XİAOMİ Mİ5 Başlangıç Detayları

loost123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
4
Bu telefon elime bugün ulaştı ve beğendim gerçekten. ancak sormak istediğim sorular var.

1-sistemin kendisinin yediği ram miktarı nasıl düşürülür?
2-android sürümüm 6.0.1 MXB48T ve bu yükseltilemez mi zaten bu android sürümü nerdeyse 2 yıllı heralde
3-MİIUI sürümü global ve 8.1 kararlı

arkadaşlar bunlar sorularım ve eklemek istediğiniz bişeyler varsa yazınız lütfen. Teşekkür ederim

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Bu telefon elime bugün ulaştı ve beğendim gerçekten. ancak sormak istediğim sorular var.

1-sistemin kendisinin yediği ram miktarı nasıl düşürülür?
2-android sürümüm 6.0.1 MXB48T ve bu yükseltilemez mi zaten bu android sürümü nerdeyse 2 yıllı heralde
3-MİIUI sürümü global ve 8.1 kararlı

arkadaşlar bunlar sorularım ve eklemek istediğiniz bişeyler varsa yazınız lütfen. Teşekkür ederim
1-diger alternatif romlar deneyerek düşürülür, bence buna gerek yok kasma donma vs. yoksa. 2-7.0 naougot mevcut BL kilidiniz açıksa mi flasla kurulum yapabilirsiniz, sitede romlar kurulumla alkali konu video herşey mevcut. 3-kararli romda memnun değilseniz beta roma geçebilirsiniz.

loost123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.diger alternatif romlar deneyerek düşürülür, bence buna gerek yok kasma donma vs. yoksa. 2.7.0 naougot mevcut BL kilidiniz açıksa mi flasla kurulum yapabilirsiniz, sitede romlar kurulumla alkali konu video herşey mevcut. 3.kararli romda memnun değilseniz beta roma geçebilirsiniz.

öncelikle sizin önerileriniz ne ise onu kendi sorumluluğumla kabul etmeye razıyım çünkü amatör seviyede kullanıcıyım. sizin önerileriniz nedir kararlı daha iyi değil mi?

+o kilidin acık oldugunu nasıl anlarım?

cevabınız için teşekkür ederim.

Lopus

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
öncelikle sizin önerileriniz ne ise onu kendi sorumluluğumla kabul etmeye razıyım çünkü amatör seviyede kullanıcıyım. sizin önerileriniz nedir kararlı daha iyi değil mi?

+o kilidin acık oldugunu nasıl anlarım?

cevabınız için teşekkür ederim.
Şuan kullandığımız cihaz MI4 bunun dışında MI serilerinin hiç birini kullanmadım yani ilk Cihazım MI4 cihazımda o kadar kararlı rom denedim beta rom kadar verim alamadım bu benim kendi görüşüm tabi beta romlar her hafta cuma günü güncelleme alır ve hatalara açık olan bir rom adından anlaşıldığı gibi kararlı rom ise ayda bir güncelleme alır yada almaz, neredeyse hiç hata yok diyebileceğimiz bi rom romları performansı modelden modelde değişiklik gösterebiliyor tabi bana göre beta rom. :) Telefonu fastboot moda alıp cihaz kapalıyken(güç tuşu +ses kısma tuşu ile) bilgisayara bağlayın. Komut penceresinden "fastboot oem device-info" komutunu verin, device unlocked: true yazarsa kilit açıktır.

loost123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
4
Şuan kullandığımız cihaz MI4 bunun dışında MI serilerinin hiç birini kullanmadım yani ilk Cihazım MI4 cihazımda o kadar kararlı rom denedim beta rom kadar verim alamadım bu benim kendi görüşüm tabi beta romlar her hafta cuma günü güncelleme alır ve hatalara açık olan bir rom adından anlaşıldığı gibi kararlı rom ise ayda bir güncelleme alır yada almaz, neredeyse hiç hata yok diyebileceğimiz bi rom romları performansı modelden modelde değişiklik gösterebiliyor tabi bana göre beta rom. :) Telefonu fastboot moda alıp cihaz kapalıyken(güç tuşu +ses kısma tuşu ile) bilgisayara bağlayın. Komut penceresinden "fastboot oem device-info" komutunu verin, device unlocked: true yazarsa kilit açıktır.

Teşekkür ederim. android sürümümü yükseltmek için yapmam gerekenide söylerseniz çok sevinirim

Lopus

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Teşekkür ederim. android sürümümü yükseltmek için yapmam gerekenide söylerseniz çok sevinirim
Verdiğim linkten Mi5 fastboot romunu indirip mi flas üzerinden kurulum yapabilirsiniz 64 bit bir bilgisayarda ve 64 bit mi flas ile yapınız, Bootloader kilidiniz açık olması şartıyla. :)

loost123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
4

android kısmını anladım tşkr.

yalnız telefon fastboot ekranında duruyor ve bilgisayar bağladıgım halde bir değişme yok. bu komut satırını yazmak için bilgisayara telefona ulaşmak için programmı gerekiyor?

Lopus

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
android kısmını anladım tşkr.

yalnız telefon fastboot ekranında duruyor ve bilgisayar bağladıgım halde bir değişme yok. bu komut satırını yazmak için bilgisayara telefona ulaşmak için programmı gerekiyor?
Hocam şuan telden girdiğim için detaylı bir şekilde yazamıyorum, 64 bit mi flas programını kurulu değilse öncelikle kurun gerekli driverleri kursun yapmazsanız bana gece 12 gibi özel mesaj yoluyla ulaşın halledelim.

loost123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
4
tamam tşkr ederim

loost123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
4
aradan 6 ay geçti heralde. Bu telefonu iyiki almışım çünkü tanktan farkı yok.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Üst Alt