Yardım Xiaomi Mi Note 10 Lite Bazı Sorunları

samet 52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
A. Samet
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI global 12.0.2
Telefon Modeli
Mi note 10 Lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar. Mi Note 10 Lite cihazımı 2 aydır kullanmaktayım. Cihaz miu 12 güncellemesini aldı. Türkiye garantili cihaz.
Öncelikle cihazda bazı sorunlar var. Birincisi ekran kapalıyken parmak izi okuyucu çok geç yanıt veriyor. Ekran kilidindeyken falan hızlı çalışıyor. Ama kapalı ekranda yanıt süresi çok geç veya bazen hiç tanımıyor. İkinci bir sorun da mıu 12 güncellemesiyle birlikte karanlık mod 3. taraf uygulamaları koyu temaya girmeye zorluyor. Normalde karanlık mod ayarlarında tekli uygulamalar seçeneğinden destek vermeyen uygulamaları seçip kapatabiliyoruz. Ancak bazı uygulamalar tekli uygulamalar sekmesinde görünmüyor. Bu yüzden de herhangi bir ayar yapamıyoruz. Dolayısıyla programı da kullanamıyoruz.

En son sorun ise ses açma kapama tuşlarında oldu. Önceden ses açma kapama tuşlarına her basıldığında tık sesi gelirken şimdi gelmiyor. Sanki tuş basık kalmış gibi oluyor. Tık sesi çıkmıyor. Bir ara düzelir gibi oldu ama yine aynısı oldu. Ses ayarını yapmak için sürekli ekrana bakmak zorunda kalıyorum. İleriki zamanlarda belki de ses tuşları basılı kalacak ve sorun daha da büyüyecek. Konu biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Tüm bunlar dahilinde herhangi bir çözüm önerileriniz var mıdır?

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
İlk sorunuz olan gecikmeler için bir sıfırlama yapmanızı öneririm.

İkinci sorunuz karanlık mod ise sürüm özelliği. Farklı bir sürüme geçebilir veya güncelleme bekleyebilirsiniz.

Üçüncüsü ise donanımsal sıkıntı gibi görünüyor. Servise vermeniz gerekir.

Oyla:

samet 52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
A. Samet
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk sorunuz olan gecikmeler için bir sıfırlama yapmanızı öneririm.

İkinci sorunuz karanlık mod ise sürüm özelliği. Farklı bir sürüme geçebilir veya güncelleme bekleyebilirsiniz.

Üçüncüsü ise donanımsal sıkıntı gibi görünüyor. Servise vermeniz gerekir.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Cihazı güncelledikten sonra hard reset ile sıfırlama yapmıştım. Ama düzelen birşey olmadı. Forumda bu sorun için global rom değil de eu rom a geçerek çözüldüğünü belirten olmuş. Bu işlem cihazı garanti dışı bırakır mı?

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Cihazı güncelledikten sonra hard reset ile sıfırlama yapmıştım. Ama düzelen birşey olmadı. Forumda bu sorun için global rom değil de eu rom a geçerek çözüldüğünü belirten olmuş. Bu işlem cihazı garanti dışı bırakır mı?

Bırakır

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
1.sorun ekrandan parmak izi olan tüm modellerde olabiliyor,guncellemelerle düzelir muhtemelen.
2.sorun karanlık mod ayarında istediğiniz uygulama için geçersiz kılma özelliği var dediğiniz gibi ama sonradan yüklediğiniz her uygulamanın olması lazım, eğer sistem uygulamasında karanlık mod istemiyorsaniz,o uygulamanın ayarlarinda kapatma seçeneği olması lazım.(görünmüyorsa güncelleme ile düzelmesi muhtemel)
3.sorun ise kılıftan kaynaklı olabilir ya da basma açısıyla.

Oyla:

samet 52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
A. Samet
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.sorun ekrandan parmak izi olan tüm modellerde olabiliyor,guncellemelerle düzelir muhtemelen.
2.sorun karanlık mod ayarında istediğiniz uygulama için geçersiz kılma özelliği var dediğiniz gibi ama sonradan yüklediğiniz her uygulamanın olması lazım, eğer sistem uygulamasında karanlık mod istemiyorsaniz,o uygulamanın ayarlarinda kapatma seçeneği olması lazım.(görünmüyorsa güncelleme ile düzelmesi muhtemel)
3.sorun ise kılıftan kaynaklı olabilir ya da basma açısıyla.
Yardımınız için teşekkürler. İlk 2 sorun sizin de dediğiniz gibi güncelleme gerektiren sorunlar gibi görünüyor. 3. Sorunda ise kılıftan çıkarıp denedim ama nafile. Tık sesi hiçbir şekilde gelmiyor. Ama tuşlar işlevini yerine getiriyor. Servise göndereceğim en kısa süre içerisinde.

Oyla:
Üst Alt