XİAOMİ Mİ4 64GB-16GB

Anektod34

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
osman
Konular
1
Öncelikle merhabalar, uzun süreden beri xiaomi mi4 telefonunu araştırıyorum, gerek youtube gerekse diğer videolardan inceleme imkanı buldum telefonu, telefonun halen türkiye pazarına girmemesi beni oldukça şaşırttı. Bu sıkıntı telefon alıp satanlar içinde bir problem olsa gerek, keza ben telefonu çok beğendim fakat kafamda deli sorular?

xiaomi mi4 orijinal Türkçe seçeneği varmı?
kendisi 4gyi desteklese bile, türkiye de 3g olayında bile problemli olarak gözüküyor, 3g rahatlıkla çalışıyor mu?
xiaomi shoptan alsak, veya ibuygou'dan gümrükte ekstra ücrete takılacakmıyız? masraf olayı ne kadar?
xiaomi türkiyeye gelmediğinden telefonun garanti işlemi nasıl olacak?

dil için rom yükleniyor galiba, 3g için bir özellik olması lazım, bunlarla uğraşmak pek hoş durmuyor?
Sonuçta ben 64gblık modeli düşünüyorum, buda 1000-1300 tl arası en az bir maliyet söz konusu ortada.

Ne dersiniz, türkiyeye gelmesini beklemek mi? yada eldeki iphone 4s'le devam etmekmi?

Testimo

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
3310
Konular
21
1 ) xiaomi mi 4 Türkçe romu var 
2) 3g sabit çalışıyor ama 4g yok diye biliyorum 
3 ) yurt dışından telefon getirtemezsin
4) garantisi yok ama şöylede bir durum var donanımsal sorunlar çin cihazlarını tamir eden her yerde tamir edilebilir...
5) evet ama bu size bağlı geliştirici sürümünü kullanıp kullanmamak size kalmış yani stabil sürümde her hafta güncelleme yapmanıza gerek yok... zaten yapamazsınız
6) bu cihaz Türkiyeye gelmez... :)))
7) eğer telefonu telefon olarak kullanıyorsanız almanızı önermem ama ben bu işleri seviyorum farklı tatlar arayışındayım gerekirse 1500 tl yi çöpe atarım diyorsanız buyrun içeri...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bazı eklemeler yapayım. Çok fazla bu tip şeyler yazılıyor.
3G çalışma olayı, telefonun üretimi ile ilgili. Bizim ülkemizde 3G'de, WCDMA denen sistemi kullanıyor. Ancak Çin'de TD-SCDMA denen sistem kullanılıyor. Bu nedenle TD-SCDMA olarak üretilen cihazlar, ülkemizde çalışmaz. Ülkemizde 3G olarak kullanmak istiyorsak, WDCMA olan cihazlardan almamız gerekiyor. Xiaomi her iki tip cihaz da üretiyor.
Bir örnek verirsek daha güzel anlaşılır sanırım. Bilindiği üzere FM radyo yayınları 88-108Mhz arası yayın yapıyor. Bu yayınları alabilen bir FM radyonuz olduğunu düşünün. Bir yere gidiyorsunuz ve orada çok sevdiğiniz bir istasyon 206Mhz'den yayın yapıyor olsa bu radyoyu dinlemeniz mümkün mu? Hayır, çünkü elinizdeki radyo ancak 108Mhz'e kadar olan yayınları alabiliyor. Yaşı uygun olanlar bilirler. Eskiden orta dalga, kısa dalga, uzun dalga radyolar vardı. Sonradan da FM radyolar çıktı. İşte FM radyo ile orta dalga yada diğer radyolar dinlenemediği gibi, orta dalga yada diğer radyolarda da FM radyo yayınları dinlenemez.
Umarım bu WDCMA olayı daha net anlaşılmıştır.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

BLACKMAN

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
MI4 FDD-LTE
Konular
5
chatin_62' Alıntı:
Bazı eklemeler yapayım. Çok fazla bu tip şeyler yazılıyor.
3G çalışma olayı, telefonun üretimi ile ilgili. Bizim ülkemizde 3G'de, WCDMA denen sistemi kullanıyor. Ancak Çin'de TD-SCDMA denen sistem kullanılıyor. Bu nedenle TD-SCDMA olarak üretilen cihazlar, ülkemizde çalışmaz. Ülkemizde 3G olarak kullanmak istiyorsak, WDCMA olan cihazlardan almamız gerekiyor. Xiaomi her iki tip cihaz da üretiyor.
Bir örnek verirsek daha güzel anlaşılır sanırım. Bilindiği üzere FM radyo yayınları 88-108Mhz arası yayın yapıyor. Bu yayınları alabilen bir FM radyonuz olduğunu düşünün. Bir yere gidiyorsunuz ve orada çok sevdiğiniz bir istasyon 206Mhz'den yayın yapıyor olsa bu radyoyu dinlemeniz mümkün mu? Hayır, çünkü elinizdeki radyo ancak 108Mhz'e kadar olan yayınları alabiliyor. Yaşı uygun olanlar bilirler. Eskiden orta dalga, kısa dalga, uzun dalga radyolar vardı. Sonradan da FM radyolar çıktı. İşte FM radyo ile orta dalga yada diğer radyolar dinlenemediği gibi, orta dalga yada diğer radyolarda da FM radyo yayınları dinlenemez.
Umarım bu WDCMA  olayı daha net anlaşılmıştır.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Arkadaşlar FDD-LTE sürümü hem 3g (wcdma) hemde 4g yi destekliyor artık.

WCDMA Sürümün : GSM (850/900/1800/1900 MHz ) ve WCDMA (850/900/1900 / 2100 MHz)

FDD LTE Sürümün : GSM (850/900 / 1800 / 1900 MHz) , WCDMA (850/900/1900 / 2100 MHz), FDD LTE 4G (1800 / 2100 MHz), TD LTE 4G (B 41 2500- 2690 MHz)

Ülkemizde 4g ne zaman devreye girer o meçhul ...

Anektod34

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
osman
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlgilenip değerlendirdiğiniz vakit ayırdığınız için teker teker çok teşekkür ederim. türkiyeye gelmesini bekleyeceğiz anlaşılan, iyi fiyatla siler süpürür gözüyle bakıyorum.

Üst Alt