- Adım
- ikon
- Cihazım
- xpr
- Konular
- 205
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Buradaki cevaplar Xiaomi Topluluğu resmi sitesinden verilen kesin ve net cevaplardır.!!
Bootloader kilidim açık, HyperOS güncellemesi alacak mıyım?
Hayır, alamayacaksınız.!!
Xiaomi, bootloader kilidi açık cihazlara HyperOS güncellemesi vermeyeceğini net olarak söyledi.
Bootloader kilidiniz açıksa ve HyperOS güncellemesini TWRP benzeri custom recovery'lerden kurmaya çalışırsanız ise hata alacaksınız.
Bu durumu yaşamamak için bootloader kilidinizi açıksa kapatmanızı tavsiye ederiz.
Uyarı:
Cihazınız yurtdışı cihazıysa ve direnç kaydı gibi yasadışı IMEI kopyalama yöntemleri ile kayıt ettirilmiş ise bootloader kilidinin kapatılması cihazı kullanılamaz hale getirebilir.
Xiaomi Topluluğu böyle bir durumda Xiaomi'nin sorumluluk kabul etmeyeceğini duyurdu.,
Bootloader kilidinin açık olup olmadığını nasıl öğrenirim?
Bunun çok kolay bir yöntemi var.
Cihazınızı yeniden başlatın ve açılış ekranındaki Xiaomi logosunun üzerinde açık asma kilit işareti var mı diye bakın.
Eğer yoksa cihazınızın bootloader kilidi kapalıdır. HyperOS güncellemenizi bekleyebilirsiniz.
Benim cihazımdan daha düşük seviyeli cihazlara güncelleme geldi, benim cihazım daha iyi olmasına rağmen bana güncelleme niye gelmedi?
Geliştiriciler HyperOS güncellemesi üzerinde çalışırken sadece tek bir cihaz odaklı çalışıp o cihaza güncelleme verdikten sonra başka cihaza geçmiyorlar.
Geliştiriciler tüm cihazlar için aynı anda güncelleme üzerinde çalışıyor.
Testlerden geçen cihazların güncellemesi yayınlanıyor, testlerden geçemeyen cihazların güncellemesi üzerinde çalışmaya devam ediliyor.
Yani güncellemelerin yayınlanması cihazların fiyatına göre değil, cihazların testi geçip geçmediğine göre oluyor.
HyperOS güncellemesini aldım ancak bazı özellikler yok ne yapmalıyım?
Xiaomi, yazılımın sorunsuz çalışması için HyperOS güncellemesinin bazı özelliklerini cihazlara kısarak vermek zorunda kalıyor.
Amiral gemisi seviyesindeki cihazlar özellikleri tam alırken giriş ve orta segment akıllı telefonlar güncellemeyi kırpılmış olarak alabiliyorlar.
Bunun temel nedeni ise cihazlara zarar gelememesi.
Örneğin bazı akıllı telefonlarda "Her Zaman Açık Ekran" özelliği sadece 10 saniye süre ile çalışıyor.
Bunun temel sebebi devamlı açık kalmasının cihazların ekranına zarar vermesi durumu.
Bu ve bunun gibi örneklerden dolayı güncelleme özellikler kırpılmış olarak verilebiliyor. Bu durumda yapabilecek bir şey bulunmuyor.
HyperOS güncellemesinden sonra şarjım çok çabuk bitiyor, ne yapmalıyım?
HyperOS güncellemesi büyük bir güncelleme.
Büyük güncellemelerden sonra Android, arka planda cihazınızı optimize eder.
Güncellemeden belirli bir süre sonra pil probleminiz ortadan kalkacaktır.
Sadece Android'in optimizasyon sürecinin bitmesini bekleyin.
Benim naçizane önerim;
Direnç ve Yasadışı kayıtlı İMEİ içeren cihaz kullanıcılarının, HyperOS 2 port edilmiş Custom Romların çıkmasını beklemeleri yönünde olacaktır...
Son düzenleme: