Soru Xiaomi mi 8 bl kilidi açma başvurusundan sonra yapılması gerekenler

Verygood17

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Atakan
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
9
Arkadaşlar merhaba amerikada xiaomi mi 8 aldım ve bu benim ilk xiaomi deneyimim olucak bugün itibari ile bl kilidi açma başvurusu yaptım 15 gün sonra açılacağı söyleniyor.Peki benim merak ettiğim soru şu ben xiaomi kullanmadığım için rom yükleme tarzı olaylar ile aram hiç yok bu kilit için gerekli 15 gün geçtikten sonra ne yapmam gerekiyor türkçe kullanmak için global rom yüklemem gerektiğini biliyorum ama nasıl yükliycem bilen varsa yada görüntülü anlatılan bir forum bilen varsa söyleyebilirmi. Bu global rom yükleme işi çok zor mu kendi başıma yapabilirmiyim ? Global rom daha tam oturmadığı için ufak hatalar olur diyolar benim yükledikten sonra sürekli güncellemem gerekicek anlaşılan güncellemeler kenndi mi gelicek yoksa benim tekrar tekrar yüklemem mi gerekli ? şuanda aklıma bunlar geliyor bunun dışında ilk defa xiaomi kullanıcak birine bu sorulardan başka önerileriniz varsa söyleyebilirsiniz benim gibi bilgisi olmayan arkadaşlar bu forumdan faydalanarak telefonu hayata döndürebilir diye umuyorum teşekkürler.

zoed

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fat
Cihazım
mi 8
Konular
13
hocam bende yapmadım ama anladığım kadarı ile olay şöyle

1-önce unlock başvurusu yapman lazım. o burada anlatılıyor. Rehber - Mi8 Bootloader kilidi nasıl açılır? (Mi8 Unlock Başvuru İşlemi)

2-başvuruyu yaptın. adamlar diyorki kardeş 15 gün bekleyeceksin. 15 gün bitti diyelim yani başvurun kabul edildi. telefonu unlock etmen lazım. bunun için Mi Unlock tool var onu indiriyon telefonu fastboot dedikleri( telefonu kapattıktan sonra power tuşu ve ses kısma ile açıyon) sonra usb ile mi unlock tool programını bağlıyon.ordan unlock ediyon bütün bilgilerin siliniyor.

3. sıra geldi telefona global rom flashlıycan. onu da bu sitede anlatıyor.

4- en önemli 2 husus var. ilki telefonu unlock ettikten sonra bir daha kapatmayı yani lock etmeyi deneme. diğeri de rom yüklerken clear all and lock diye bir seçenek var onu sakın tıklayıp rom atma telefonun brick olur.

hatam yada eksiğim varsa düzeltin. çünkü gerçekten foruma yeni gelenler için çok açıklayıcı değil forumda rom atma konusu.

Oyla:

Verygood17

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Atakan
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bende yapmadım ama anladığım kadarı ile olay şöyle

1-önce unlock başvurusu yapman lazım. o burada anlatılıyor. Rehber - Mi8 Bootloader kilidi nasıl açılır? (Mi8 Unlock Başvuru İşlemi)

2-başvuruyu yaptın. adamlar diyorki kardeş 15 gün bekleyeceksin. 15 gün bitti diyelim yani başvurun kabul edildi. telefonu unlock etmen lazım. bunun için Mi Unlock tool var onu indiriyon telefonu fastboot dedikleri( telefonu kapattıktan sonra power tuşu ve ses kısma ile açıyon) sonra usb ile mi unlock tool programını bağlıyon.ordan unlock ediyon bütün bilgilerin siliniyor.

3. sıra geldi telefona global rom flashlıycan. onu da bu sitede anlatıyor.

4- en önemli 2 husus var. ilki telefonu unlock ettikten sonra bir daha kapatmayı yani lock etmeyi deneme. diğeri de rom yüklerken clear all and lock diye bir seçenek var onu sakın tıklayıp rom atma telefonun brick olur.

hatam yada eksiğim varsa düzeltin. çünkü gerçekten foruma yeni gelenler için çok açıklayıcı değil forumda rom atma konusu.

hocam brick olur kısmını anlamadım orda ne yapmam gerekiyor birde başvuruyu telefondan yaptım hallettim ama 15 gün sonra herşeyi bilgisayardan indirip yapmam gerekli dimi telefona bişey indirmeme gerek var mı yada tyelefonla birşey yapmama ?

Oyla:

zoed

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fat
Cihazım
mi 8
Konular
13
telefona bir şey indirmene gerek yok 64 bit bir bilgisayardan halledeceksin. brick demek telefonun kullanılamaz hale geldi gibi bir şey. bunun olmaması için unlock ettiğin cihazi tekrar lock etme. bir de clear all and lock diye bir seçenek var onu tıklamaman gerekiyor rom atarken.

Oyla:
Üst Alt