Xiaomi, Mi5 için geliştirmenin 2. fazına geldi

Xiaomi Mi4 22 Temmuz'da tanıtılıp, 29 Temmuz'da satışa çıkmıştı. Henüz üzerinden çok geçmeden Mi5 için ilk haber çıktı.

iSuppli Çin Araştırmaları müdürü Kevin Wang Yang, mikro blog hesabından yaptığı açıklamada Xiaomi'nin Mi5'i geliştirme safhasında 2 faza geçmiş olduğunu açıkladı.

Wang Yang'a kaynak gösteren Çinli teknoloji sitesi mydrivers.com ise bunun Mi5'in temel şeklini aldığı, eğer temel bir dizayn kusuru yoksa sonraki aşamada yapılacakların ufak tefek düzeltmelerden ibaret olacağı anlamına geldiği şeklinde haberi sürdürdü.

Site, Xiaomi CEO'su Lei Jun'un Mi4'ün tanıtımı sırasında geliştirme sürecinin 18 ay önce başladığını, toplamda 6 farklı prototip olduğunu söylemiş olduğunu belirtti.

Mi4'ün 2. faza 15 Ocak 2014'te geldiğini belirten site, buna dayanarak Nisan 2015'te Mi5'in çıkabileceği ve 2K ekran ile Qualcomm'un 64-bitlik yeni çipseti Snapdragon 810'un kullanılabileceği yönünde spekülasyon yaptı. Ancak Mi4'ün normalde Nisan/Mayıs 2014 tarihlerinde çıkmasının planlandığını, ancak son üründe çıkan sorunlar ya da istenen seviyede bir ürün olmaması sebebi ile 22 Temmuz'a ertelendiğini düşünürsek, Mi5'te
benzer sorunlar yaşanmadığı takdirde 3-4 ay içerisinde Mi5'in ilan edildiğini görebiliriz.

Mi3'ü Eylül 2013'te ilan edip, Aralık 2013'te satışa sunan Xiaomi, Snapdragon 800 döneminin en hızlı modeliyle diğer rakiplerinden önce çıkmış iken, Mi4 ile Snapdragon 801 döneminin sonlarına yetişti. Kore'de LG G3 Cat.6 ve Samsung Galaxy S5 LTE-A ile Snapdragon 805 dönemi başlamasına rağmen küresel pazarda Snapdragon 805'ler henüz boy göstermedi. Eylül ayında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy Note 4 ile birlikte Snapdragon 805'li cihazlar peşpeşe boy göstermeye başlayabilir.

Mi4 henüz yeni çıkmış olmasına rağmen yeni çıkacak rakiplerinden geride kalırsa ve elinde hazır bir model varsa Xiaomi'nin hızla piyasaya sürüp sürmeyeceğini göreceğiz.

Kaynaklar:
http://news.mydrivers.com/1/315/315724.htm
http://weibo.com/1858261594/BhbMTpV4O?mod=weibotime

12dyl1983

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Velid Kaya
Cihazım
Mİ 8 6/128
Meslek
Eczacı Teknisyeni
Konular
17
Cvp: Xiaomi, Mi5 için geliştirmenin 2. fazına geldi

Enteresan bir durum bu kadar kısa arayla 2 telefon tanıtması pek muhtemel değil gibi Xiaomi'nin fakat ne olacağıda belli olmaz :D

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124

Piyasada Xiaomi denildiği zaman sen, ben  üçümüz biliyoruz, :)  firma kendini tanıtması için ve uluslararası piyasada yer alabilmesi için ürün gammını genişletmesi lazım, kısa sürede yeni cihaz tanıtacak olmaları  ve bu cihazın mi5 yada başka bir isimle çıkıyor olması açıkcası çokta önemli değil, esas önemli olanı üretim bandındaki ürün gammının açıldıkları piyasalar yetiştrilebilir olması, Tabiki bunlar büyük ölçüde planlama ile olan işlerdir ve xiaomi yönetiminin bunları fazlasıyla düşünmüş olduğunu, tedarikçilerin günlük üretim kapasitelerini artırmaları gerektiğini yada xiaomi'nin yeni tedarikçiler ile anlaşmış olmaları gerekliliği ve xiaomi'nin cihazlara vereceği teknik desteği, işte bizim düşünmemiz gereken ve üstüne konuşmamız gereken nokta budur bence.. birde şöyle düşünelim  kasımdan önce ülkemize gelemeyeceği kesinleşen Xiaomi'nin ülkemize geldiği tarihte ürün gammının geniş olması ise biz son kullanıcılar için bir artıdır..

zedax25

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
9
Xiaomi samsung olma yolunda ilerliyor gibi...

swort5392

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
swort5392
Cihazım
Mİ3 64GB
Konular
0

Merhaba arkadaşlar benim çalıştığım şirkette 210 -230 kiş var ve çoğuda ( 180-190 ) çinli telefon şirketlerini biliyor.Özellikle XİAOMİ hakkında bilgileri var sayılır.İnsanların en büyük sıkıntısı 
1-Amiral telefonların pasaporta işlenmesi :(
2-Türkiyeye girişi :(

Bu konuda çok büyük sıkıntılar çekiyoruz bence şirketin bu konuda harekete geçmesi gerekiyor.Satışları arttıracağı gibi Şirketin dünya sıralamasında artışa geçeceğini düşünüyorum ;)

mustafahezer

Optimus
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi5 PRO
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Konular
23

Arkasaşlar hayırlı akşamlar. Çin den mi4 almayı düüşünüyorum ancak 3g çekimi ile alakalı sorun var diye bi bildirim vermişler donanımhaberdeki videoda.Mi4 3g si Türkiye' de çekmiyormu.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Cvp: Xiaomi, Mi5 için geliştirmenin 2. fazına geldi

mustafahezer' Alıntı:
Arkasaşlar hayırlı akşamlar. Çin den mi4 almayı düüşünüyorum ancak 3g çekimi ile alakalı sorun var diye bi bildirim vermişler donanımhaberdeki videoda.Mi4 3g si Türkiye' de çekmiyormu.
WDCMA olduktan sonra sıkıntı olmaz. Siz o incelememeye bakmayın. Ne için yapıldığı zaten ortada.

teardrop2882

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1

mi4 den ince olsun tasarım olarak başka bir şey istemiyorum

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

teardrop2882' Alıntı:

Mi4 kalın değil. Ölçüleri belli. Malum kişinin her dediğine inanmayın.

Ne kadar ince olursa batarya kapasitesi o kadar az olur. Ya da çerçeveleri kalınlaştıracaksınız iç hacmi arttırmak için.

xoser

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Konular
28

teardrop2882 pid=12729 dateline=1415538918' Alıntı:
kullandınız mı bilmiyorum. artık milimetre yarısından öte pil ve performans önemli.

Üst Alt