Sohbet Xiaomi karalamacacılar

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
Merhaba arkadaşlar bir süredir farkettiğim, bugün de çoğu sayfada gördüğüm haberler ve yorumlardan sonra bu konuyu açma gereği duydum.
Önce sar değeri konusu, bu sefer de Xiaomi CEO'sunun yaptığı gelecek dönemde fiyatların artabileceğine yönelik açıklamaları karalamaların da artmasına neden oldu.
Sar değeri konusunda yapılan yorumlar o kadar cahilce ki nefes bile tüketmeye gerek yok. Bir kaç model ölçeğinde olan sar değeri fazlalığını, markanın tamamına yönelik bir iftiraya dönüşüyor. Ayrıca bu lafları edenlerin çoğu da "abi ayfon yeaa" cı insanlar olduğu için ellerindeki cihazların sar oranlarını bilmeden yorumda bulunuyorlar bu da ayrı bir ironi konusu.
Fiyat artışı konusuna da gelirsek, Xiaomi her zaman en uygun fiyata en iyi donanımı vermek prensibini benimsemiş bir firma. Teknolojik gelişmeler ve cihazlara eklenen özelliklerin her zaman artması cihazlarında fiyatlarının artması demek oluyor.
İki sene önceki amiral gemisi cihazlara bakarsak, tek arka kameralar, çerçeveli ekranlar, klasik parmak izi okuyucuları, tek haneli ramler görüyoruz.
Bulunduğumuz yıla gelirsek de 3 er 4 er kamera dizilimleri, %100 e yakın ekran kasa oranları, ekran altından parmak izi okumak, çift haneli ram kapasiteleri gibi onlarca yeni donanımsal özellik görüyoruz. Bunların da tabi maliyetleri var ve bu maliyetler de cihaz fiyatlarına yansıtmak zorunda.
Yani yeni özellikler, donanımlar isteniyorsa bu fiyatlar artacak.
Herkes en iyi fiyata en iyi donanımı almak ister. Şuan Xiaomi kullanan çoğu kişi de bu yüzden Xiaomi aldı. Xiaomi'nin fiyatlarını hiçbir zaman Apple, samsung seviyesine çıkaracağını sanmıyorum. Şuan bakarsak S10 baz fiyatı 750-800 dolar bandında, Mi 9 ise 450 dolar bandında, Mi 9 550 dolar da olsa bence yine çok ciddi bir fark mevcut.
Unutulmamalı ki Mi 9 dediğimiz cihaz kendinden iki kat fiyatlara satılan cihazlara göre geri kalmıyor. Antutu , Dxomark gibi sonuçlar kullanıcı incellemeleri de bunu en iyi şekilde gösteriyor.
Şuan ülkemizde tek eksiği satış sonrası destek kısmı, bunu da düzelttiği taktirde fiyatları diğer rakiplere biraz daha yaklaşsa bile, diğerlerini bilmem ama ben ve forumdaki çoğu kişi Xiaomi kullanmaya devam edecektir.

PyhX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
:)
Cihazım
Redmi Note 4 SD
Konular
46
Yavaş yavaş geliyor Xiaomi hocam, gayet de kendini sevdirerek geliyor kullanıcılara. Apple'a binlerce lira para dökenler ya Xiaomi markasını tanımamışlar, ya da boş yere para harcamaktan zevk alan insanlardrunk~~

Redmi559

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
Redmi 6a
Konular
28
Evet katılıyorum hayatların da Samsung dan başka Telofon kullanmamış insanlar laf ediyor zaten arama yapmak face dışında hiçbir şey anlamayanlar yorum yazmasın çok iyi biliyorlar xoami nin kötü yanları var tabiki zamanla çözüleceğine inanıyorum

Kandırıkçı

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
TuncayM
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Öncelikle sar değeri çok fazla yaa diyenler için bknz. Sohbet - SAR Değerinin Aslında Ne Kadar Önemsiz.
Xiaominin bu politakasını ben hala yanlış buluyorum. Elimizdeki cihazlar bir fotoğraf makinesi yada bilgisyar değil. 12gb ram koymanın bir alemi yok. 4gb ram telefonda aynı işi görür 12 gbda. çünkü 12 gb ram isteyen yazılımlar malesef henüz çıkmış değil. İlerde adobe photoshop çıkarsa belki. Ama zaten 2 parmakla da shop yapılmaz. Bu kadar abartmanın bir alemi yok kameralar aynalı değil perdesi mp ne kadar yüksek olursa olsun merceği küçük olduğu için atıyorum 16 mp bir telefon gerçek fotoğraf makinelerinde 2mp'e denk gelir gibi birşey.

ALACAĞIMIZ CİHAZLAR TELEFON! BİR FOTOĞRAF MAKİNESİ YADA PC DEĞİL TELEFON! BU KADAR RAM KAMERA ABARTILIP FİYATLARLA İNSANLARI KIRMAYA HİÇ GEREK YOK. BU CİHAZA TELEFON DİYORSAK TELEFONLUĞUNU BİLECEK!

Üst Alt