Rehber Xiaomi Mi5 PUBG MOBİLE ISINMA Ve DROP/LAG ÇÖZÜMÜ

Seymen342

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Seymen Abit
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
11
NOT:İLK OLARAK TELEFONUNUZUN ROOTLU OLMASI ŞARTI TABİİDİR!
1-Telefonumuzun "Kök" Dizinine ulaşabilmemiz için ilk olarak ES Dosya Yöneticisi veya Root Explorler İndiriyoruz.
2-Dosya yöneticimizden kök dizinine erişip System/etc/thermal-engine dosyalarını Telefonumuzun Yerel Depolamasına Taşıyoruz.
3-Bu Sorun Genellikle MİUİ 9/8 tabanlı bir sorun olduğundan aşağıya bıraktığım linkteki kernel'i flashlamamız gerekecek.
4-İşlemci ayarlarına müdahale edip ısınma sorununu kaldırmamız için Ex Kernel Manager İndireceğiz.(Linki Aşağıya Bırakacağım)
5-Ex Kernel Manager'e girip Gelişmiş Özellikler ile devam ettikten sonra Önümüze işlemci frekansları çıkacak sol en üstten
"≡" seçeneğine tıklayıp İşlemciyi seçiyoruz ve üste kaydırıp aşağıya indikten sonra "msm_thermal devre dışı","core_control etkinleştir" şeklinde yapıyoruz ardından telefonumuzu yeniden başlatıyoruz.
6-Ex Kernel Managerden tekrar işlemciye gelip "İşlemci Frekansını(Küçük Küme) 1113 MHz-307 MHz" , "Diğer İşlemci Frekansını(Büyük Küme) 1555MHz-307MHz yaptıktan sonra oyunumuza girip keyfini çıkarıyoruz.

EK OLARAK İşlemcinizin 4 Çekirdeğide Aktif oluyor ve Her Oyunda Akıcı Bir Oyun Deneyimi Sunuyor.
Kendim Bizzat PUBG MOBİLE'de HDR,GERÇEKÇİ Ayarlarda Donmadan ve Maksimum 43°C ile oynadım memnunum.

LİNK:

"MİUİ OREO" Haricinde MİUİ Destekli Nagotamibaru KERNEL :

Moderatör tarafında düzenlendi:

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
NOT:İLK OLARAK TELEFONUNUZUN ROOTLU OLMASI ŞARTI TABİİDİR!
1-Telefonumuzun "Kök" Dizinine ulaşabilmemiz için ilk olarak ES Dosya Yöneticisi veya Root Explorler İndiriyoruz.
2-Dosya yöneticimizden kök dizinine erişip System/etc/thermal-engine dosyalarını Telefonumuzun Yerel Depolamasına Taşıyoruz.
3-Bu Sorun Genellikle MİUİ 9/8 tabanlı bir sorun olduğundan aşağıya bıraktığım linkteki kernel'i flashlamamız gerekecek.
4-İşlemci ayarlarına müdahale edip ısınma sorununu kaldırmamız için Ex Kernel Manager İndireceğiz.(Linki Aşağıya Bırakacağım)
5-Ex Kernel Manager'e girip Gelişmiş Özellikler ile devam ettikten sonra Önümüze işlemci frekansları çıkacak sol en üstten
"≡" seçeneğine tıklayıp İşlemciyi seçiyoruz ve üste kaydırıp aşağıya indikten sonra "msm_thermal devre dışı","core_control etkinleştir" şeklinde yapıyoruz ardından telefonumuzu yeniden başlatıyoruz.
6-Ex Kernel Managerden tekrar işlemciye gelip "İşlemci Frekansını(Küçük Küme) 1113 MHz-307 MHz" , "Diğer İşlemci Frekansını(Büyük Küme) 1555MHz-307MHz yaptıktan sonra oyunumuza girip keyfini çıkarıyoruz.

EK OLARAK İşlemcinizin 4 Çekirdeğide Aktif oluyor ve Her Oyunda Akıcı Bir Oyun Deneyimi Sunuyor.
Kendim Bizzat PUBG MOBİLE'de HDR,GERÇEKÇİ Ayarlarda Donmadan ve Maksimum 43°C ile oynadım memnunum.

LİNK:

EX Kernel Manager

"MİUİ OREO" Haricinde MİUİ Destekli Nagotamibaru KERNEL :
Buradaki kernel sadece mi5 için insanların kafası karışabilir mi5s için yüklemeye çalışıp cihazı brick yapabilirler. Bu yüzden başlık değiştirildi.
Ayrıca varez paylaşım forumumuzda yasak olduğu için Ex kernel manager linki kaldirildi

MI 5s Miui10 8.7.19 Global

Son düzenleme:

iceworld

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ender
Cihazım
xiaomi mi 5
Konular
9
4 tane thermal-engine dosyasi var hangisi.?

Sbay18

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sefa Başar
Cihazım
Xiaomi Mi9
Konular
10
Hocam Oreo yüklü telefonlar için nasıl yaparız?

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Core control etkinleştirme açarsan çekirdeğin birini kapatır. Core control kapalı olucak yanlış biliyorsun.

becotellec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alihan
Cihazım
Galaxy s4
Konular
0
Dostum MIUI 10 android 8.0 olurmu ??

Seymen342

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Seymen Abit
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Core control etkinleştirme açarsan çekirdeğin birini kapatır. Core control kapalı olucak yanlış biliyorsun.
Thermal 'den ötürü kapatıyor Core control açık olunca kendini kapattığına rastlamadım kardeşim ^_^
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum MIUI 10 android 8.0 olurmu ??
Dostum benim bildiğim miui 10daki thermal dosyalar düzenlenmişti gerek yok diyebilirim

Üst Alt