Yardım Xiaomi note 5 kamera video modunda yakin cekim yapiyor

Fatihyüzbasi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi note 5
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Mıui 10.02
Telefon Modeli
Note5
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaslar merhabalar uzun yillar iphone kullandim 2 gun once tavsiyeler uzerine note 5 aldim telefonun kamerasi fotograf modunda normal ama video moduna alinca cok yakin cekiyor ayarlarla oynadim duzelmedi fabrika ayarlarina döndum yine duzelmedi miui 10 yuklu bu sorunu yasayan varmi nasil cozrim bu sorunu diger bir sorum androiddeki reklamlardan biktim bunu kapatabilirmiyim ve cihazla ilgili hic bisey bilmiyorum bilgi sahibi arkadaslar yardimci olursa sevinirim

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Arkadaslar merhabalar uzun yillar iphone kullandim 2 gun once tavsiyeler uzerine note 5 aldim telefonun kamerasi fotograf modunda normal ama video moduna alinca cok yakin cekiyor ayarlarla oynadim duzelmedi fabrika ayarlarina döndum yine duzelmedi miui 10 yuklu bu sorunu yasayan varmi nasil cozrim bu sorunu diger bir sorum androiddeki reklamlardan biktim bunu kapatabilirmiyim ve cihazla ilgili hic bisey bilmiyorum bilgi sahibi arkadaslar yardimci olursa sevinirim
Kamera konusunda telefona sahip olmadığım için yorum yapamayacağım. Seçeneklerde Bl açık olduğunu belirtmissiniz Cihazınızda twrp yüklü mü?

Oyla:

Fatihyüzbasi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi note 5
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kamera konusunda telefona sahip olmadığım için yorum yapamayacağım. Seçeneklerde Bl açık olduğunu belirtmissiniz Cihazınızda twrp yüklü mü?
Kvk garantili cihaz aldim bahsettigin sey nedir onu bile bilmiyorum kardesim kusura bakma :) androidden anlamam cunki cihazi teknosadan aldim kurulumunu yapip verdiler instagrama story aticam video zoom yapmis gibi cekiyor sorun instagramda diye dusunmustum ama normal kamera videodada ayni durum söz konusu

Oyla:

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Kvk garantili cihaz aldim bahsettigin sey nedir onu bile bilmiyorum kardesim kusura bakma :) androidden anlamam cunki cihazi teknosadan aldim kurulumunu yapip verdiler instagrama story aticam video zoom yapmis gibi cekiyor sorun instagramda diye dusunmustum ama normal kamera videodada ayni durum söz konusu
İnstagramda sorun var o kesin. Normal kamerada video açık iken ses açma ve kısma tuşuyla zoom in zoom out yapar mısın?

Oyla:

Fatihyüzbasi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi note 5
Konular
2
İnstagram olduğunu başta belirtseniz uygulama kaynaklı olduğunu söylerdik. Normal kamerada sorun var mı peki?
Normal kameradada ayni sorun mevcut malesef normal videodada ayni yakin cekim yapiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnstagramda sorun var o kesin. Normal kamerada video açık iken ses açma ve kısma tuşuyla zoom in zoom out yapar mısın?
e
Denedim ama hic bi degisiklik yok

Oyla:

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Normal kameradada ayni sorun mevcut malesef normal videodada ayni yakin cekim yapiyor

e
Denedim ama hic bi degisiklik yok
Anladım hocam. Note 5 kullananlar sorun olup olmadığı hususunda karşılaştırma yapabileceği için daha net bilgi verebilir lakin bana kalırsa sorun var ve iade yoluna gidin derim.

Oyla:

Fatihyüzbasi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi note 5
Konular
2
Anladım hocam. Note 5 kullananlar sorun olup olmadığı hususunda karşılaştırma yapabileceği için daha net bilgi verebilir lakin bana kalırsa sorun var ve iade yoluna gidin derim.
İade Alirlarsa Birdaha Tövbe androide Aldigim Dakika başladi Sorunlar

Oyla:

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37

Sorunuzun cevabını çok basit.
Video çekimlerde 16:9 kamera çerçevesi kullanılır.
Fotoğraf çekimlerinde 4:3 kamera çerçevesi kullanılır.
İsterseniz.
Fotoğraf seçeneğindeyken sağ üst köşede bulunan 3 çizgiye tıklayarak çıkan menüde Ayarlar seçeğine tıklayınız.
Aşağı doğru menüyü kaydırarak Kamera çerçevesi 4:3 seçeneğini 16:9 yapıp video gibi Fotoğraf'ında yakın olacağına şahit olabilirsiniz.
İçinizi ferah tutunuz yani bu sorun değildir.
Bunun çözümü Root atarak Gcam kullanmanız olabilir.Kamera çervesi problemi videoda bu seçenek Mi kamerasında mevcut değil.

Oyla:

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
İade Alirlarsa Birdaha Tövbe androide Aldigim Dakika başladi Sorunlar
Hocam elektronik nasip işidir bi incir çürük diye durumu tüm bahçeye mal etmek doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

Sorunuzun cevabını çok basit.
Video çekimlerde 16:9 kamera çerçevesi kullanılır.
Fotoğraf çekimlerinde 4:3 kamera çerçevesi kullanılır.
İsterseniz.
Fotoğraf seçeneğindeyken sağ üst köşede bulunan 3 çizgiye tıklayarak çıkan menüde Ayarlar seçeğine tıklayınız.
Aşağı doğru menüyü kaydırarak Kamera çerçevesi 4:3 seçeneğini 16:9 yapıp video gibi Fotoğraf'ında yakın olacağına şahit olabilirsiniz.
İçinizi ferah tutunuz yani bu sorun değildir.
Bunun çözümü Root atarak Gcam kullanmanız olabilir.Kamera çervesi problemi videoda bu seçenek Mi kamerasında mevcut değil.
Hocam kendi telefonumda bahsettiğiniz yöntemi test ettiğimde sadece mevcut görüntü ekranın alt kısmına doğru genişlemektedir!? Sorunu yaşayan kişi farklı bir durumdan bahsediyor olabilir mi

Son düzenleme:
Oyla:

ceylas

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
Mi A3
Konular
22
Video kalitesini resimde gosterdigim e ayarlayip denermisiniz.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt