Rom Xiaomi Mi 5 Rom Yükliyeceğim Sorularım Var

wolver123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adın
Cihazım
M
Konular
18
Arkadaşlar Miui den sıkıldım ve CameraApi2 ile Portre modu kullanmak istiyorum , bu yüzden rom yüklemek istiyorum .

Aklımda Lineage OS 14.1, Pixel Experience ve Omni Os var

Benim için önemli şeyler ,
Romun telefonun kendi rom u gibi saf ve sade durması , (bazı romlar cok saçma tasarımlar yapıyor)
Stabilite (Batarya performansı , parmak izi okuyucu hızı , menüler arası geçişler vs )
ve Uğraştırmayacak kurduktan sonra bişey yapmama gerek kalmayacak ve miui 9 dan geçtiğimde bana + birşeyler katacak bir rom olması .

Çoğu sitede lineage os u övüyorlar ama o da Android oreo değil ,

Kullandığınız romlardan dediğim gibi olan bir rom varsa yazarsanız çok sevinirim

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Arkadaşlar Miui den sıkıldım ve CameraApi2 ile Portre modu kullanmak istiyorum , bu yüzden rom yüklemek istiyorum .

Aklımda Lineage OS 14.1, Pixel Experience ve Omni Os var

Benim için önemli şeyler ,
Romun telefonun kendi rom u gibi saf ve sade durması , (bazı romlar cok saçma tasarımlar yapıyor)
Stabilite (Batarya performansı , parmak izi okuyucu hızı , menüler arası geçişler vs )
ve Uğraştırmayacak kurduktan sonra bişey yapmama gerek kalmayacak ve miui 9 dan geçtiğimde bana + birşeyler katacak bir rom olması .

Çoğu sitede lineage os u övüyorlar ama o da Android oreo değil ,

Kullandığınız romlardan dediğim gibi olan bir rom varsa yazarsanız çok sevinirim
Lineageos 14.1 uzun süre kullandım ve hem batarya performansı hem de stabilite olarak memnun kaldım. Portlanmış google camera sorunsuz bir şekilde çalışıyor ayrıca bu romda.
Omni rom kullanıyorum yaklaşık 5 saattir fakat sanki lineage daha güzel geldi bana. Pixel experience romunu da övüyorlar onu indirdim şimdi deneyeceğim. Farklı bir düşüncem olursa yine paylaşırım. ( Lineageos yüklerken ardından gapps flash yapmanız gerek çünkü boş bir şekilde geliyor romi bilginiz olsun.)

wolver123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adın
Cihazım
M
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lineageos 14.1 uzun süre kullandım ve hem batarya performansı hem de stabilite olarak memnun kaldım. Portlanmış google camera sorunsuz bir şekilde çalışıyor ayrıca bu romda.
Omni rom kullanıyorum yaklaşık 5 saattir fakat sanki lineage daha güzel geldi bana. Pixel experience romunu da övüyorlar onu indirdim şimdi deneyeceğim. Farklı bir düşüncem olursa yine paylaşırım. ( Lineageos yüklerken ardından gapps flash yapmanız gerek çünkü boş bir şekilde geliyor romi bilginiz olsun.)
Pixel experience hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum hocam . youtubede bir kanal pil performansı kötü felan diyorlardı ama en çok benim hoşuma pixel gitti siz hem lineage yide kullanmış biri olarak yorum yaparsanız çok memnun kalırım

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Pixel experience hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum hocam . youtubede bir kanal pil performansı kötü felan diyorlardı ama en çok benim hoşuma pixel gitti siz hem lineage yide kullanmış biri olarak yorum yaparsanız çok memnun kalırım
Umarım pil kötü değildir :) O sebeple denemek istedim çünkü.

burak0640

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 5Prim
Konular
42
Lineage os 14.1 öneriyorum Android 8 de 3 5 özellik gelmiş o kadar ama 14.1 gayet stabil ekran süreside iyidir google kamerada iyi çalışıyor

wolver123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adın
Cihazım
M
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lineage os 14.1 öneriyorum Android 8 de 3 5 özellik gelmiş o kadar ama 14.1 gayet stabil ekran süreside iyidir google kamerada iyi çalışıyor
Biraz takıntılı birisiyim galiba ben android 8.0 da ki kapatma menüsü çok hoşuma gitti yandan cıkan lineage düz android gibi sanırım çok basit geldi :D

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Biraz takıntılı birisiyim galiba ben android 8.0 da ki kapatma menüsü çok hoşuma gitti yandan cıkan lineage düz android gibi sanırım çok basit geldi :D
yandan gelen kapatma Menüsü Android 8lerle birlikte gelen bir özellik yani LineageOS 15.1de var bu özellik

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Pixel experience yükledim henüz tam test edemedim tabi ama şunu sormak istiyorum çözemedim ilk bakışta. Arama kısmına girince " Bu cihaz desteklenmediğinden sesli aramalar düzgün şekilde yapılamayabilir " şeklinde bir uyarı veriyor.
Ayrıca şu ana sayfada alt dock kısmında simgelerin altında google arama çubuğu var. Bunu kaldıramıyor muyuz ?

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
pixel bende kullandım mi5sde arama yaparken hiç uyarı almadım. alttaki google arama çubuğu pixel2 launcher özelliği. farklı bi launcher kullanarak sorunu çözebilirsiniz

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt