada anakartla ilgili bir sorun var, ya basılı kalıyor yada hiç basmıyordu ses tuşları. Flexi değiştirdim 1 ay sonra tekrarladı, eski model olduğu için de tekrar araştırıp alma gereği duymadım, köşede duruyor oyun için wifi ile kullanıyorum, kapanırsa açarken biraz uğraştırıyor sadece. Kullandığım Poco X3 Pro kronik arızadan gitti fakat Xiaomi bunu kabullenmedi, garanti dolmadan sorun çıkanlar yaptırdı, sonrasındakilerin elinde kaldı. Geçen sene Nisan ayında garantiden anakart değişimi yaptıran arkadaşımın telefonu geçen hafta yine bozuldu aynı sorun. Kronik sorunu olan 5-6 modeli daha var diye biliyorum ve hiçbirisi de eski model değil, kabul edilebilir bir durum değil. Güncelleme konusunda da Mi6'dan siz de bilirsiniz MIUI 12 beta verip öylece bırakmışlardı, X3 Pro için de kendisinden çok daha düşük performanslı modellere HyperOS gelirken X3 Pro'ya gelmemişti. Kendi kullandığım modeller olduğu için bunları belirtiyorum. BL kilidi kolay açılabilen modellere bakarken Nothing Phone denk geldi geçenlerde, Evo sanırım getiriyor ama güncel modeller konusunda tam emin değilim. Bir vaktim olduğunda ona bakacağım, yoksa yenilenmiş Samsung düşünüyorum. F/P Xiaomi zaten bitti, bir de bunun üstüne bu tarz sorunlar ve yeterli güncelleme desteği vermemesi ile benim için tamamen bitti. Foruma girip yine yardımcı olabileceğim birşey olursa diye bakıyorum, sadece Xiaomi değil diğer markaların bölümleri de var ve modüller olsun diğer bölümler olsun en azından zamanında güzel vakit geçirdiğimiz bir forum olduğu için farklı marka da kullansam takip etmeye devam edeceğim.

Lexaionist

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunuscan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Grafiker
Konular
99
Valla ben sıkıldım artık.Bir de başımıza Google'nin integrity falanı filanı çıkınca İphone'ye geçtim.Kafam rahat,cihaz akıcı.Uygulamalar çökmüyor,instaya attığım videolara kaliteli sanırım artık enduser olarak devam edeceğim.

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
37
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam artık çoğu xiaomi cihaz mtk işlemci ile geliyor haliyle mtk işlemcilerle kimse uğraşmak istemiyor bu yüzden custom rom olsun twrp olsun çıkartılmıyor
Adamlar da haklı. O işlemcilerde bu işler gerçekten çok uğraştırıyor.

Maalesef kendi kendilerini bitirdiler hocam, ben de uzun süre Mi6 kullandım ve çok memnundum. Telefon hala çalışıyor fakat güç-ses butonlarının flexi yada anakartla ilgili bir sorun var, ya basılı kalıyor yada hiç basmıyordu ses tuşları. Flexi değiştirdim 1 ay sonra tekrarladı, eski model olduğu için de tekrar araştırıp alma gereği duymadım, köşede duruyor oyun için wifi ile kullanıyorum, kapanırsa açarken biraz uğraştırıyor sadece. Kullandığım Poco X3 Pro kronik arızadan gitti fakat Xiaomi bunu kabullenmedi, garanti dolmadan sorun çıkanlar yaptırdı, sonrasındakilerin elinde kaldı. Geçen sene Nisan ayında garantiden anakart değişimi yaptıran arkadaşımın telefonu geçen hafta yine bozuldu aynı sorun. Kronik sorunu olan 5-6 modeli daha var diye biliyorum ve hiçbirisi de eski model değil, kabul edilebilir bir durum değil. Güncelleme konusunda da Mi6'dan siz de bilirsiniz MIUI 12 beta verip öylece bırakmışlardı, X3 Pro için de kendisinden çok daha düşük performanslı modellere HyperOS gelirken X3 Pro'ya gelmemişti. Kendi kullandığım modeller olduğu için bunları belirtiyorum. BL kilidi kolay açılabilen modellere bakarken Nothing Phone denk geldi geçenlerde, Evo sanırım getiriyor ama güncel modeller konusunda tam emin değilim. Bir vaktim olduğunda ona bakacağım, yoksa yenilenmiş Samsung düşünüyorum. F/P Xiaomi zaten bitti, bir de bunun üstüne bu tarz sorunlar ve yeterli güncelleme desteği vermemesi ile benim için tamamen bitti. Foruma girip yine yardımcı olabileceğim birşey olursa diye bakıyorum, sadece Xiaomi değil diğer markaların bölümleri de var ve modüller olsun diğer bölümler olsun en azından zamanında güzel vakit geçirdiğimiz bir forum olduğu için farklı marka da kullansam takip etmeye devam edeceğim.
Sırf aynı kenardaki tuşlara basmama ve ahizenin sesinin kısılması sorunları yüzünden ben de Mi 6'yı kullanamıyorum. Yoksa telefon taş gibi, çatır çatır çalışıyor.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
Eskiden bende çok uğraşırdım bu işlerle ama bende sıkıldım artık. Eu rom kurup root atıp geçiyorum.

