Yardım Xiaomi mi8 cihazımın wifi'si kapalı olmasına rağmen sürekli pil tüketiyor

yuska16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Xiaomi Mi 8 64
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
Mi8
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar herkese,

Mi8 64 gb telefonumu yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. Son bir aydır şarjı çok çabuk bitmeye başladı. İki günde bir kere şarj ettiğim telefonu her akşam şarja takmak zorunda kalmaya başladım. Pil kullanım detaylarında iki farklı metrik sürekli olarak pil tüketiyor gösteriyordu. Birincisi uyanıklık metriği sürekli olarak şarj tüketiyordu. Yaptığım araştıma sonuncuda şarj yerinin pislenmiş olduğunu tespit ettim. Gerekli temizliği yapınca sorun düzeldi. Gelelim ikinci metriğe wifi sürekli açık gösteriyor. Üstelik sadece akşamları wifimye bağlanıyorum. Onun haricinde kapalı duruyor. Buna rağmen pil tüketiminde sürekli pil tükettiği göze çarpıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-08-03-07-13-54-748_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-08-03-07-13-54-748_com.miui.securitycenter.png
    76,2 KB · Görüntüleme: 18

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Konum ayarlarında konum taramada wifi ile tarama seçeneği açık olduğu için öyle görünüyor. O ayarı kapatırsanız düzelecektir.
Merhabalar herkese,

Mi8 64 gb telefonumu yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. Son bir aydır şarjı çok çabuk bitmeye başladı. İki günde bir kere şarj ettiğim telefonu her akşam şarja takmak zorunda kalmaya başladım. Pil kullanım detaylarında iki farklı metrik sürekli olarak pil tüketiyor gösteriyordu. Birincisi uyanıklık metriği sürekli olarak şarj tüketiyordu. Yaptığım araştıma sonuncuda şarj yerinin pislenmiş olduğunu tespit ettim. Gerekli temizliği yapınca sorun düzeldi. Gelelim ikinci metriğe wifi sürekli açık gösteriyor. Üstelik sadece akşamları wifimye bağlanıyorum. Onun haricinde kapalı duruyor. Buna rağmen pil tüketiminde sürekli pil tükettiği göze çarpıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Oyla:

yuska16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Xiaomi Mi 8 64
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konum ayarlarında konum taramada wifi ile tarama seçeneği açık olduğu için öyle görünüyor. O ayarı kapatırsanız düzelecektir.
Hocam çok teşekkür ederim. Sorun düzeldi. Aynı sorun mobil veri kapalıyken de yaşıyorum. Onu nasıl düzeltebilirim ?

Oyla:

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Üstteki yeşil çizgi şebekenin çekim durumu, mobil veri ile alakalı değil, şebekenin çektiği yerlerde yeşil görünür, şebekenin çekmediği asansör metro gibi yerlerde kırmızı görünür.
Hocam çok teşekkür ederim. Sorun düzeldi. Aynı sorun mobil veri kapalıyken de yaşıyorum. Onu nasıl düzeltebilirim ?

Oyla:

yuska16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Xiaomi Mi 8 64
Konular
4
Üstteki yeşil çizgi şebekenin çekim durumu, mobil veri ile alakalı değil, şebekenin çektiği yerlerde yeşil görünür, şebekenin çekmediği asansör metro gibi yerlerde kırmızı görünür.
Yardımlarınız ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Oyla:

yuska16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Xiaomi Mi 8 64
Konular
4
Şarj bağlantı noktasını temizlemiş olmama rağmen telefon yine sürekli uyanık kalmaya başladı. Ayrıca Android sistemi çok fazla şarj tüketiyor. Bu sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-08-15-12-36-56-666_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-08-15-12-36-56-666_com.miui.securitycenter.png
    68,6 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_2019-08-15-12-38-47-042_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-08-15-12-38-47-042_com.miui.securitycenter.png
    168,9 KB · Görüntüleme: 7
Oyla:
Üst Alt