Yardım Xiaomi mi5 s resetleme sorunu?

foolishman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi mi 5S
Konular
24
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global
Telefon Modeli
Xiaomi mi 5s
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar,

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Aynı problem için ikinci konuyu açıp forumu şişirdiğim için özür dilerim.

Problem şu şekilde oluyor. Telefonun üst tarafında bulunan bar kendi kendine yok oluyor ve geri geliyor. Bu problem 3-4 gündür var. Telefonun yavaşlamasına ve çoğu uygulamanın doğru şekilde kullanılamamasına sebep oluyor. Bazı uygulamaları kapatıyor bazılarında ise kısa süreli duraksama yapıyor. Uygulama içerisinden ana ekrana geçerken inanılmaz bir yavaşlama oluyor. Ikonların gelmesi on beş saniye sürebiliyor. Zaten çok akıcı bir telefonum yoktu ama bu şekilde değildi, resetleme ile bu hale geldi.

Ben cihazi bir yılı aşkın süredir kullanıyorum. Hep nova laucher yüklüydü. Problem sonrasında sistemin default görünümüne geçtim ve problemin hala devam ettiğini fark ettim. Tema ile veya launcher ile alakası yok gibi gözüküyor. Tabi ki siz daha iyi bilirsiniz.

Cihazı sıfırlamak ve tekrar aynı haline getirmek gözüme çok zor gözüküyor. O nedenle daha kolay bir çözüm bekliyorum. Illa sıfırlama gerekecekse yapabilecek bir şeyim kalmıyor.

Link üzerinden problemin videosuna ulaşabilirsiniz. Link güvenli direk Google fotoğraflara yükledim.

Şimdiden teşekkürler.

Cihaz ile alakalı istediğiniz bir bilgi olursa hemen cevaplarım.

Son düzenleme:

Xee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 6
Konular
8
3. Parti Launcherler ne olursa olsun her zaman icin cihazinizin yazılımını yıpratırlar. Çözüm e gelecek olursak cihazinizdaki biriken çöpleri temizleyin launcher vs gibi 3. Parti arayüze mudahale eden uygulamalari kaldirin.Gelistirici seceneklerinden Animasyonlarin kapatin Pencere vs.Virus taraması yapin sorununuz bunlara rağmen devam ederse cihaza mecburen temiz bir rom kurmalisiniz. İyi forumlar

Oyla:

foolishman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi mi 5S
Konular
24
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cevaplar için teşekkürler.

launcher kaynaklı olmadığını düşünüyorum. ama yinede default halini kullanacağım.

cihazı sıfırlamak yeterli olur mu yoksa temiz bir rom derken başka bir şeyden mi bahsediyorsunuz.

o işlemi nasıl yapabilirim. anlatımlı link var mı ?

iyi akşamlar

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Xee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 6
Konular
8
cevaplar için teşekkürler.

launcher kaynaklı olmadığını düşünüyorum. ama yinede default halini kullanacağım.

cihazı sıfırlamak yeterli olur mu yoksa temiz bir rom derken başka bir şeyden mi bahsediyorsunuz.

o işlemi nasıl yapabilirim. anlatımlı link var mı ?

iyi akşamlar

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cihazı sıfırlamak sizin için daha iyi bir seçenek eger yeterli bilgiye sahip degilseniz hem imei uçabilir hemde cihaziniz brick olabilir.

Oyla:

foolishman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi mi 5S
Konular
24
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazı sıfırlamak sizin için daha iyi bir seçenek eger yeterli bilgiye sahip degilseniz hem imei uçabilir hemde cihaziniz brick olabilir.

cantara

Az önce konuştuğumuz şekilde temiz kurulum yaptığım zaman imei uçması veya brick denilen durumun olma ihtimalleri var mı?

Teşekkürler.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara

Az önce konuştuğumuz şekilde temiz kurulum yaptığım zaman imei uçması veya brick denilen durumun olma ihtimalleri var mı?

Teşekkürler.

Mi5s için defalarca yaptım bu işlemi ancak IMEI uçması ile hiç karşılaşmadım. Brick olma ihtimali ise her zaman için var tabii fakat bootloader kilitlemediğiniz sürece Mi Flash ile yeni rom atarak cihazınızı kurtarabilirsiniz.

Anca Xee 'nin de söylediği gibi sizin için öncelikle cihazı sıfırlamak çok daha kolay ve güvenli olacaktır.

Oyla:
Üst Alt