Sohbet Xiaomi den tamamen soğudum

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
Öncelikle bir çok konuda elinden, tecrübesinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan forum çalışanları ve üyelere enerjileri için teşekkür ederim. Hiç kimseye bir gönderme ya da bir atıfta bulunmuyorum. Markanın kendisinden soğudum ve bunun kendimce sebeplerini açıklıyorum. Her firmanın para kazanmak için bir stratejisi vardır. Ancak bu marka insanların duygularıyla oynayarak bunu yapıyor. Neden mi duygular diyorum ? Çünkü bütçesi düşük olan kesim, işçi kesim, Xiaomi markasının diğer firmalardan daha düşük fiyatlı ve "sözde" performanslı ürünler üretmesine karşı koyamıyor. Bunu yıllardır bir çok firma ve şirket yapıyor. Xiaomi uygun fiyatlı performans ürünleri üretiyor diye kulaktan kulağa ülkeden ülkeye kıtadan kıtaya bu şekilde yayıldı. Türkiye, Hindistan vs gibi ülkeler çok fazla bu markayı tercih etti bu yüzden. Cepte para yok. Olsa bile hiç bir şey ederinde değil ülkemizde. Bu yüzden Xiaomi ürünler almak zorunda kalıyor insanlar. Sadece Xiaomi sorunları videoları yayınlayarak ünlü olan o kadar çok youtuber var ki. Neyse. Yazılım vs işleriyle uğraşan ya da bunu hobi olarak zevkle yapan insanlar için güzel bir marka. Neden mi ? Çünkü ürünleri sorunlu. Ve ürünler ne kadar sorunluysa o kadar uğraş gerektirir. Zeka kapasitesi geniş teknolojik konulara merakli insanlar bu sorunlarla uğraşarak rahatlatabiliyor beynini, çorap değiştirir gibi rom degistirebiliyor. Ancak bunu bilmem kaç yaşına gelmiş adam nasıl yapsın. İnsanlar romdur, rooottur, vs dir yazılım konularını öğrenmek zorunda mı ? Tabi ki değil. Ama aldığımiz cihaz Xiaomi ise saatlerimiz forumlarda YouTube ta bilmem şu model kasma sorununu çözme başlığıyla saatlerimiz gunlerimiz enerjimiz gidiyor. İnsanlar yepyeni bir telefon alıp tadını çıkarmak yerine bunu yaşamak zorunda mı soruyorum arkadaşlar size ? Asla kalıcı bir çözüm bulamayacagiz. Yıllar geçti yıllar. Bir çok firma gelişti büyüdü evet Xiaomi de öyle. Ancak hiç bu kadar sorun çıkaran başka bir firma görmedim. Değişen tek şey Xiaomi in pazarını genisletmesi. Bir çok model Xiaomi kullandım, gerek sıfır gerek ikinci el tamamı sorunlu. Çevremde kullananlarda benzer sorunları yaşıyor. İsyan ediyorum çünkü sorunlar çoğunlukla yazılımsal. Bu kadar zor olmamalı bir arayüzün stabil çalışmasını sağlamak. Bu kadar buyuyebiliyorsan seni büyüten kitleye bunun karşılığını verebilmelisin. Yok daha yeni firma daha yeni şu yeni arayüz yeni vs düzelir diye diye hep kendimizi kandiriyoruz. Hindistan gibi dünyanın en kalabalık ülkesinde ilkokul çocukları için rom atmayi öğrenmek yaşamsal bir ihtiyaca dönüşmüş durumda. Çünkü Xiaomi in özellikle en sorunlu modelleri orada çok fazla tutuluyor. Sayısız Hindistanlı in bu sorunları çözme uğraşli sayısız videosu var. Her guncellemeden önce tüm sorunları ortadan kaldıracak bir sonraki güncellememiz şu tarihte gelecek diye haber verip, yeni guncellemede herşeyi daha da beter hale getiriyor bu marka. Sıfır cihaz. Bakın "sıfır" diyorum. Sıfır cihazda bile sorunlar var. Ben şimdi bir konu açıp bir sorunum var desem burada sabırla okuyup iyi niyetiyle cevap verecek bir sürü insan elbette ki var. Gerek işi gerekse bu işlere olan zevkleri yüzünden. Hepsine zaten teşekkür ederim. Ben o çözümü alıp uygulayacağım ancak hiç bir zaman kalıcı olmayacak. Sürekli yeni bir sorun, sürekli yeni bir problemle karsilasacagim. Bu sitedeki yöneticiler ya da bu işle uğraşmaktan zevk alan vs kişilerden linç yiyebilirim ama sorun yok. Saygı duyuyorum işinize, uğraşıniza, zevkinize ve yorumlarınıza. Ben bu markaya olan sempatimi ve güvenimi tamamen kaybettim. Kişisel tavsiyem ise bazı şeyleri erteleyip mecburen biraz daha fiyat farkıyla başka markalara yönelmesi insanların. Tabi ki markadan ya da bu işlerle uğraşmaktan keyif alan insanlar ilgi duydukları gibi güzel canları ne isterse. Soğudum ve artık Xiaomi kullanmamaya karar verdim.

Sxiao

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
30
Bi yandan Apple hayran kalmamak elde değil. Az cihaz çıkarıyor, yıllarca destek sağlıyor. Xiaomi'nin de sayılı cihazı vardı o da Zamzunga özenip tüm alfabelerde ilerlemeye başladı. Para hırsı onları da değiştirdi sanırım. Dediğiniz gibi sıfır cihaz alıp neden rom işleriyle uğraşmak zorunda kalıyoruz anlam veremiyorum.

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Android açık kaynak bir işletim sistemi ne yazık ki bu sorunlar android olan her cihazda olur.
iPhone yani IOS kapalı kaynak işletim sistemi olduğu için sorunlar daha kolay çözülmektedir.
Şöyle diyeyim normalde Android Google kendi arayüzü her güncellemeyi onların kaynak kodu üzerinden kendi arayüzlerine uyumlu hale getirip satıyorlar her marka kendi arayüzlerine göre dizayn ettiği için yazılımda hangisi iyi ise bu kendi arayüzüne uyumlu hale getiren markalarda hatalar sorunlar az olur ama ios tek bir marka tarafından kullandığı için neredeyse sıfır hata ile gelir tabi bu tercih meselesidir ancak kendi adıma konuşmak gerekirse Galaxy note 2 ilk çıktığı zaman aldığımda 3. Günü root atıp rom değişikliğine gittim kısacası hiç bir android stock romu beni tatmin etmedi aldığım her cihaza sıfır veya ikincisi el ilk işim rom root işlemleri oldu böylede devam eder yurt dışı cihaz tercih ediyorum ayrıca sonuçta Boot kilidini açıp garantiyi baltalı yorum fazladan ücret ödemek yerinde yurt dışı alıp repair ve gereken değişiklikleri yapıp kullanıyorum

Iggy Azalea

.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RedmiNote 9 PRO
Konular
28
Ucuz olmasının sebebi bahsettiğiniz gibi yazılımsal sorunların olmasından kaynaklı, yoksa şu zamanda Xiaomi dışında ucuz ve performanslı telefon satan kaç firma var?

Yakınlık sensörü sorunu başta olmak üzere ki yazılımsal olduğunu düşünmüyorum daha sayabileceğim bir çok sorun çıktı kullandığım note 9 pro modelinde, miui 12.5 almamış neredeyse hiç bir model (eski modeller hariç) hiç bir telefon kalmamışken hâlâ note 9 pro globale 12.5 gelmedi, yav hangi firma yeni çıkardığı model yerine eskisine 12.5 verir? Böyle saçmalık olur mu? Oluyor işte.

Ucuz ve performanslı olsun diye aldığım telefona rom atmaktan bıktım, pahalı diye eleştirdiğim, bir telefona o kadar para vermeye gerek var mı diye düşündüğüm iPhone bin kat daha iyi daha sorunsuz ve firma olarak daha ilgili, iPhone 5s kullanan arkadaşım kaç yıl olmasına rağmen hala aynı telefonu kullanıyor ben bu sorunlar yüzünden 2 senede bir telefon değiştirmek zorunda mıyım?

