Yardım Xiaomi mi 5 ekranın donup kalma, işlevsizleşme sorunu

yakup15444

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yakup
Cihazım
xiaomi mi 5
Konular
3
Arkadaşlar 2 gün önce xiaomi mi 5 prime 64 gb'lık telefon aldım fakat ekran ara sıra bazı bölgesi ya işlevsizleşiyor ya da tümden ekran dokunmatiği gidiyor, ekran kapama açma tuşuna bastıktan sonra düzeliyor, yani ekran kapatıp açıyorum düzeliyor fakat belli bir süre sonra tekrar aynı sorun oluyor bide oyun oynarken özellikle rpg oyunlarında yuvarlak daire çizerek yürütmenin oldugu dokunmatik yeri takılıyor bazen ve kasma problemleri baş gösteriyor ara ara yardımcı olursanız sevinirim.

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Arkadaşlar 2 gün önce xiaomi mi 5 prime 64 gb'lık telefon aldım fakat ekran ara sıra bazı bölgesi ya işlevsizleşiyor ya da tümden ekran dokunmatiği gidiyor, ekran kapama açma tuşuna bastıktan sonra düzeliyor, yani ekran kapatıp açıyorum düzeliyor fakat belli bir süre sonra tekrar aynı sorun oluyor bide oyun oynarken özellikle rpg oyunlarında yuvarlak daire çizerek yürütmenin oldugu dokunmatik yeri takılıyor bazen ve kasma problemleri baş gösteriyor ara ara yardımcı olursanız sevinirim.

1.ekranda jelatin v.s varsa çıkarıp deneyin.

2.Bootloader kilidiniz açıksa mi flash ile flash all seçeneğini seçerek temiz kurulum yapın.

3.Sorun devam ederse ekranda problem olabilir.

Oyla:

yakup15444

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yakup
Cihazım
xiaomi mi 5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.ekranda jelatin v.s varsa çıkarıp deneyin.

2.Bootloader kilidiniz açıksa mi flash ile flash all seçeneğini seçerek temiz kurulum yapın.

3.Sorun devam ederse ekranda problem olabilir.
ekrandaki jelatini çıkardım fakat yine aynı durum var 2 . belirttiğiniz seçeneği nasıl uygularım xiaomi yeni kullanıcısı olduğum için o konu hakkında bilgim yok daha detaylı bilgi veren bir link varsa atarsanız sevinirim. Bide 2. belittiğiniz rom atma felan gibi bir işlem mi oluyor ve delta garantisinde sıkıntı yaşatır mı ? yani rom atmak garantiyi devredışı bırakır mı ?

Oyla:

Lopus

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
minimal adb fastboot programını kurup cihazı usb kablo ile pc'ye bağlayın telefonu kapatıp Telefonu fastboot moduna alın sonra (ses kısma ve güç tuşu ile) minimal adb fastbotu açıp cmd ekranına şu kodu yazın.

Kod:
fastboot oem device-info yazın

Device unlocked : true
yazarsa bootloader kilitli değildir.False yazarsa kilitlidir.

Kilit açıksa mi flas ile aşağıdaki linklerden yardım alarak temiz kurulum yapabilirsiniz.

Fastboot ROM kurulumu için aşağıdaki bağlantları ziyaret edebilirsiniz.
Resimli Anlatım İçin : İpucu - Xiaomi Cihazlar İçin Fastboot ROM Kurma.
Video Anlatım İçin : Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu

Oyla:

yakup15444

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yakup
Cihazım
xiaomi mi 5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
minimal adb fastboot programını kurup cihazı usb kablo ile pc'ye bağlayın telefonu kapatıp Telefonu fastboot moduna alın sonra (ses kısma ve güç tuşu ile) minimal adb fastbotu açıp cmd ekranına şu kodu yazın.

Kod:
fastboot oem device-info yazın

Device unlocked : true
yazarsa bootloader kilitli değildir.False yazarsa kilitlidir.

Kilit açıksa mi flas ile aşağıdaki linklerden yardım alarak temiz kurulum yapabilirsiniz.

Fastboot ROM kurulumu için aşağıdaki bağlantları ziyaret edebilirsiniz.
Resimli Anlatım İçin : İpucu - Xiaomi Cihazlar İçin Fastboot ROM Kurma.
Video Anlatım İçin : Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu
peki kilidi açık değilse kilit açmak için ne uygulamamız lazım ve kilit açma işlemi garantiyi devre dışı bırakır mı bilginiz var mı ?

Oyla:

Lopus

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
peki kilidi açık değilse kilit açmak için ne uygulamamız lazım ve kilit açma işlemi garantiyi devre dışı bırakır mı bilginiz var mı ?
Cihazın garantisini Delta servis sağlıyorsa Kiliti açmak garanti dışı kalmıyor Delta servisle iletişime gecilip daha önce bu konuya açıklık getirilmişti. Diğer servislerde durum nedir bilemem, BL Kilidini açmak için Mi5 bölümünde unlock konusu var oraya göz atabilirsiniz.

Oyla:

Admin

Elit Üye
Elit Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Admin
Cihazım
Mi5 Pro
Meslek
Prof.