Yardım Xiaomi Nereden Alınır? Güven Meselesi ve Birkaç Soru

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
Mi Note 10 Lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba Arkadaşlar,

Xiaomi ile yeni tanıştığımı daha önce de açtığım konu ile belirtmiştim. Şimdi satın alma durumuna geldim fakat bu konuda da bazı çekincelerim var.

İnternette "en ucuzu" adı altında fiyat listelemesi yapan web sitelerden fiyat araştırması yaptım, aşağıdaki gibidir.

Trendyol: Mi Note 10 Lite Nebula Moru 6GB RAM 128GB 3876 TL

Ama mi.com.tr üzerinde "Nereden satın alınır" bölümüne baktığımda aşağıdaki gibi dört (4) tane firma (zincir mağaza) görüyorum.

Dört (4) tane firmanın web sitesine ayrı ayrı tek tek girdim ve aradığım ürünün fiyatını 4400 TL olarak gördüm.

Kafamı karıştıran şey mi.com.tr'in web sitesinde yer almayan Trendyol'da nasıl bu kadar ucuz olabildiğidir.

İkamet ettiğim semte yakın Mi Store'u buldum. Yarın mesai saatleri içerisinde onları da arayacağım ve fiyat bilgisi isteyeceğim fakat bu Trendyol'a güvenip güvenmemek konusunda çok kararsız kaldım çünkü arada bayağı fark var. Eğer Mi Store'da da fiyat aynıysa (4400 TL) Trendyol'dan almalı mıyım çünkü tereddütlerim çok fazla.

Sizden ricam bu firma hakkında tecrübeleri olanların yaşadıklarını paylaşmasıdır.

İyi forumlar, sağlıklı günler dilerim.

Not: Forumda daha önce açılmış konulara bakmaya çalıştım fakat bu konuya yakın birşey bulamadım. Konunun aynısı daha önce açılmışsa moderatör ekibinden silmelerini rica ediyorum.

Ekli dosyalar

• mi.png
    mi.png
    86,2 KB · Görüntüleme: 29

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Trendyolun kendisi satıyor ise rahatça satın alabilirsiniz. Bazen kampanyalar oluyor denk gelmiş olabilirsiniz. Oradaki mağazalardan biri satıyor ise hiç bulaşmayın.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Garantili cihaz istiyorsanız Mi Stora dan alabilirsiniz, sorun halinde muhattabınız belli olur, online mağazaları seçerseniz sorun halinde kıvrandırırlar. :)

Oyla:

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Trendyolun kendisi satıyor ise rahatça satın alabilirsiniz. Bazen kampanyalar oluyor denk gelmiş olabilirsiniz. Oradaki mağazalardan biri satıyor ise hiç bulaşmayın.

Trendyol'un kendisi satıyor derken Defne Telefon Aksesuar adında bir satıcı satıyor. İnternette bu firma adında hiçbir bilgi yok ve ürünün açıklamasında da Xiaomi Türkiye Garantili yazıyor ama ne denli doğru bilemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Garantili cihaz istiyorsanız Mi Stora dan alabilirsiniz, sorun halinde muhattabınız belli olur, online mağazaları seçerseniz sorun halinde kıvrandırırlar. :)

Ürünün açıklamasında Xiaomi Türkiye Garantili diyor buna inanmalı mıyım yoksa paranoid düşünmeli miyim? Resmi attach ettim.

Ekli dosyalar

• mi2.png
    mi2.png
    11,3 KB · Görüntüleme: 17
Oyla:

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Trendyol'un kendisi satıyor derken Defne Telefon Aksesuar adında bir satıcı satıyor. İnternette bu firma adında hiçbir bilgi yok ve ürünün açıklamasında da Xiaomi Türkiye Garantili yazıyor ama ne denli doğru bilemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ürünün açıklamasında Xiaomi Türkiye Garantili diyor buna inanmalı mıyım yoksa paranoid düşünmeli miyim? Resmi attach ettim.

Direk gönderici olarak trendyol olması gerekiyor. Filtreme kısmından satıcıyı trendyol olarak seçin aynı cihazı görürseniz sıkıntı olmaz.

Oyla:

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
Direk gönderici olarak trendyol olması gerekiyor. Filtreme kısmından satıcıyı trendyol olarak seçin aynı cihazı görürseniz sıkıntı olmaz.
Maalesef Trendol olarak satıcının sattığı böyle bir ürün yok. Hepsi 3rd parti satıcılar.

Oyla:

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Maalesef Trendol olarak satıcının sattığı böyle bir ürün yok. Hepsi 3rd parti satıcılar.

Hepsiburada ya bakmanızı tavsiye ederim. Belki uygun fiyatlı bulabilirsiniz. Satıcının Hepsiburada olmasına dikkat edin.

Oyla:

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
Hepsiburada ya bakmanızı tavsiye ederim. Belki uygun fiyatlı bulabilirsiniz. Satıcının Hepsiburada olmasına dikkat edin.
Baktım fakat satıcısı Hepsiburada olan yok. Belki de kısmet olmaz.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Xiaomi Türkiye Garantili yazan her satıcıdan alabilirsiniz. Hepsiburada'nın kendi sattığı ürünü almalısınız diye bir şey yok. Online satış yapan ve resmi garanti desteği ile satış yapan bir çok satıcı var.

Sıkıntı anında Hepsiburada açıp incelemiyor cihazı, onlara yollasanız onlar da kendileri garantiye gönderiyor. Süreci uzatmaktan başka bir şey değil. Başka bir satıcıdan alınca da Mi Note 10 Lite bir anda Redmi Note 8'e dönüşmeyecek, o da Mi Note 10 Lite olacak.

Resmi garantili satan herhangi güvenilir bir siteden (n11, Hepsiburada, GG, İncehesap vs.) alabilirsiniz.

Mi.com'dan baktığınızda çıkan seçeneklerde satıcı direkt Mi Store olduğu için orada site var sadece. Ama bu ürünleri sadece Mi Store'lardan alacaksınız diye bir kaide de yok.

Oyla:
Üst Alt