Yardım Xiaomi Mi 8 SE Wifi Stabilizasyon Sorunu

abdullah.altintas

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi 8 SE
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 10 V10.0.1.0 OEBCNFH stable
Telefon Modeli
Xiaomi Mi 8 SE
Bootloader Kilidi
Açık
Herkese merhabalar,
Öncelikle forumda yeni olduğum için herkese selamlar. Yaşamış olduğum bir sorun sebebiyle siz değerli forum uzmanlarından yardım talep etmekteyim.
Ailemizde 2 tane Xiaomi Mi 8 SE telefon var. Biri Siyah diğer Gold model. (Her ikisi de 6gb 64 gb olan model). Sorunumuzu kısaca özetlemem gerekirse bu Mi 8 SE telefonlardan biri evdeki wifi ile internete bağlandığında diğer telefonun wifi bağlantısı kopuyor ya da donuyor (sayfayı yüklemiyor.) Aynı sorun diğer Mi 8 SE cihazında da mevcut. Yani bir telefon wifi ile bağlantı kurup interneti kullandığında diğeri wifi kullanamıyor. Başka wifi ortamlarında da 2 telefonu aynı anda kullanamadığımızı fark ettik. 2 telefonun aynı anda aynı wifi inetnet hattını stabil olarak kullanmasını engelleyecek bir durum var sanırım, ama bir türlü çözemedim neden oluyor diye?

Bu gibi bir sorunla karşılaşan varsa, veya çözüm önerisi sunan birileri olursa çok ama çok memnun olurum. Şimdiden herkese cevapları ve ilgileri için teşekkürlerimi sunarım. Herkese iyi forumlar...

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker
Konular
7
İki cihazında mac adreslerini kontrol edebilirmisiniz
Ayarlar/cihazım/tüm özellikler/durum
kısmında wlan mac adresi yazar ordan bakabilirsiniz

Oyla:

abdullah.altintas

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi 8 SE
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İki cihazında mac adreslerini kontrol edebilirmisiniz
Ayarlar/cihazım/tüm özellikler/durum
kısmında wlan mac adresi yazar ordan bakabilirsiniz

Merhabalar,
Her iki telefonun mac adresleri aynıymış. Şimdi siz yazınca farkettim. Bundan mı kaynaklanıyordur? Nasıl çözebiliriz bu durumu?
Teşekkürler ilginiz için :)

Oyla:

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker
Konular
7
'Mac adresi" cihazların parmak izi olarak düşünebilirsiniz, her cihazın kendine has eşsiz mac adresi olur ama tabi bunlar farkli yöntemler ile değiştirilebilir. Sanırım sizin cihazlara imei islemi uygulanırken yapilan bir hatadan kaynaklı iki cihazada ayni mac adresi flashlanmis. Benim tavsiyem telefonları aldığınız kişi yada kuruma başvurup durumu izah etmeniz. Kendiniz çözüm için denemeler yapabilirsiniz ama yapacağınız yanlış işlem cihazlara yazılımsal anlamda hasar verebilir.

Oyla:

abdullah.altintas

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi 8 SE
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
'Mac adresi" cihazların parmak izi olarak düşünebilirsiniz, her cihazın kendine has eşsiz mac adresi olur ama tabi bunlar farkli yöntemler ile değiştirilebilir. Sanırım sizin cihazlara imei islemi uygulanırken yapilan bir hatadan kaynaklı iki cihazada ayni mac adresi flashlanmis. Benim tavsiyem telefonları aldığınız kişi yada kuruma başvurup durumu izah etmeniz. Kendiniz çözüm için denemeler yapabilirsiniz ama yapacağınız yanlış işlem cihazlara yazılımsal anlamda hasar verebilir.

Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Telefonları aldığım yer ile iletişime geçeceğim. İyi günler dilerim.

Oyla:

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker