Yardım Xiaomi Mi Note 10 Makro, 0.8x 0, 6x 2x Kamera Problemi

• Konbuyu başlatan ömi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 4
  • Görüntüleme 168

ömi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
A2 Lite 64GB
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
13.0.2 Stabil
Telefon Modeli
Mi Note 10
Bootloader Kilidi
Açık
Selamünaleyküm arkadaşlar

Daha açıklayıcı olması için tüm detayları ile yazıyorum.

Yaklaşık 5 yıldır kullandığım Xiaomi Mi Note 10 telefonumda son zamanlarda fark ettiğim bir Kamera problemim var. Global 13.0.2 Rom yüklü. Aldığımdan beri hiçbir yazılımsal işlem yapılmadı.
Kamerayı açıp alttaki noktalardan 0.8x ya da 0.6x yaparak makro çekim yapmak istersem ya da 2x zoom yapmak istersem Kamera donuyor. Kamera ayarlarını default yaptım, kamera pil tasarrufunu kapattım ve ama birşey değişmedi.

Sorunu birkaç ay önce fark ettim, öncesine kadar normal çalışıyordu.

Kameralardan birisi bozuktur diye düşündüm birebir aynı model sıvı temaslı bir telefon aldım parçası işime yarar diye, kapağını söktüm, zarar gören heryeri temizledim batarya, anakart, kameralar vs, komple baştan geri topladım. Çalıştı ama baktım onda da aynı sorun var, ve birebir aynı rom yüklü (13.0.2)

İki cihazda da aynı Rom ve sorun olduğu için sorun yazılımsal olabilir diye düşündüm, önce wipe data factory yaparak sıfırladım hiçbirşey değişmedi, aynı Romu indirip Mi Tool ile yükledim değişmedi. 13.0.4 buldum yükledim değişmedi, 12.0 indirip yükledim hiçbirşey değişmedi.

Batarya performansı dışında halen ilk günkü gibi kullanıyorum ve çok memnunum, bu sebeple de başka bir modele geçmeyi düşünüyorum ama maalesef çözüm bulamadım.

Umarım bir yolu vardır.

ömi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
A2 Lite 64GB
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konuyu yanlış yere mi açtım, yoksa çok mu zor bir soru sordum acaba wasntme~~

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Recovery üzerinden yapılan wipe data aslında telefonu tam anlamıyla sıfırlamıyor. Muhtemelen sizin durumunuzda da sorun yazılımsal ve denemiş olduğunuz eski romda da, yeni romda da sorun yaratan bölüm wipe data ile temizlenmemiş ve siz yeni rom kurduğunuzda da sorun devam ediyor. Tavsiyem ya recovery üzerinden format data ile temizlik yaparak ya da fastboot ile clean all seçeneği ile temiz bir rom kurulumu yapın. Rom kurulumu sonrası yedekleri geri yüklemeden veya uygulama indirmeden temiz bir şekilde testi yapın. Muhtemelen düzelecektir. Eğer düzelmezse her ne kadar düşük ihtimal olsa da her iki cihazda da birebir aynı donanımsal sorun oluşmuştur diyebiliriz.

Oyla:

ömi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
A2 Lite 64GB
Konular
3
Recovery üzerinden yapılan wipe data aslında telefonu tam anlamıyla sıfırlamıyor. Muhtemelen sizin durumunuzda da sorun yazılımsal ve denemiş olduğunuz eski romda da, yeni romda da sorun yaratan bölüm wipe data ile temizlenmemiş ve siz yeni rom kurduğunuzda da sorun devam ediyor. Tavsiyem ya recovery üzerinden format data ile temizlik yaparak ya da fastboot ile clean all seçeneği ile temiz bir rom kurulumu yapın. Rom kurulumu sonrası yedekleri geri yüklemeden veya uygulama indirmeden temiz bir şekilde testi yapın. Muhtemelen düzelecektir. Eğer düzelmezse her ne kadar düşük ihtimal olsa da her iki cihazda da birebir aynı donanımsal sorun oluşmuştur diyebiliriz.

Cevap için teşekkür ederim. Şimdi tavsiyeniz üzerine tekrardan 13.0.4 Rom u fastboot modunda mi Flash ile kuruyorum. Daha önce de clean all seçeneği ile yüklemiştim, yine öyle yapıp deneyeceğim.
Sonucu yazarım, tekrar teşekkürler
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

ömi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
A2 Lite 64GB
Konular
3
Cevap için teşekkür ederim. Şimdi tavsiyeniz üzerine tekrardan 13.0.4 Rom u fastboot modunda mi Flash ile kuruyorum. Daha önce de clean all seçeneği ile yüklemiştim, yine öyle yapıp deneyeceğim.
Sonucu yazarım, tekrar teşekkürler
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Maalesef yine bu şekilde Rom atmama rağmen bir değişiklik yok, çok enteresan iki cihazın da bu şekilde olmasını aklım almıyor 🥴

Oyla:
Üst Alt