Yardım Xiaomi Mi4 çekirdek sorunu

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Arkadaşlar bildiğiniz üzere cihazimizda 4 çekirdek 2.5 ghz işlemci var. Her neyse ben cihazımi dengeli modda kullanıyorum. Cihazım 4.4.4 kitkat son güncellemeler yüklü.
Bazen dikkat ediyorum arayüz de hafif laglar oluyor genellikle ayarlar menüsünde gezerken bunu işlemciye bağladım ve cpu Z den baktığımda 1. Ve 4. Çekirdeklerin çalıştığını gördüm. Yalnız çok ısındığında da 4. Çekirdeği kapattığını görüp tek çekirdek ile yola devam ettiğini gördüm. Neyse cihazı performans moduna alıyorum yine 1-4 çekirdekler çalışıyor bu sefer son frekansta 2.5 ghzde yani. Evet o küçük laglar kayboluyor ama şarjı da emiyor cihaz. Şimdi dengeli modda 4 çekirdek birden normal olarak çalışsa çok güzel olur diye düşünüyorum (intractive modda yada ondemand modda). Bununla ilgili xda da birkaç konu var cpu bug diye. Gerçekten cihazı tam performansli kullanmadığımızi düşünüyorum. Buyrun buda resimler
Dengeli mod
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Performans mod
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
Evet sende bir sıkıntı var sanırım. Çözümü bilmiyorum ama bende performance modunda 4 çekirdek de 2457 mhz de çalışıyor

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dengeli modda cpu 1 ve cpu 2 stopped durumda cpu 0 ve cpu3 ise en az 300 mhz de çalışıyorlar bazan yukseli 960 ve 1190 a falan çıkıp tekrar 300 e iniyorlar
Benimde öyle şuan kapatıp açtım. Cpu 0-3 her zaman çalışıyor ve cpu 2 de ara sıra devreye giriyor . Bazen bugda kalıyor demekki işlemci. Yinede her çekirdek dengeli modda çalışsa çok iyi olur. Yani şöyle olacak hepsi en az 300 mhz de gerektiğinde devreye girerek hızını yükseltecek. Cihaz daha performanslı olur

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Benimde öyle şuan kapatıp açtım. Cpu 0-3 her zaman çalışıyor ve cpu 2 de ara sıra devreye giriyor . Bazen bugda kalıyor demekki işlemci. Yinede her çekirdek dengeli modda çalışsa çok iyi olur. Yani şöyle olacak hepsi en az 300 mhz de gerektiğinde devreye girerek hızını yükseltecek. Cihaz daha performanslı olur

Hocam neden olmadığının cevabı batarya süresi... Eğer ki söylediğiniz işlem yapılır ise batarya süresi ciddi oranda azalacaktır. Bu durumda ileri düzey bilgisi olmayan kullanıcılar için son derece sakıncalı sonuçlar doğuracaktır. Bu nedenle varsayılan bir seçenek olarak verileceğini hiç sanmıyorum...

Eğer ki mutlaka telefonumu bu şekilde kullanmak istiyorum diyorsanız bu durumda custom kernel yüklemeniz gerekir. Bildiğim kadarıyla stock kernel governor değişikliklerine izin vermiyor. Android M için custom kernel de yok galiba... Ama kitkat'a dönüş yaptıktan sonra xda'dan veya en.miui.com üzerinden bulabileceğiniz kernellerden istediğinizi yükleyebilir ve saat hızları veya çekirdekler üzerinde dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Root yapıp çekirdek hızlarını ayarlabilirim de . Çok da gerek yok yetiyor cihaz. Yinede kullanıcı profillerinin daha kullanışlı olmasını dilerdim. Marshmallow da belki daha iyi olabilir. Şuan kitkat kararlıdayim. Diğer firmaların orta segmenti bile aldı Marshmallow u biz hala alamadık

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt