Haber Xiaomi Mi 6 Cephesinden Yeni Sızıntılar!

Xiaomi Mi 6'da ekran seçeneklerinin nasıl olacağına dair yeni sızıntılar mevcut.

Çin menşeili teknoloji devi
Xiaomi'nin bir sonraki amiral gemisi olacak Mi 6 için yeni sızıntılar gündemde. Bu bağlamda Mi 6'nın bir modelinin 4 GB RAM - 32 GB dahili hafıza - Full HD (1920x1080) ekranlı olması beklenirken, diğer modelin ise 64 GB kapasite ile birlikte QHD ekrana sahip olması bekleniyor.

Genellikle telefonlarda farklı depolama kapasitesi seçenekleri olur, şimdiye kadar çok gördük ama farklı ekran seçenekleri ilk defa karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Biraz garip olsa da,
Xiaomi'nin bir bildiği vardır diyelim. Mi 6'da kullanılması beklenen yonga seti ise Qualcomm'un en son ürettiği Snapdragon 835. Fakat bunun yerine MediaTek Helio X30 kullanılması da bir ihtimal, zira MediaTek yongaların maliyeti daha ucuz.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Cihazın kamera özellikleri hakkında da bazı söylentiler var. Sony IMX386 sensör kullanılması söz konusu olan kamera, 12 megapiksel olacak. Ön kamerası ise Sony IMX268 sensörüyle 8 megapiksel olarak karşımıza çıkması bekeniyor. Bu ön kamera kurulumu Mi Note 2 ile aynı.

Xiaomi Mi 6'nın 6 Şubat'ta duyurulması bekleniyordu, fakat sonrasında Nisan ayına ertelendi. Cihaz hakkında bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
...Alıntıdır...

onurgokce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur Gökçe
Cihazım
MI 5S 4/128
Konular
4
Merhaba,

Global Stable Rom 8.2 başlığında da yazmıştım şu an piyasadaki en iyi işlemci ve akabinde gelen en iyi gpu'yu kullanıyorlar, 4/6 GB gibi göz doldurucu RAM ve tatmin edici hafızaları var, kamera desen yine güzel bir sensör üzerine inşa edilmiş ancak bunların hepsi eğer stabil bir işletim sistemi yoksa beş para etmiyor! İnsanlar parmak izi okuyucu, bildirim geldiğinde ekranın uyanmaması, kameranın sensörünün çok altında performans vermesi gibi başlıca problemler ile uğraşırken 8.2 güncellemesinde alakasız, gereksiz düzeltmeler ve yeni zil sesleri geliyor. Xiaomi'yi çok seviyorum, Türkiye'de kimse bilmezken powerbanklerini de kullanırdım ve Apple'dan sonra güvendiğim ikinci marka olduğu için 8 yıllık iPhone serüvenimi Mi 5S ile sonlandırdım fakat yazılımsal olduğu için içimin bir nebze olsa da rahat olduğu bu sorunlar gün sonunda can sıkıcı bir hal alıyor. Yani Snapdragon 835 değil Snapdragon 8350 ile de çıksa yazılımsal sorunlar düzelmedikçe boş...

altan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Altan
Cihazım
MiNote 3 Mi8
Meslek
Teknisyen
Konular
29
görsellere bakılırsa tasarım hayal kırıklığı yaratabilir.. işlemci mediatek olursa da herkes mi5s de kalmaya bakar sanki |(

xiaomi_ersin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Xiaomi mı 5
Konular
36
Seçenekler şu şekilde olucak galiba okuduğum siteye (sdn) göre baz model helio x30 kullanacak diğer iki model sd835 kullanacak

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
O fotoğraflar geçen sene Mi5c olacağı iddiasıyla sızan telefona ait. Buraya da temsili olarak konmuş.

Birkaç defa yazdım. Bu sene Samsung, LG ve Apple ile amiral gemisi telefonlarda yeni bir tasarım trendi başlıyor. Çerçeveler bir hayli küçülecek ve 16:9 ekranların yerini 18:9 ve hatta oransal olarak daha uzun ekranlar alacak.

Aşağıda kılıflar ile birlikte son sızıntılar var.

Xiaomi'nin Mix'in tasarımını uyarlayarak bu trende uyması ona puan kazandırır. Mi5-Mi5s gibi bir tasarım bu yıl demode kalacaktır.

Mi5c için tasarımın da değiştiği ve yeni telefonun dizaynının aşağıdaki gibi olacağı söyleniyor.

