Yardım Xiaomi hafıza sorunsalı??

Biscuit

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
İç İletişim Uzmanı
Konular
14
Xiaomi maceramda 2.ayı geride bıraktım. Telefonun temalarını falan öğrenmeye fonksiyonları çözmeye başladım. Programcılığımı bunun üzerinde kullanmayı planlıyorum.

Öncelikli olarak sormak istediğim şey Note 5A modeli var bende ve 16 gb modeli. Ancak iş hafızaya bakınca telefonun hafızası fizikselde 10 görünüyor ve 3,5 gb boş alan gösteriyor. Bir önceki telefonum GM 4G modeliydi ve o da 16gb modeldi, ancak bu telefon kadar çok yer kaplamıyordu onun üstüne abanmışken. Bu konu için önerisi çözümü olan var mı?

Biscuit

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
İç İletişim Uzmanı
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim aldığım telefon üvey evlat mı, yoksa ilg mi çekmiyor sorularım? Bir çözüm bulup kendi başıma çözüldü deyince bize de anlatır mısın demesini biliyor millet. Kapatabilirsiniz konuyu

Oyla:

Tugrulxioami

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuğrul
Cihazım
Mi 5
Konular
13
Benim aldığım telefon üvey evlat mı, yoksa ilg mi çekmiyor sorularım? Bir çözüm bulup kendi başıma çözüldü deyince bize de anlatır mısın demesini biliyor millet. Kapatabilirsiniz konuyu
şimdi hocam ben mesajı yeni gördüm de hafıza için yapacağın çok bişey yok malesef en fazla root atar sistem uygulamalarından bir kaçını temizlersin telefonu alırken hafızaya dikkat edip alman daha mantıklı bir yol olurdu senin için
[doublepost=1519711389,1519711258][/doublepost]
şimdi hocam ben mesajı yeni gördüm de hafıza için yapacağın çok bişey yok malesef en fazla root atar sistem uygulamalarından bir kaçını temizlersin telefonu alırken hafızaya dikkat edip alman daha mantıklı bir yol olurdu senin için
ayriyetten forumda fikri yada çözüm önerisi olan birileri var ise konuya direk dahil oluyorlar zaten burda kimseye laf söylemek doğru olmaz çözüm bulabilirseniz paylaşmak sizin elinizde arkadaşları aydınlatabilirsiniz

Oyla:

Biscuit

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
İç İletişim Uzmanı
Konular
14
[doublepost=1519711389,1519711258][/doublepost]
ayriyetten forumda fikri yada çözüm önerisi olan birileri var ise konuya direk dahil oluyorlar zaten burda kimseye laf söylemek doğru olmaz çözüm bulabilirseniz paylaşmak sizin elinizde arkadaşları aydınlatabilirsiniz
Ben kaç defa gönderi açtım. Sitem olmadan bi cevap almam mümkün değil yani onu çıkarmaya başladım. Bakıyorum herkes birbirine yardımcı oluyor bütün tecrübeliler geliyor falan.. Benim konum daha basit bir konu bence. Hotspot sorunumu kendim çözdüm arayarak, notification shade olayı da en basitinden. GM 4G bu telefona göre aynı özelliklerde ancak kullanım olarak Xiaominin gerisinde buna kabulüm, Ethnic hocamın yaptığı gizli ayarlar ile biraz daha optimize etmeme rağmen hafıza için halen bir çözüm bulamadım. İlla düşünen biri olmuştur diye düşünüyorum.

Oyla:

Tugrulxioami

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuğrul
Cihazım
Mi 5
Konular
13
Ben kaç defa gönderi açtım. Sitem olmadan bi cevap almam mümkün değil yani onu çıkarmaya başladım. Bakıyorum herkes birbirine yardımcı oluyor bütün tecrübeliler geliyor falan.. Benim konum daha basit bir konu bence. Hotspot sorunumu kendim çözdüm arayarak, notification shade olayı da en basitinden. GM 4G bu telefona göre aynı özelliklerde ancak kullanım olarak Xiaominin gerisinde buna kabulüm, Ethnic hocamın yaptığı gizli ayarlar ile biraz daha optimize etmeme rağmen hafıza için halen bir çözüm bulamadım. İlla düşünen biri olmuştur diye düşünüyorum.
dediğim gibi hocam ya costum rom atıcaksınız daha sade yada sistem dosyalarını sorun çıkarmayacak şekilde temizlik yapacaksınız hafıza sorununa başka bir çözüm ben düşünemiyorum donanım sonuçta yazılım değil ki

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hotspot, kilit kısayolu,biildirim çubuğundan cevaplama ve depolama alanına ilişkin sorularınızı içeren toplam 4 konunuz var ve her biri daha önce defalarca ve ayrıntılı şekilde cevaplanmış konular. Sorularınız için konu açmadan önce arama butonunu kullanmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Oyla:

Biscuit

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
İç İletişim Uzmanı
Konular
14
Hotspot, kilit kısayolu,biildirim çubuğundan cevaplama ve depolama alanına ilişkin sorularınızı içeren toplam 4 konunuz var ve her biri daha önce defalarca ve ayrıntılı şekilde cevaplanmış konular. Sorularınız için konu açmadan önce arama butonunu kullanmanız çok daha sağlıklı olacaktır.
cantara hocam öncelikle ilgin için teşekkürler. Ancak herkeste aynı cihaz olmadığı için benzer gibi görünen sorunları o şekilde çözemedim ben. kilit kısayolu için buradan çözüm aldım

Oyla:
Üst Alt