Yardım Xiaomi Mi5 Cihazın Ekranı bazen Uyandırmama rağmen Siyah Kalıyor

beyaz_01

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
iQ+
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 10.0 Kararlı 10.0.1.0 (OAAMIFH)
Telefon Modeli
MI 5
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba değerli arkadaşlar Başlıkta Belirttiğim gibi Xiaomi Mi5 Cihazım var Önceleri hiç bir problem yokken son 1 aydır ekran dokunmatik problemleri yaşamaya başladım sorunum ise Telefon açıkkken ama ekran kararmışken yani uyku modundayken telefonu uyandırmaya çalıştığımda telefon uyanıyor ancak ekran siyah kalıyor bir kaç kez power tuşuyla uyutup tekrar uyandırınca ekrana görüntü geliyor ancak dokunmatik hassasiyeti önceki gibi hızlı çalışmıyor biraz yavaşlama oluyor.

Cihazın garantisi bitti bu yüzden özel bir teknik servise verdim oradaki arkadaş ise Anakart 'dada problem olabilir Ekrandada hangisinde problem oldugunu net söyleyemem deneme yanılmayla ancak ortaya çıkabilir. Yeni ekran takarsam problem devam ederse iade alamam diyor. Yaklaşık 500 liraya yakın masraf çıkacağa benziyor.

Siz değerli arkadaşların benimkine benzeyen problemi varsa nasıl çözdüğünü (anakartı yada ekranı hangisini değiştirdiğini yada yazılımsalmı neyse işte) konuya yorum yaparlar ise en azından param boşa gitmemiş olacak.

İşletim sistemi hakkında bilgi: Android 8.0.0 OPR1.179623.032
Android güvenlik yaması düzeyi: 2018-08-01
MIUI Sürümü: MIUI Global 10.0 Kararlı 10.0.1.0 (OAAMIFH)

Değerli yorumlarınızı Eksik etmeyin lütfen.

beyaz_01

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
iQ+
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
upup

Oyla:

brusk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özgür
Cihazım
Mi 13
Konular
8
Merhaba bi ara bende de olmuştu global rom vardı bilgilerimi yedekleyip twrp ile kopmle temizleyip eu roma geçtim problemden eser kalmadı
Herhangi bir darbe yada sıvı teması olmadıysa donanımsal olduğunu düşünmeyin para tuzakları bunlar,
Öncelik yazılımsal seçenekleri deneyin

Oyla:
Üst Alt