Mi5s'in minimum 64GB ile duyurulduğunu 32GB modelin sonradan başlangıç fiyatından düşük olmak üzere sunulduğunu düşününce 32GB depolama alanı geriye gidiş sayılır.

Kamera konusunda yine en başa oynaması pek mümkün gözükmüyor.

Bir de artık üst sınıfta artık OLED'e geçiş yapmaları lazım. Redmi'de bile kullanıldı.

erhan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
mi 4, mi 5S
Konular
54
nisana mı ertelendi ? PURE

frukocuk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
null
Cihazım
null
Meslek
null
Konular
0
bu ertelemeler ne ilk nede son.samsung snapdragon 835 e hipotek koymuş durumda bu yüzden lg ve sony gibi firmalarda bu işlemciyi bekleyip sürekli erteleme yapıyorlar. yani s8 çıkmadan diğer amiralleri beklemek hayal olur. yada amiral adı altında snapdragon 821 i basar geçerler ve kullanıcılardan istedikleri geri dönüşü alamazlar.
mtk helio x30 diyenler var fakat bu işlemciyi yeni amirallerde oppo harici herhangi bir markada görmedim. zaten helio x30, snapdragon 835i 10a bile katlasa artık snapdragon marka olarak oldukça kökleşti yani kullanıcıların güvenini kazandı o yüzden mtk hertürlü firmaların elinde patlar.
size tavsiyem mtkdan korkmayın arkadasım note4 kullanıyor ve son derece memnun ayrıca cihaz benimde çok hoşuma gidiyor. parmak izi filan benim mi5 den iyi diyebilirim, en azından okutmak için ekran açmak zorunda değilsiniz.

erhan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
mi 4, mi 5S
Konular
54
bu ertelemeler ne ilk nede son.samsung snapdragon 835 e hipotek koymuş durumda bu yüzden lg ve sony gibi firmalarda bu işlemciyi bekleyip sürekli erteleme yapıyorlar. yani s8 çıkmadan diğer amiralleri beklemek hayal olur. yada amiral adı altında snapdragon 821 i basar geçerler ve kullanıcılardan istedikleri geri dönüşü alamazlar.
mtk helio x30 diyenler var fakat bu işlemciyi yeni amirallerde oppo harici herhangi bir markada görmedim. zaten helio x30, snapdragon 835i 10a bile katlasa artık snapdragon marka olarak oldukça kökleşti yani kullanıcıların güvenini kazandı o yüzden mtk hertürlü firmaların elinde patlar.
size tavsiyem mtkdan korkmayın arkadasım note4 kullanıyor ve son derece memnun ayrıca cihaz benimde çok hoşuma gidiyor. parmak izi filan benim mi5 den iyi diyebilirim, en azından okutmak için ekran açmak zorunda değilsiniz.

beklerizde en azından cihazın tanıtımı bi yapılsa.

ha adamlarda sd 835 ne zaman gelecek kestiremedikleri için belkide tanıtım yapmıyorlar.

frukocuk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
null
Cihazım
null
Meslek
null
Konular
0
beklerizde en azından cihazın tanıtımı bi yapılsa.

ha adamlarda sd 835 ne zaman gelecek kestiremedikleri için belkide tanıtım yapmıyorlar.

hocam tabi burada benden daha bilgili arkadaşlar var ama bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışayım. şimdi bir işlemci üretim aşamasında şu ghz de çalıştıralım sıcaklığı şu olsun diye tasarlanamaz. mümkün olan maksimum transistor cpu nun içine gömülür ve deneme yanılma yöntemiyle hızlar belirlenir. sonuçda nanometrelerden bahsediyoruz yanlış hatırlamıyorsam 10 üzeri -9 dan bahsediyoruz :) tabi burada sıcaklık hız dayanıklılık enerji tüketimi tepkime önbellek derken bir çok değer baz alınıyor. kısaca demek istediğim şayet bu işlemcinin özellikleri kesinlik kazanmışsa işlemci zaten bitmiş hazır demektir.
zaten qualcomm arm kyro yu daha önce kullanmıştı şimdi ise kyro 280 kullanacak. bayağı sağlam işçilik var ama dediğim gibi işlemci hali hazırda firmaların elinde mevcut belki montajını bile yaptılar ama s8 i beklemekden başka çare yok.
bunun yanı sıra 835 i merak edenler için;

Üst Alt