Yardım Xiaomi EU Rom için yardıma ihtiyacım var

v10furkanv10

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
iPhone 6
Konular
5
Merhabalar, Mi 15 Ultra Global stock rom cihazımı kullanıyorum. Fastboot ile EU rom yüklersem. (Rootsuz) banka uygulamalarını sorunsuz çalıştırır mıyım (Vakıf vs.) ? Recoveryi değiştirmek istemiyorum bu yüzden cihazımı root edemeyeceğim. Stock roma döndükten sonra BL kilitlersem sorun yaşar mıyım ? Stock roma dönmek için yedek almak zorunda mıyım öyleyse custom recovery kurmadan yapabilir miyim?

teknoberk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Onur Berk
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
11
Merhabalar, Mi 15 Ultra Global stock rom cihazımı kullanıyorum. Fastboot ile EU rom yüklersem. (Rootsuz) banka uygulamalarını sorunsuz çalıştırır mıyım (Vakıf vs.) ? Recoveryi değiştirmek istemiyorum bu yüzden cihazımı root edemeyeceğim. Stock roma döndükten sonra BL kilitlersem sorun yaşar mıyım ? Stock roma dönmek için yedek almak zorunda mıyım öyleyse custom recovery kurmadan yapabilir miyim?

Root yapmadığınız sürece banka uygulamalarında filan bir sorun yaşamazsınız. 15 Ultra'da Eu rom kullandıktan sonra tekrar Stock roma dönmezsiniz zaten :)

zaho66

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zahid
Cihazım
mi 12s ultra
Konular
15
ben de eu rom kullanıyorum root yok sorun olmuyor.ama bişey farkettim bankalar nfc ödemelerinde server kayıtta sorun yapmıyor.ancak direnç olunca nfc ödemeyi açmıyor.

v10furkanv10

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
iPhone 6
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Root yapmadığınız sürece banka uygulamalarında filan bir sorun yaşamazsınız. 15 Ultra'da Eu rom kullandıktan sonra tekrar Stock roma dönmezsiniz zaten :)
o kadar fark var mı ya :D . Daha sonra satmak için stock roma dönecektim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sorunu nasıl aşarım?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-10-28-22-37-11-676_com.mi.global.bbs.jpg
    Screenshot_2025-10-28-22-37-11-676_com.mi.global.bbs.jpg
    810,3 KB · Görüntüleme: 8

teknoberk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Onur Berk
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
11
o kadar fark var mı ya :D . Daha sonra satmak için stock roma dönecektim.

Bu sorunu nasıl aşarım?

Eu rom her zaman Çin romunu baz alıp düzenlenerek paylaşılır. Siz Global Rom veya diğer romlarda bu özellikleri normal şartlarda kullanamazsınız. Eu romun avantajı budur. 15 Ultra cihazına Eu rom yüklendiği zaman gözle görülür hızlandığını zaten kendiniz de göreceksinizdir.

BL Kilidiniz açık değil mi ?

Mithril0

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Atakan
Cihazım
Redmi note 9
Konular
8
Eu rom her zaman Çin romunu baz alıp düzenlenerek paylaşılır. Siz Global Rom veya diğer romlarda bu özellikleri normal şartlarda kullanamazsınız. Eu romun avantajı budur. 15 Ultra cihazına Eu rom yüklendiği zaman gözle görülür hızlandığını zaten kendiniz de göreceksinizdir.

Hocam bende 15 ultra eu rom kullanıyorum ama birtürlü circle the search kısmını bulamadım. Siz kullanabildinizmi?

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
13

Her eu rom çin rom altyapısını kullanmıyor global olanlarda var

v10furkanv10

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
iPhone 6
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

BL kilidini açamıyorum. Xiaomi Community uygulamasından açmamı istiyor neden bilmiyorum. O da her gün belli bir saatte girip tıklamam gerekiyor daha hiç saati tutturamadim hep kontenjan dolmuş oluyor attığım görselde mevcut.

teknoberk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Onur Berk
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
11
Her eu rom çin rom altyapısını kullanmıyor global olanlarda var

Eğer cihaz için mevcutta Çin romu yoksa eğer tabi ki Global rom baz alınarak düzenleniyor. Bkz.: 13T - 13T Pro - 14T - 15T - 15T Pro vb. vb. bu cihazlar için mevcut çin romları K Serisi cihazlara paylaşıldığı için ve kamera farklılıkları olduğundan dolayı Global rom baz alınarak paylaşılıyor.

BL kilidini açamıyorum. Xiaomi Community uygulamasından açmamı istiyor neden bilmiyorum. O da her gün belli bir saatte girip tıklamam gerekiyor daha hiç saati tutturamadim hep kontenjan dolmuş oluyor attığım görselde mevcut.

Forumda bu konu hakkında bazı Script'ler mevcut onlara baktınız veya denediniz mi ? Eski usül mi unlock ile denemeyi deneyin birde yanlış hatırlamıyorsam eğer bir kaç kişi mi community yerine mi unlock aracı ile kilit açmayı başarmışlardı.

v10furkanv10

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
iPhone 6
Konular
5
Eğer cihaz için mevcutta Çin romu yoksa eğer tabi ki Global rom baz alınarak düzenleniyor. Bkz.: 13T - 13T Pro - 14T - 15T - 15T Pro vb. vb. bu cihazlar için mevcut çin romları K Serisi cihazlara paylaşıldığı için ve kamera farklılıkları olduğundan dolayı Global rom baz alınarak paylaşılıyor.

Forumda bu konu hakkında bazı Script'ler mevcut onlara baktınız veya denediniz mi ? Eski usül mi unlock ile denemeyi deneyin birde yanlış hatırlamıyorsam eğer bir kaç kişi mi community yerine mi unlock aracı ile kilit açmayı başarmışlardı.
Hocam ilgili yerleri paylaşabilir misiniz ? Scriptleri denemedim ama hyperos global sürümleri artık sadece xiaomi community uygulamasıyla BL kilidi açılıyormuş.

Üst Alt