Yardım Xiaomi Kendi Klavyesi

escobarhakan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakanay
Cihazım
Mi-9
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.3
Telefon Modeli
Mi 9
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba bölgeyi Hindistan' yapınca xiaominin kendi klavyesini indirdim gboardda sorun olan a i harfleride basıyor sorunum şu sesli yazma özelliği youtube de vs çalışmıyor ve öneri kısmı biraz düşük çözüm için önerisç olan veya şuan kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilirmi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hocam ben olsam bir klavye uygulaması için o kadar uğraşmazdım. Yüklerim Swiftkey klavyeyi bakarım keyfime :) Sizde yüklemek isterseniz buyrun.

Oyla:

Kontrol

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kontrol
Cihazım
Mi 9T 128GB
Konular
34
Save_Mi, Asla alışamam dediğim klavye uygulaması derdim. Şimdi bunun dışında başka klavye kullanamıyorum gerçekten alışınca tahmin özelliği ile kusursuz bir deneyim sağlıyor :)

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Kendi klavyesi dediğiniz aslında facemoji klavye uygulaması, sponsorluk işleri falan.

Bende mi 9 kullanıyorum fakat şimdiye kadar hiç bir sürümde A ve İ harflerinin basmaması gibi bir sorun yaşamadım. Hatta şuanda da Gboard kullanıyorum.

Ayrıca diğer arkadaşın da dediği gibi Gboard klavyenin tek alternatifi Swiftkey klavyedir. Diğerlerini denemenize bile gerek yok.

Oyla:

escobarhakan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakanay
Cihazım
Mi-9
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Türkçe k
Kendi klavyesi dediğiniz aslında facemoji klavye uygulaması, sponsorluk işleri falan.

Bende mi 9 kullanıyorum fakat şimdiye kadar hiç bir sürümde A ve İ harflerinin basmaması gibi bir sorun yaşamadım. Hatta şuanda da Gboard kullanıyorum.

Ayrıca diğer arkadaşın da dediği gibi Gboard klavyenin tek alternatifi Swiftkey klavyedir. Diğerlerini denemenize bile gerek yok.

Türkçe klavyede hocam a ve i haefleri en kenara tıklayınca basmıyor deneyebilirsiniz xiaomi kendi klavyesinde bu sorun yok optimizasyon la alakalı

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Böyle bir sıkıntı yok hocam, acaba sizde ekran koruyucu var da bu mu sıkıntı yapıyor? İki klavyede tuş konumları farklı ise belki bunun da sonucunda birinde çalışıp, diğerinde çalışmıyor olabilir.

Oyla:

escobarhakan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakanay
Cihazım
Mi-9
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle bir sıkıntı yok hocam, acaba sizde ekran koruyucu var da bu mu sıkıntı yapıyor? İki klavyede tuş konumları farklı ise belki bunun da sonucunda birinde çalışıp, diğerinde çalışmıyor olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Örneğin hocam a ve i hafinin olduğu boşluğa tıkladığınız zaman algılıyormu?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-02-26-01-51-04-899_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-02-26-01-51-04-899_com.android.chrome.jpg
    423,1 KB · Görüntüleme: 17
Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Örneğin hocam a ve i hafinin olduğu boşluğa tıkladığınız zaman algılıyormu?

Boşluktan kastınız aşağıdaki görselde işaretlediğim yerlerse. O kısımlarda çalışmaz çünkü görüldüğü gibi o kısımlarda dokumulabilir bir yer yada tuş yok. Ancak harflerin hiç birinde bir problem yok.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Swiftkey uygulamasındaki temalar belki kullanım açısından kolaylık sağlayabilir. Aşağıdaki örnekteki gibi.

Oyla:

escobarhakan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakanay
Cihazım
Mi-9
Konular
6
Boşluktan kastınız aşağıdaki görselde işaretlediğim yerlerse. O kısımlarda çalışmaz çünkü görüldüğü gibi o kısımlarda dokumulabilir bir yer yada tuş yok. Ancak harflerin hiç birinde bir problem yok.

Swiftkey uygulamasındaki temalar belki kullanım açısından kolaylık sağlayabilir. Aşağıdaki örnekteki gibi.

Örneğin hocam xiaomi kendi klavyesinde basıyor o boşlukta iPhone modellerindede denedim gboard xiaomi uyumsuzluğundan kaynaklı basması gerek normalde bölgeyi Hindistan yapıp facemoji keyboardı yükleyerek tecrübe edinebilirseniz çok daha pratik oluyor

Oyla:
Üst Alt