Yardım Xiaomi Mi5 Kendi Kendine İnternet Kullanma Sorunu

26nano26

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
2
Merhabalar, Turkcell hat kullanıyorum, paketim varken farkına varamadım, paket bitince telefon kendiliğinden mobil veri - hücresel veri kapalı olmasına rağmen, açıkmış gibi küçük byte'lerde harcama yapıyor ve bu da TL kesintisi olarak (1 TL) her seferinde bana yansıyor ve sinir bozucu... Orijinal rom, cepport cihazı hatta forumda imei sorunuda yaşadığım için epey de bir mesajım da var. Şükür o halloldu diyorken böyle bir şeyle karşılaşmam da tuzu biberi oldu yine... Rom atma kurcalama yanlısı, sevdalısı, meraklısı değilim. Çözüm arıyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum başta cantara hocamızın mümkünse... Ota ile bölgeyi Hindistan yaparakta Android 7 yükledim, rom versiyonu da sanırım en yenisi, yine de kendiliğinden internet kullanıyor, operatör de benden kullanmışım gibi ücret kesiyor. Toplamda 6 TL kesildi... Adamlar halime acıdı 100 mb günlük internet verdi... Yarın da keserse yüklediğim TL çöpe gidecek...
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam Ayarlar/SIM Kartlar ve Mobil Ağlar/SIM 1 (veya 2 hangisini kullanıyorsanız)/Erişim Noktası adları bölümüne girip internet, grps, wap vs. yazılı olan her şeyi yandaki oka tıklayarak silin. Mobil internet bağlantınız olmayacaktır.

Oyla:

26nano26

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Silersem mobil veriyi açtığımda, internete girebilecek miyim? :) Paket yapıp dışarıda mobil veri kullanıyorum, konusma+internet paket aldım, mobil veri kapalı kendiliğinden yine ufak bir byte harcamış. Güvenlik->Veri kullanımı->Veri kullanım istatistiklerinden de baktım dün de, bugün de veri kullanımım yok, kesinti devam ediyor.

Hocam Ayarlar/SIM Kartlar ve Mobil Ağlar/SIM 1 (veya 2 hangisini kullanıyorsanız)/Erişim Noktası adları bölümüne girip internet, grps, wap vs. yazılı olan her şeyi yandaki oka tıklayarak silin. Mobil internet bağlantınız olmayacaktır.

Oyla:

eggeli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
muallim
Cihazım
LG G2
Konular
4
Aynı sorun bende de var. Önerilen çözüm sonrasında interneti istersem kullanabilecek miyim? Yukarıdaki sorunun aynısı ama :$

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hayır kullanamazsınız arkadaşlar. Veri bağlantısını tamamen iptal etmiş oluyorsunuz. İnternete girmek istediğinizde APN'yi yeniden tanımlamanız gerekir.

Bir diğer seçenek ise güvenlk uygulaması altından veri kullanımına girip veri kullanım istatistiklerini kontrol etmeniz olacaktır. İstatistiklerden veri kullanımına neden olan uygulamayı bulup kaldırmanız da sorunu çözecektir.

Oyla:

rainbowtrout

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
çağdaş
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
1
Hayır kullanamazsınız arkadaşlar. Veri bağlantısını tamamen iptal etmiş oluyorsunuz. İnternete girmek istediğinizde APN'yi yeniden tanımlamanız gerekir.

Bir diğer seçenek ise güvenlk uygulaması altından veri kullanımına girip veri kullanım istatistiklerini kontrol etmeniz olacaktır. İstatistiklerden veri kullanımına neden olan uygulamayı bulup kaldırmanız da sorunu çözecektir.

güvenlik uygulamasında hiç bir uygulamanın mobil veri kullanmadığı çıkıyor

Oyla:

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
illaki bir uygulama kullanıyor ama acaba ney bir sürü xioami cihazında da olmuş acaba rom değiştirme imkanınız varsa rom değiştirin derim bence bu tamamen miui kaynaklı bir problem xioami hizmet çerçevesi arka planda habersiz veri tüketimi gerçekleştiriyor olabilir düşüncesindeyim. Bir diğer konu ise arkadaşlar yapmanız gereken google playde bir kaç uygulama var belki kendi içinde de var bilmiyorum tek tek bağlantı kesme programı örneğin facebook kapattınız asla mobil veri veya wifi den veri çekmez bunları da deneyin derim ...

Oyla:

rainbowtrout

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
çağdaş
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
1
illaki bir uygulama kullanıyor ama acaba ney bir sürü xioami cihazında da olmuş acaba rom değiştirme imkanınız varsa rom değiştirin derim bence bu tamamen miui kaynaklı bir problem xioami hizmet çerçevesi arka planda habersiz veri tüketimi gerçekleştiriyor olabilir düşüncesindeyim. Bir diğer konu ise arkadaşlar yapmanız gereken google playde bir kaç uygulama var belki kendi içinde de var bilmiyorum tek tek bağlantı kesme programı örneğin facebook kapattınız asla mobil veri veya wifi den veri çekmez bunları da deneyin derim ...
Sağolun, peki MIUI 8.2 Android 7 Global Stable versiyonunu kurabilirmiyim yukarıda hakkında kısmınının görüntüsünü çektiğim telefona, sorun düzelenilir mi?

Oyla:

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Sağolun, peki MIUI 8.2 Android 7 Global Stable versiyonunu kurabilirmiyim yukarıda hakkında kısmınının görüntüsünü çektiğim telefona, sorun düzelenilir mi?
kesinlikle sorununuz çözülür diyemem sıfırdan rom kurmanız fastboottan daha iyi olur eğer sorununuz çözülmez ise bağlantı kesme uygulamalarını denerseni de sonuç alabilirsiniz bir deneyin derim

Oyla:
Üst Alt