Yardım Xiaomi Mi Note 10 Kullananlar

Alper99

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper metin
Cihazım
Mi Note 10
Konular
5
Merhaba arkadaşlar,

Bu cihazı kullanlar kamerayı açtıklarında kamera açıkken cihazı ters çevirip üstten 3. Lensi kontrol edebilirler mi? Telefonu kamera açıkken sağa sola çevirdiğinizde lens sağa,sola hareket ediyor mu?

Kamera mod değişikliğinde ileri geri hareket ediyor bu normal ama bende kamera açıkken cihazı sağ sol çevirince lens sağa sola hareket ediyor ve bu sebeple resimler bulanık çıkıyor.Cihazı biraz sallayınca lens ortadayken herhangi bir sorun yaşanmıyor ama lens kaydığı için aşşağıdaki örnek resimdeki gibi bulanık çıkan resimler oluyor.(normal modda çekildi portre değil)

Bu konuda lensin sabitleyen malzemede üretim hatası olduğunu düşünüyorum çünkü cihaz 3 haftalık ve darbe almadı.Garantisi olmadığı için güvenilir bir serviste açtırıp sabitlenmesi konusunda destek alacağım gibi görünüyor.

Ekli dosyalar

• received_926016291192954.jpeg
    received_926016291192954.jpeg
    21,2 KB · Görüntüleme: 50

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Hocam lens oynuyor, illaki bi teknik izahı vardır. Resimdeki bulanıklık hiç kimsede yok sanki, sizin kamerada sorun var, bi Mi Flash Tool ile (Flash All ile) yazılım yükleyin olmadı servise yollarsınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

img_20200527_183451-jpg.112704

Ekli dosyalar

• IMG_20200527_183451.jpg
    9,1 MB · Görüntüleme: 101
Son düzenleme:
Oyla:

Alper99

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper metin
Cihazım
Mi Note 10
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam lens oynuyor, illaki bi teknik izahı vardır. Resimdeki bulanıklık hiç kimsede yok sanki, sizin kamerada sorun var, bi Mi Flash Tool ile (Flash All ile) yazılım yükleyin olmadı servise yollarsınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

img_20200527_183451-jpg.112704
Flashlama yaptık değişen bişey olmadı.Lens zaten geçişlerde oynuyor ileri geri onda sıkıntı yokta sallayınca sağa sola hareket ediyor mu sizde de ? Cihazın garantisi yok nereye vereceğimi de kestiremedim.Bu arada benim gönderdiğim resimde en kötü zamanında çekmiştim.Cihazı sallayınca sizin resim gibi net sonuçlar alıyorum ama lens sallandıkça bazı zamanlar netlik gidiyor.Yani sürekli olan bir durum değil lens kayınca gereğinden fazla kayıyor veya takılı kalıyor gibi

Oyla:

Alper99

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper metin
Cihazım
Mi Note 10
Konular
5
O hareket video çekerken sarsıntı engelleme sistemi. Kısa adı OIS
Hocam onu biliyorum da bu sorun optik imaj sabitleme ile ilgili değil de sanki kameranın soketi tam oturmamış haddinden fazla hareket ettiği için netlik bozuluyor gibi.O sallanmanın sonucu netlik kaybolmasına anlam veremiyorum neye göre oluyor yada olmuyor anlamadım.Aynı cihazdan olan başka arkadaşa soruyorum normal modda kamera açıkken kameralar arası geçişte ileri geri hareket ediyor ama cihazı sallayınca sağa sola oynamıyor diyor.

Oyla:

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Şimdi tekrar kontrol ettim 3.lens kamera açıkken tlf sağa sola ve dikine sağa sola hareket ettirdiğimde 4 yöne de hafif hareket ediyor. Ama belki sizin daha çok hareket ediyordur. Bence yazılım ile çözülmüyorsa en iyisi servise vermek.

Oyla:

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Flashlama yaptık değişen bişey olmadı.Lens zaten geçişlerde oynuyor ileri geri onda sıkıntı yokta sallayınca sağa sola hareket ediyor mu sizde de ? Cihazın garantisi yok nereye vereceğimi de kestiremedim.Bu arada benim gönderdiğim resimde en kötü zamanında çekmiştim.Cihazı sallayınca sizin resim gibi net sonuçlar alıyorum ama lens sallandıkça bazı zamanlar netlik gidiyor.Yani sürekli olan bir durum değil lens kayınca gereğinden fazla kayıyor veya takılı kalıyor gibi
Normal OIS tıkırtısı var, oynadığını göremiyorum. Zaten cihazda sorun olduğu belli, bakıldığında tüm problemler çıkar meydana.

Oyla:

Alper99

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper metin
Cihazım
Mi Note 10
Konular
5
Şimdi tekrar kontrol ettim 3.lens kamera açıkken tlf sağa sola ve dikine sağa sola hareket ettirdiğimde 4 yöne de hafif hareket ediyor. Ama belki sizin daha çok hareket ediyordur. Bence yazılım ile çözülmüyorsa en iyisi servise vermek.
Tek aklıma gelen bende olduğundan çok hareket etmesi ve görüntüyü sabitleyemediği için netlik yakalayamadı.Cihaz garantisiz imei uçmaması için nereye vermek gerekir İstanbul'da ?

Oyla:

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Tek aklıma gelen bende olduğundan çok hareket etmesi ve görüntüyü sabitleyemediği için netlik yakalayamadı.Cihaz garantisiz imei uçmaması için nereye vermek gerekir İstanbul'da ?
Konuyu güncel tutmaya çalışalım illaki birisi dönüş yapar. Ben İzmir'deyim İstanbul hiç bilmiyorum.

Oyla:

Alper99

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper metin
Cihazım
Mi Note 10
Konular
5
Yokmudur İstanbul'da teknik servis yedek parçası olan.Sorduğum hiçbiyerde kamera yok

Oyla:
Üst Alt