Yardım Xiaomi Mi 9t Dokunmatiğin Kendi Kendine Dokunması.

undisg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Güncel Versiyon
Telefon Modeli
Xiaomi mi 9t
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
27.10.2019 tarihinde aldığım Mi 9t 64 Gb Mavi Xiaomi Türkiye Distrübitör Garantili cihazım kutusundan problemli bir şekilde çıktı. Aldığım zamanlarda oyun vs oynamadığımdan çok farkına varamadım. Çok yoğun telefon kullanan birisi değilim. Fakat 1-2 hafta sonra iyice anladım ki ekran kendi kendine dokunuyor. Masaya koyuyorum ve kendi kendine dokunup sağı solu açmasını, uygulama açmasını izliyorum. Youtube ve çeşitli video platformlarında kendi kendine ileri geri sarıyor :D. Bende bunun üzerine daha yeni aldığım cihazımı ilk ayında Kvk Teknik servise verdim. Cihazı HB üzerinden aldığım Alan Memnun Alfa Bilgisayar'a da durum hakkında bilgi verdim. Kvk cihazı yüksek seviye xiaomi servisine yolladı. Yüksek xiaomi merkezi dedikleri yer Kvk Ankara ve Kvk Kartal şubesiymiş ben Trabzon şubesine verdim. Telefonum 11 gündür orada serviste işlem görüyor şeklinde sisteme girilmiş. Arkadaşlar aynı sorunu yaşayanlar var mı? Eğer varsa ne şekilde çözüm buldular. Ben cihazı daha yeni aldığım ve ilk 1 ay arızası olarak giriş yapıldığı için birebir değişim verilmezse para iadesi talep edeceğim. Eğer aldığım mağaza yapmazsa tüketici hakem heyetine başvuracağım. Çünkü kutudan bozuk çıkan bir cihaz söz konusu. Bu arada 3 4 kere telefonu sıfırladım yazılımsal vs hata olmadığından eminim. Donanımsal olarak telefonda sorun var. Hem süreç hakkında bilgilendirmek hemde aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bilgi alışverişinde bulunmak için bu konuyu açtım.

Edit. Zorlada olsa tekrar incelemeye aldırdım. Manuel kontrol vs yapacaklar. Telefonu neredeyse kullanamıyordum yollarken. Kendileri sorunu göremiyor. İnanılmaz bir şey.

Son düzenleme:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Hocam geçmiş olsun. Bu halk dilinde ekran sapıtması diye geçiyor. Donanımsal bir arızadır, ekran değişirse sorun kalmaz diye düşünüyorum.

Oyla:

anemoS34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 9SE
Konular
17
aynı problem mi 9 se de başıma geldi ghost touch problemin adı, bende nette baya araştırma yaptım konuyla alakalı yabancı ve türkçe kaynaklardan önerilen yolları izledim ama kalıcı bir çözüm bulamadım. Problem ekrandan kaynaklı donanımsal bir problem ozamanlar ekran değişimi için 800 - 900 lira civarı fiyat isteniyordu bende değiştirmek yerine mi 9T aldım. görüyorumki aynı problem peşimizi bırakmıyor :( sana tavsiyem birebir değişim yaptırabiliyorsan yaptır yapmıyolarsada mutlaka ekranın değiştirildiğinden emin ol ekran değişimi yapmadan yapacakları tamir işlemi bir süre sonra yine aynı problemle karşılaşmana neden olabilir bence...

Oyla:

undisg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam geçmiş olsun. Bu halk dilinde ekran sapıtması diye geçiyor. Donanımsal bir arızadır, ekran değişirse sorun kalmaz diye düşünüyorum.
Ekran değişimi yapsalar dahi birebir değişim vermedikleri taktirde cihazı aldığım yere iade edeceğim. Tüketici olarak böyle bir hakkım var. Kutudan bozuk çıkmış ve ilk 1 ay arızası olarak kayıt yaptırılmış. Öyle bir durum ki kutusunu açtığın için iade de almıyorlar. Mecburen servise gönderip servisten değişim yada iade raporu alman gerekiyor.
aynı problem mi 9 se de başıma geldi ghost touch problemin adı, bende nette baya araştırma yaptım konuyla alakalı yabancı ve türkçe kaynaklardan önerilen yolları izledim ama kalıcı bir çözüm bulamadım. Problem ekrandan kaynaklı donanımsal bir problem ozamanlar ekran değişimi için 800 - 900 lira civarı fiyat isteniyordu bende değiştirmek yerine mi 9T aldım. görüyorumki aynı problem peşimizi bırakmıyor :( sana tavsiyem birebir değişim yaptırabiliyorsan yaptır yapmıyolarsada mutlaka ekranın değiştirildiğinden emin ol ekran değişimi yapmadan yapacakları tamir işlemi bir süre sonra yine aynı problemle karşılaşmana neden olabilir bence...
Aynı cihazı ailemde 2 kişi daha kullanıyor. Bende ki şans ya benim cihazıma denk geldi. Kesinlikle dediğin gibi sorunun tekrarlayacağından hiç şüphem yok. Ya değişim ya iade isteyeceğim. Onarıma dahi razı gelmem. Teknik servis ile yaptığım görüşmeden zaten yüksek ihtimalle değişim verileceği söylendi bana. Süreci takip ediyorum.

Oyla:

undisg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
5
Kvk Teknik Servis 15. gününde hala herhangi bir tık yok. Beklemedeyim. Sonuçlara göre bilgi vereceğim.

Oyla:

undisg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
5
Kvk teknik servis şaşırtmadı ve 16 gün serviste olan sorunlu telefona 'Arıza görülmedi.' diyerek bana geri yollamak üzere kargoya verdi. Gerekli işlemleri başlatacağım. Teknik servis rezaleti yaşamaya gün geçmiyor doyamıyoruz. Madem telefonda sorun yok, herhangi bir arızada giderilmiyor. 16 gün iş günü normal olarak 20 küsür gündür o telefon sizin servisinizde ne yapıyor. Rezalet rezalet rezalet.

Oyla:

umtcnerdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T
Konular
2
Hocam 14 gün geçmiş. Sonuç ne oldu ? Birebir değişim, ekran onarımı falan oldu mu ? İade gerçekleşti mi ? Bilgi verebilir misiniz.

Oyla:
Üst Alt