HyperOS Xiaomi HyperOS Hakkında soru ve cevaplar.! UYARI içerir...

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Buradaki cevaplar Xiaomi Topluluğu resmi sitesinden verilen kesin ve net cevaplardır.!!

Bootloader kilidim açık, HyperOS güncellemesi alacak mıyım?

Hayır, alamayacaksınız.!!

Xiaomi, bootloader kilidi açık cihazlara HyperOS güncellemesi vermeyeceğini net olarak söyledi.
Bootloader kilidiniz açıksa ve HyperOS güncellemesini TWRP benzeri custom recovery'lerden kurmaya çalışırsanız ise hata alacaksınız.
Bu durumu yaşamamak için bootloader kilidinizi açıksa kapatmanızı tavsiye ederiz.

Uyarı:
Cihazınız yurtdışı cihazıysa ve direnç kaydı gibi yasadışı IMEI kopyalama yöntemleri ile kayıt ettirilmiş ise bootloader kilidinin kapatılması cihazı kullanılamaz hale getirebilir.
Xiaomi Topluluğu böyle bir durumda Xiaomi'nin sorumluluk kabul etmeyeceğini duyurdu.,

Bootloader kilidinin açık olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Bunun çok kolay bir yöntemi var.
Cihazınızı yeniden başlatın ve açılış ekranındaki Xiaomi logosunun üzerinde açık asma kilit işareti var mı diye bakın.
Eğer yoksa cihazınızın bootloader kilidi kapalıdır. HyperOS güncellemenizi bekleyebilirsiniz.

Benim cihazımdan daha düşük seviyeli cihazlara güncelleme geldi, benim cihazım daha iyi olmasına rağmen bana güncelleme niye gelmedi?

Geliştiriciler HyperOS güncellemesi üzerinde çalışırken sadece tek bir cihaz odaklı çalışıp o cihaza güncelleme verdikten sonra başka cihaza geçmiyorlar.
Geliştiriciler tüm cihazlar için aynı anda güncelleme üzerinde çalışıyor.
Testlerden geçen cihazların güncellemesi yayınlanıyor, testlerden geçemeyen cihazların güncellemesi üzerinde çalışmaya devam ediliyor.
Yani güncellemelerin yayınlanması cihazların fiyatına göre değil, cihazların testi geçip geçmediğine göre oluyor.

HyperOS güncellemesini aldım ancak bazı özellikler yok ne yapmalıyım?

Xiaomi, yazılımın sorunsuz çalışması için HyperOS güncellemesinin bazı özelliklerini cihazlara kısarak vermek zorunda kalıyor.
Amiral gemisi seviyesindeki cihazlar özellikleri tam alırken giriş ve orta segment akıllı telefonlar güncellemeyi kırpılmış olarak alabiliyorlar.
Bunun temel nedeni ise cihazlara zarar gelememesi.

Örneğin bazı akıllı telefonlarda "Her Zaman Açık Ekran" özelliği sadece 10 saniye süre ile çalışıyor.
Bunun temel sebebi devamlı açık kalmasının cihazların ekranına zarar vermesi durumu.
Bu ve bunun gibi örneklerden dolayı güncelleme özellikler kırpılmış olarak verilebiliyor. Bu durumda yapabilecek bir şey bulunmuyor.

HyperOS güncellemesinden sonra şarjım çok çabuk bitiyor, ne yapmalıyım?

HyperOS güncellemesi büyük bir güncelleme.
Büyük güncellemelerden sonra Android, arka planda cihazınızı optimize eder.
Güncellemeden belirli bir süre sonra pil probleminiz ortadan kalkacaktır.
Sadece Android'in optimizasyon sürecinin bitmesini bekleyin.

Benim naçizane önerim;
Direnç ve Yasadışı kayıtlı İMEİ içeren cihaz kullanıcılarının, HyperOS 2 port edilmiş Custom Romların çıkmasını beklemeleri yönünde olacaktır...

Son düzenleme:

iibrahimdogru

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 6 pro
Konular
4
Ya nedir bu Xiaomi nin derdi. Android özgürlük falan dedik tüm markalar kısıtlamaya başladı.

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya nedir bu Xiaomi nin derdi. Android özgürlük falan dedik tüm markalar kısıtlamaya başladı.
AB ülkeleri ve diğer ülkeler Kişisel Veri Koruma (KVK) hakkında geniş çaplı yasalar çıkardığı için cihaz üreticileri ağır cezalar ödemek durumunda kaldılar, en büyük cezayı da Android'in sahibi Google ödüyor bu nedenle bütün üreticiler bu yaptırımlara uymak zorunda kaldılar ve konu bu noktaya geldi.

Byblood

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
2
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Buradaki cevaplar Xiaomi Topluluğu resmi sitesinden verilen kesin ve net cevaplardır.!!

Xiaomi, bootloader kilidi açık cihazlara HyperOS güncellemesi vermeyeceğini net olarak söyledi.
Bootloader kilidiniz açıksa ve HyperOS güncellemesini TWRP benzeri custom recovery'lerden kurmaya çalışırsanız ise hata alacaksınız.
Bu durumu yaşamamak için bootloader kilidinizi açıksa kapatmanızı tavsiye ederiz.

Uyarı:
Cihazınız yurtdışı cihazıysa ve direnç kaydı gibi yasadışı IMEI kopyalama yöntemleri ile kayıt ettirilmiş ise bootloader kilidinin kapatılması cihazı kullanılamaz hale getirebilir.
Xiaomi Topluluğu böyle bir durumda Xiaomi'nin sorumluluk kabul etmeyeceğini duyurdu.,

Bootloader kilidinin açık olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Bunun çok kolay bir yöntemi var.
Cihazınızı yeniden başlatın ve açılış ekranındaki Xiaomi logosunun üzerinde açık asma kilit işareti var mı diye bakın.
Eğer yoksa cihazınızın bootloader kilidi kapalıdır. HyperOS güncellemenizi bekleyebilirsiniz.

Benim cihazımdan daha düşük seviyeli cihazlara güncelleme geldi, benim cihazım daha iyi olmasına rağmen bana güncelleme niye gelmedi?

Geliştiriciler HyperOS güncellemesi üzerinde çalışırken sadece tek bir cihaz odaklı çalışıp o cihaza güncelleme verdikten sonra başka cihaza geçmiyorlar.
Geliştiriciler tüm cihazlar için aynı anda güncelleme üzerinde çalışıyor.
Testlerden geçen cihazların güncellemesi yayınlanıyor, testlerden geçemeyen cihazların güncellemesi üzerinde çalışmaya devam ediliyor.
Yani güncellemelerin yayınlanması cihazların fiyatına göre değil, cihazların testi geçip geçmediğine göre oluyor.

HyperOS güncellemesini aldım ancak bazı özellikler yok ne yapmalıyım?

Xiaomi, yazılımın sorunsuz çalışması için HyperOS güncellemesinin bazı özelliklerini cihazlara kısarak vermek zorunda kalıyor.
Amiral gemisi seviyesindeki cihazlar özellikleri tam alırken giriş ve orta segment akıllı telefonlar güncellemeyi kırpılmış olarak alabiliyorlar.
Bunun temel nedeni ise cihazlara zarar gelememesi.

Örneğin bazı akıllı telefonlarda "Her Zaman Açık Ekran" özelliği sadece 10 saniye süre ile çalışıyor.
Bunun temel sebebi devamlı açık kalmasının cihazların ekranına zarar vermesi durumu.
Bu ve bunun gibi örneklerden dolayı güncelleme özellikler kırpılmış olarak verilebiliyor. Bu durumda yapabilecek bir şey bulunmuyor.

HyperOS güncellemesinden sonra şarjım çok çabuk bitiyor, ne yapmalıyım?

HyperOS güncellemesi büyük bir güncelleme.
Büyük güncellemelerden sonra Android, arka planda cihazınızı optimize eder.
Güncellemeden belirli bir süre sonra pil probleminiz ortadan kalkacaktır.
Sadece Android'in optimizasyon sürecinin bitmesini bekleyin.

Benim naçizane önerim;
Direnç ve Yasadışı kayıtlı İMEİ içeren cihaz kullanıcılarının, HyperOS 2 port edilmiş Custom Romların çıkmasını beklemeleri yönünde olacaktır...

Merhaba,
Kıymetli bilgilendirme için teşekkür ederiz. Hyperos 2 icinde global cihazlarda bootloader kilidi açmaya izin olacakmi bu konuda bir bilgiye ulasabilir ve paylasirsaniz çok seviniriz hocam.
Saygılar.

erdemturan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem Turan
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
23
Bilgilendirme için teşekkürler.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
44
Herşey aslına rücu edecek ve bir gün herkes Global rom kullanacak. O gün bugün mü acaba? wasntme~~
Son derece açıklayıcı, faydalı ve Xiaomi kullanıcılarını markadan soğutan bir konu olmuş Murad Ali hocam. 8=)giggle~~
Elinize sağlık, klavyenize kuvvet.

Son düzenleme:

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba,
Kıymetli bilgilendirme için teşekkür ederiz. Hyperos 2 icinde global cihazlarda bootloader kilidi açmaya izin olacakmi bu konuda bir bilgiye ulasabilir ve paylasirsaniz çok seviniriz hocam.
Saygılar.
Bu uyarı HyperOS'un tamamını kapsıyor sürüm belirtilmiyor...

Uyarı:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Bootloader kilidi açık olup da güncelleme alanları nereye koyacağız?

Bir yerlerden bulunup da hazırlanan böylesine kopyala-yapıştır içerikler bu forumun ruhuna uymuyor. Xiaomi böyle bir açıklama yapmış ama... dedikten sonra çözümleriyle birlikte paylaşılması daha uygun olur. Her konu altına aynı mesajı yapıştırmak yerine çözüm üretmek, üretilen çözümleri paylaşmak çok daha uygun.

Bakın burada NV hatasına düşenler, veri ve/veya IMEI kaybı yaşayanların haricinde kilit açık olup da hiç sorun yaşamayanlar da var... Tek IMEI, Çift IMEI olmasına göre değişiyor, cihazın Global veya China olması farklılık yaratıyor. Mevcut rom sürümü bile muhtemelen güncelleme sonrası yaşananlar için etkili. Siz ise hiç araştırmadan, kullanıcı yorumlarını okumadan böylesine kesinlik içeren bir konu açarak forumu yanlış bilgilendiriyor ve yanlış yönlendiriyorsunuz.

Son düzenleme:

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Bootloader kilidi açık olup da güncelleme alanları nereye koyacağız?

Bir yerlerden bulunup da hazırlanan böylesine kopyala-yapıştır içerikler bu forumun ruhuna uymuyor. Xiaomi böyle bir açıklama yapmış ama... dedikten sonra çözümleriyle birlikte paylaşılması daha uygun olur. Her konu altına aynı mesajı yapıştırmak yerine çözüm üretmek, üretilen çözümleri paylaşmak çok daha uygun.

Bakın burada NV hatasına düşenler, veri ve/veya IMEI kaybı yaşayanların haricinde kilit açık olup da hiç sorun yaşamayanlar da var... Tek IMEI, Çift IMEI olmasına göre değişiyor, cihazın Global veya China olması farklılık yaratıyor. Mevcut rom sürümü bile muhtemelen güncelleme sonrası yaşananlar için etkili. Siz ise hiç araştırmadan, kullanıcı yorumlarını okumadan böylesine kesinlik içeren bir konu açarak forumu yanlış bilgilendiriyor ve yanlış yönlendiriyorsunuz.
Ben sadece Xiaomi topluluğunun alıntıladığım bilgiyi paylaştım madem onlarda yanlış yönlendiriyorlar onlarda bu işi bilmiyorlarsa, bilgilendirici paylaşımlarınıza buyrun siz devam edin.!
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herşey aslına rücu edecek ve bir gün herkes Global rom kullanacak. O gün bugün mü acaba? wasntme~~
Son derece açıklayıcı, faydalı ve Xiaomi kullanıcılarını markadan soğutan bir konu olmuş Murad Ali hocam. 8=)giggle~~
Elinize sağlık, klavyenize kuvvet.
Teşekkürler Koçara hocam konu altında ben kendi önerimi belirttim geliştirici ekiplerden birisi HyperOS 2'yi port ederler ve Custom Rom'unu yaparlar şuan en iyi çare beklemek.

Son düzenleme:
Üst Alt