Soru Xiaomi Mi9 için Rom Önerisi

ademsahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem ŞAHİN
Cihazım
Mi Band 4
Konular
42
Selamlar,

Xiaomi Mi 9 kullanıcısıyım. Uzun bir global stable sürümünün ardından bir süredir de eu stabil kullanmaya başladım. Performansından falan çok memnunum ama en fazla 3 saat ekran süresi alıyorum. MIUI tabanlı ya da AOSP tabanlı şarjı iyi giden sorunsuz kurup ayarlamaları yaptıktan sonra sorunsuz kullanabileceğim rom ve bu romla uyumlu kernel vs gibi önerilerinize açığım. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

jitterprosu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
Oneplus 8 pro
Konular
60
Selamlar,

Xiaomi Mi 9 kullanıcısıyım. Uzun bir global stable sürümünün ardından bir süredir de eu stabil kullanmaya başladım. Performansından falan çok memnunum ama en fazla 3 saat ekran süresi alıyorum. MIUI tabanlı ya da AOSP tabanlı şarjı iyi giden sorunsuz kurup ayarlamaları yaptıktan sonra sorunsuz kullanabileceğim rom ve bu romla uyumlu kernel vs gibi önerilerinize açığım. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
hocam oyun oynamıyorsanız miui 10 a ge.in çünkü batarya süresini ben daha hiç bir romda almadım ( miui 10 da oyun performansı ciddi manada düşüyor o yüzden oyun yonamıyorsanız dedim )

ademsahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem ŞAHİN
Cihazım
Mi Band 4
Konular
42
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam oyun oynamıyorsanız miui 10 a ge.in çünkü batarya süresini ben daha hiç bir romda almadım ( miui 10 da oyun performansı ciddi manada düşüyor o yüzden oyun yonamıyorsanız dedim )
Oyun oynamıyorum ama telefonda güncelliği seviyorum açıkçası o yüzden farklı bir rom arayışım mevcut.

jitterprosu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
Oneplus 8 pro
Konular
60
Oyun oynamıyorum ama telefonda güncelliği seviyorum açıkçası o yüzden farklı bir rom arayışım mevcut.
miui 11 güzel ama gene güncel değil derseniz ben size eu 12.0.5 i önerebilirim

mcaglarr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
note3pro
Konular
54
Arkadaşlar bende mi 9 kullanıyorum global en son versiyonu eşimde 5x miuipro android 7. 1 versiyonu var hiçbir zaman guncelleme yapmadı telefon. Benim batarya 1 senede yalan oldu onunkini 5 sene oldu hala aynı performans ve herseyide açıyor. Her işi yapıyor. Benimkinden eksik kalır hiçbir yanı yok. güncelleme bence şartlanmışlıktan baska birsey değil tamamen planlı eskitme.
(banka hesaplarında ciddi bir meblağ donuyorsa varlık yonetimi içinse zaten iphone kullan android her turlu tehlikeli)

Son düzenleme:

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
1 aydır miuimix stabil kullanıyorum memnunum şuan. Onun öncesinde Oneos kullanıyordum ilk başlar çok iyiydi fakat son güncellemeler biraz bozulmaya başladılar. Aosp de ise favorilerim havoc os ve Crdroid.Şarj ve stabilite konusunda deneyimlediğim en iyi 2 aosp dir.

ademsahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem ŞAHİN
Cihazım
Mi Band 4
Konular
42
1 aydır miuimix stabil kullanıyorum memnunum şuan. Onun öncesinde Oneos kullanıyordum ilk başlar çok iyiydi fakat son güncellemeler biraz bozulmaya başladılar. Aosp de ise favorilerim havoc os ve Crdroid.Şarj ve stabilite konusunda deneyimlediğim en iyi 2 aosp dir.
Peki şu an da ortalama aldığınız ekran süreleri nedir? MIUI tabanlı romları seviyorum ama sırf bataryası yordu beni diye AOSP'ye geçmeyi düşünüyordum. Siz olsanız tercihinizi söylediğiniz AOSP romlardan birinden mi yoksa miuimix'ten mi kullanırdınız? Performans ve şarj süreleri olarak AOSP daha iyi diye biliyorum. Bir de herhangi bir kernel vs kullanıyor musunuz yoksa orjinal kernel üzerine mi rom atıyorsunuz ?

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
Peki şu an da ortalama aldığınız ekran süreleri nedir? MIUI tabanlı romları seviyorum ama sırf bataryası yordu beni diye AOSP'ye geçmeyi düşünüyordum. Siz olsanız tercihinizi söylediğiniz AOSP romlardan birinden mi yoksa miuimix'ten mi kullanırdınız? Performans ve şarj süreleri olarak AOSP daha iyi diye biliyorum. Bir de herhangi bir kernel vs kullanıyor musunuz yoksa orjinal kernel üzerine mi rom atıyorsunuz ?
Hocam 6 saat aldığımda oluyor 3.5 saatte kullanıma bağlı bir durum. Şarj için kesinlikle aosp öneririm ben 10 saatleri felan gördüğüm olmuştu.Oyun oynamıyorum. Ama cihazı aktif kullanıyorum.Eğer bataryam daha çok gitsin derseniz aosp yok ben miui deneyimini yaşamaya dewam etmek istiyorum derseniz miuimix kullanın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide artık bataryalar eskidi ben cihazı 2019 kasımda aldım sıfır. 2 seneyi geçti haliyle sürelerde düşmeye başladı.

ademsahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem ŞAHİN
Cihazım
Mi Band 4
Konular
42
Hocam 6 saat aldığımda oluyor 3.5 saatte kullanıma bağlı bir durum. Şarj için kesinlikle aosp öneririm ben 10 saatleri felan gördüğüm olmuştu.Oyun oynamıyorum. Ama cihazı aktif kullanıyorum.Eğer bataryam daha çok gitsin derseniz aosp yok ben miui deneyimini yaşamaya dewam etmek istiyorum derseniz miuimix kullanın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide artık bataryalar eskidi ben cihazı 2019 kasımda aldım sıfır. 2 seneyi geçti haliyle sürelerde düşmeye başladı.
Yıllardır MİUİ kullanıyorum aslında öyle çok bir hevesim kalmadı. Peki en sorunsuz ve bataryası iyi giden AOSP hangisiydi ?

Şöyle hala geliştirmesi devam eden güzel stabil, şarjı iyi giden ve sorun çıkarmayan bir AOSP varsa süper olur :)

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
Hocam şu an bilmiyorum ama havoc os ve crdroide bir bakın siz en son 7 8 ay önce kullandım çok iyiyidi her konuda ikiside.

Üst Alt