Kegrine

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
5
Ben iPhone geçtiğim halde arada dönüp dönüp bakıyorum foruma :) Bir telefon daha alırsam Xiaomi asla tövbeler olsun. Samsung da OneUI 8 betasında kilit kaldırma işlemini kaldırmayı planlıyor. Bu tür işler için en olağan telefon Nothing ve Google Pixel gibi duruyor.

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
37
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben iPhone geçtiğim halde arada dönüp dönüp bakıyorum foruma :) Bir telefon daha alırsam Xiaomi asla tövbeler olsun. Samsung da OneUI 8 betasında kilit kaldırma işlemini kaldırmayı planlıyor. Bu tür işler için en olağan telefon Nothing ve Google Pixel gibi duruyor.
Aslında fiyatları uygun olsa hiç uğraşmadan bir Google pixel telefon alıcaksınız. Gerçek android deneyimini sorunsuz bir şekilde yaşayacaksınız ama pahalı. Neden Xiaomi istemiyorsunuz?

Kegrine

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
5
Aslında fiyatları uygun olsa hiç uğraşmadan bir Google pixel telefon alıcaksınız. Gerçek android deneyimini sorunsuz bir şekilde yaşayacaksınız ama pahalı. Neden Xiaomi istemiyorsunuz?
Bir çok sebebi var. Mesela HyperOS. Kötü bir yazılım milletin koşarak uzaklaşması gereken bir yazılım bence, seveni olabilir elbette ki. Ayrıca koskocaman milyar dolarlık bir süper şirketin her gün sadece iki bin kişiye kilit açma hakkı vermesi de ayrı komik zaten. Güncellemeler sürekli gecikmeli, HyperOS'ta bunu gördük. Zaten cihazlarına sahip çıkmıyorlar garanti konusunda kötüler bu da cabası, zaten genelde yurtdışı alıyoruz ama yurtiçi alan insanların da hali bu :)

Google Pixel 10 çıktı fazla olmuyor çıkalı, ona yönelmek gerekli aslında ama Tensor işlemciler de bir hayli kötü, Exynostan bile kötü bir şeyden bahsediyoruz. Kilit açma muhasebesi artık kapandı sayılır zaten gerekte yok Shizuku yetiyor ve insanlar artık ROM ile uğraşmıyor, e bahsettiğim gibi Samsung bile önüne geçiyor, OnePlus artık takmıyor ve Googleın bile önüne geçeceği söyleniyor. Nothing devam ediyor ama telefonları kötü açıkçası, sırf bu iş için kullanılmaz.

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
56
hocam eskiden cihazların ozellesmeye ıhtıyacı vardı ama artık yenı nesıl cıhazlarda buna pek gerek kalmadı

Üst Alt