Xiaomi dünyanın en büyük 3. telefon üreticisi oldu

Global akıllı telefon pazarında yılın ikinci çeyreğinde 16milyon akıllı telefon satarak beşinciliğe yükselmeyi başaran Xiaomi, son çeyrekte rekor bir tırmanış ile üçüncü sırayı almayı başardı. 

Gelen bilgilere göre Xiaomi yılın üçüncü çeyreğinde 19milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Bir önceki çeyreğe göre yüzde 20 civarında bir artış yakalayan firma kendi rekorunu da kırmış oldu. Normalde üçüncü olan Huawei'nin bu çeyrekte satışlarını 16 milyona düşürmesi, Xiaomi'ye fırsat tanımış durumda.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Çin, Hindistan ve Singapur gibi pazarlarda adeta peynirekmek gibi satışlar yapan Xiaomi, bununla birlikte tahminlere göre 15-16 milyon civarında akıllı telefonu sadece kendi ülkesinde sattı.

Listenin ilk sırasında Samsung ve ikinci sırasında Apple yeralıyor. Dördüncü Lenovo, beşinci ise LG. Bir çeyrek dönemden sonra LG tekrar ilk beşe girmiş durumda. 

Xiaomi bu başarısını bir süre daha devam ettirecek gibigörünüyor. Ancak firmanın dar bir satış bölgesi nedeniyle Apple gibi yıllık 150 milyon civarında model satması biraz zor ancak imkansız değil. Avrupa ve ABD pazarına başarılı bir şekilde ulaşabilirse Xiaomi'nin Apple'ı geride bırakması hiç zor olmayacaktır. 

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cvp: Xiaomi dünyanın en büyük 3. telefon üreticisi oldu

Aşağıdaki tablo aslında oldukça güzel bir veri sunuyor. Tablo, 2014 yılının 3. çeyreğinde Samsung'un pazar payında %12 azalma olduğunu, Apple'ın pazar payının ise %12.9'dan %12'ye düştüğünü gösteriyor. 

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
RE:

Aslında bununla ilgili bir yerde bir yorum okumuştum. Şimdi nerede olduğunu bulamadım. Bilindiği üzere Lenovo Motorola'yı aldı. Bu listedeki rakamlarda Motorola yokmuş. Yani normalde Motorola'nın rakamlarının da Lenovo'ya eklenmesi gerekiyormuş ama IDC eklememiş. Bu durumda Lenovo yüzde 8 küsur bir rakama ulaşarak 3.sıraya çıkıyor, Xiaomi ise 4. sıraya iniyor.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23

chatin_62' Alıntı:
Aslında bununla ilgili bir yerde bir yorum okumuştum. Şimdi nerede olduğunu bulamadım. Bilindiği üzere Lenovo Motorola'yı aldı. Bu listedeki rakamlarda Motorola yokmuş. Yani normalde Motorola'nın rakamlarının da Lenovo'ya eklenmesi gerekiyormuş ama IDC eklememiş. Bu durumda Lenovo yüzde 8 küsur bir rakama ulaşarak 3.sıraya çıkıyor, Xiaomi ise 4. sıraya iniyor.

Onu da kısa sürede aşağı alır. Bu sene hedef ilk başta 40 milyondu, sonra yıl içinde 60 milyona çektiler, onu da rahat aşacaklar sanırım. Gelecek seneye hedefleri 100 milyon. Bu hızla büyürlerse 150 milyona yaklaşırlarsa şaşırmamak lazım.

Özellikle Hindistan onlar için yeni bir Çin gibi.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Guaire pid=12163 dateline=1414769438' Alıntı:
chatin_62 pid=12153 dateline=1414766576' Alıntı:
Aslında bununla ilgili bir yerde bir yorum okumuştum. Şimdi nerede olduğunu bulamadım. Bilindiği üzere Lenovo Motorola'yı aldı. Bu listedeki rakamlarda Motorola yokmuş. Yani normalde Motorola'nın rakamlarının da Lenovo'ya eklenmesi gerekiyormuş ama IDC eklememiş. Bu durumda Lenovo yüzde 8 küsur bir rakama ulaşarak 3.sıraya çıkıyor, Xiaomi ise 4. sıraya iniyor.

Onu da kısa sürede aşağı alır. Bu sene hedef ilk başta 40 milyondu, sonra yıl içinde 60 milyona çektiler, onu da rahat aşacaklar sanırım. Gelecek seneye hedefleri 100 milyon. Bu hızla büyürlerse 150 milyona yaklaşırlarsa şaşırmamak lazım.

Özellikle Hindistan onlar için yeni bir Çin gibi.

Bir de seneye Brezilya ve Rusya gibi iki çok büyük markete daha gireceklerini düşünürsek -stok sorunu yaşamadıkları taktirde- Xiaomi'den çok daha büyük bir atılım beklemek bence son derece mantıklı bir yaklaşım olacaktır.

Bir de Hugo Barra'nın 2015'te ABD'ye girmeyi düşündüklerini söylediği bir açıklaması vardı ama henüz Türkiye'ye girmeyi bile göz alamamışken ABD biraz fazla hayalperestlik olur gibi :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sanıyorum Rusya ve Brezilya'ya şimdiki satışların en az yarısı kadar bir satış daha yapacaklardır. Valla rakamlara bakınca öyle milyonları falan görünce bizdeki satışlarını 10, bilemedim 20 bin diye düşündüğüm için bize gelse ne olur, gelmese ne olur diye düşünmedim değil. Ben onların yerlerinde olsam kaale bile almazdım.
Elbette bir - iki sene sonra milyonlara ulaşılabilecektir. Ama Xiaomi şu anda büyük hamleler yapma ve marka bilinirliği oluşturma peşinde.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Üst Alt