Haber Xiaomi Mi5 te HelioX20 Olabilirmiş

Snapdragon 820’yi kullanan ilk cihaz olması beklenenXiaomi Mi 5’in, bu işlemcinin Aralık’ta piyasaya çıkmasını beklemek yerine MediaTek’in 10 çekirdekli Helio X20’sini kullanacağına dair de söylentiler kulaktan kulağa yayılırken telefonun sızan AnTuTu testi sonuçlarında 73,073 puan almasını sağlayan işlemcinin de MediaTek’e ait Helio X20 olduğu söyleniyor.

Nisan ayında Xiaomi’nin Mi 5’in 5.2 inç ekranının altında4 GB RAM ve Snapdragon 810 işlemci kullanacağı söyleniyordu; ancak sonrasında Haziran’a geldiğimizde firma 810’ların ısınma probleminden dolayı Xiaomi Mi5 ve Mi 5 Plus modellerinde 820 kullanacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından ise Qualcomm, işlemcinin Aralık ayından önce hazır olamayacağını belirtinde Xiaomi’de telefonunu Mart’a kadar ertelemek zorunda kaldı. (işlemcisiz kaldı garibanlar)

Peki bu kadar bekleyen Xiaomi’nin sabrı tükendi mi? Markanın amiral gemisi şu an neredeyse 12 aydırpiyasada ve üzerinde modası geçmiş Snapdragon 801 işlemci bulunduruyor. Böyle bir durumda Xiaomi’nin MediaTek’e yönelmesi şaşırtıcı olmaz. Özellikle de Helio X20 ile söylendiği kadar puan alabildiyse bu işlemci ile üretilmemesi için bir sebep yok.

MediaTek de bu işlemcinin üretimine yıl sonuna doğru başlayacak, bakalım Xiaomi’yi hangi firma performans konusunda tatmin edecek ve daha da önemlisi hangisi üretimi daha önce gerçekleştirip Xiaomi’nin tatil öncesi alış veriş çılgınlığından faydalanabilmesine imkan verecek. (Noel tatilinden önce piyasaya çıkması lazım firmaya göre de onu diyor; Kurban Bayramı değil yani)

Kaynak :

Ekli dosyalar

• 5-x.png
    5-x.png
    70,7 KB · Görüntüleme: 44
Moderatör tarafında düzenlendi:

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
hocam keşke ankete şu seçeneği de koysaydınız farketmez işini düzgün doğru yapsın yeter :) birde hocam yanlış anlama ama miş muş şeklinde başlık olmaz biraz tuhaf duruyor :)

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Snapdragon 820'yi tercih ederim. MTK'lar her zaman Snapdragonlara göre bir tık aşağı kalitedeler kanımca.

LaCRiMaL

Since MI 4...
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat YÜKSEL
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Sağlık Mem. / 112
Konular
23
Bence Helio x20 olmalı. Snapdragon tamam amenna güzel işlemci ama son dönemdeki oluşan ısınma problemini çözmeye yöneldiği için pek bi geliştiremedi sanki. Helio x20 biraz daha geliştirilirse hem mi cihazları açısından hem de mi cihazlarının Türkiye'de ki fiyatlandırma açısından daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.

irep32

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam keşke ankete şu seçeneği de koysaydınız farketmez işini düzgün doğru yapsın yeter :) birde hocam yanlış anlama ama miş muş şeklinde başlık olmaz biraz tuhaf duruyor :)

Tamam hocam uyarı için teşekkür ederim :)

irep32

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Snapdragon 820'yi tercih ederim. MTK'lar her zaman Snapdragonlara göre bir tık aşağı kalitedeler kanımca.
Tamam hocam uyarı için teşekkür ederim :)

Bence 820 kullanılırsa adından çok söz ettiriri Xiaomi , Ama HelioX20 kullanırsa da antutuyla adından çok söz ettirir bende aslında tam karar veremedim techimi hangisinden yana kullanacağıma . Ama sanırım HelioX20 kullanılır

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.238
Snapdragon her zaman bir adım önde diye düşünüyorum. Bence 820 olmalı yada exnos falan kullansın olmaz mı :)

SetMeFree

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet Alpay
Cihazım
mi4 LTE
Konular
12
Kesinlikle Snapdragon 820'yi tercih ederimm ... Ötesi yok

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
Bence de Xiaomi bu modelde Snapdragon 820 kullanmalı.

Üst Alt