Note 3 pro kullanırken 1080p 30 fps çekiyorken 6 model üstü olan note 9 pro da hâlâ 1080p 30 fps çekiyorum. (60 fps seçeneği de var ama onda EIS yok) demek istediğimi anlamışsınızdır.

Optik görüntü sabitleyici koysalar öpüp başıma koyarım da note 3 pro'dan note 9 pro'ya geçtim hala titreye titreye video çekiyorum, yav 6 model üstü telefona getirdiğiniz yenilik nedir?

Ön kamera 16 megapiksel, note 8 pro'nunki 20 megapiksel, bir üst modele bir alt modelden daha düşük megapikselli kamera koymak nasıl bir mantık?

Daha ne diyeyim ki.

PowerofAirx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 10T Lite
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
24
Hocam. Param olsa iPhone'dan başka telefon kullanmam. Ama gel gelelim, yeni bir iPhone'a 10K verebilecek bütçem olmadığı için 2500'e aldığım yurtdışı Mi 10T Lite kullanıyorum. He memnun muyum? Rom root vs işlerinden, forumda ki Stoya gibi işin ehli hocalarımız sağolsun anladığım için, şuan için memnunum.

Ama gerekli bütçem olursa, sorunsuz ara yüzü, garanti kapsamı, kamerası vs gibi sebeplerle Apple geçerim, net..

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Xiaominin ucuz olmasının sebebi zaten donanımları toptan alıp ucuza getirmesi ucuz parçalar ucuz işçilik ve xiaomide diğer markalar gibi pahalıya satsa kaliteli yazılımcıları olur kaliteli arayüzü olur farkettiyseniz xiaomide giderek pahalanıyor yurtdışı fiyatları için konuşuyorum. yazılım konusunda xiaomi globalde o kadar tepki topladıki yazılım güncellemeleri için bi ekip topladı ne kadar işe yarar yaramaz bilmiyorum. Miui 13 konusunda titiz davranıyolar miui 12.5 ve 12.5 enhanced edition ile geçiştiriyolar bence miui 13 çok bomba bir arayüz olucak zaten son umudum olan miui 13 arayüzüde buglı saçma sapan performans sorunları yaşatan bi arayüz olursa bende xiaomi markasını bırakıcam kesinlikle.
Son olarak mi serileri fena değil redmi ve pocolardan uzak durmaya bakın.

abvfarid

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Farid
Cihazım
Xiaomi Redmi 9
Konular
12
Öncelikle bir çok konuda elinden, tecrübesinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan forum çalışanları ve üyelere enerjileri için teşekkür ederim. Hiç kimseye bir gönderme ya da bir atıfta bulunmuyorum. Markanın kendisinden soğudum ve bunun kendimce sebeplerini açıklıyorum. Her firmanın para kazanmak için bir stratejisi vardır. Ancak bu marka insanların duygularıyla oynayarak bunu yapıyor. Neden mi duygular diyorum ? Çünkü bütçesi düşük olan kesim, işçi kesim, Xiaomi markasının diğer firmalardan daha düşük fiyatlı ve "sözde" performanslı ürünler üretmesine karşı koyamıyor. Bunu yıllardır bir çok firma ve şirket yapıyor. Xiaomi uygun fiyatlı performans ürünleri üretiyor diye kulaktan kulağa ülkeden ülkeye kıtadan kıtaya bu şekilde yayıldı. Türkiye, Hindistan vs gibi ülkeler çok fazla bu markayı tercih etti bu yüzden. Cepte para yok. Olsa bile hiç bir şey ederinde değil ülkemizde. Bu yüzden Xiaomi ürünler almak zorunda kalıyor insanlar. Sadece Xiaomi sorunları videoları yayınlayarak ünlü olan o kadar çok youtuber var ki. Neyse. Yazılım vs işleriyle uğraşan ya da bunu hobi olarak zevkle yapan insanlar için güzel bir marka. Neden mi ? Çünkü ürünleri sorunlu. Ve ürünler ne kadar sorunluysa o kadar uğraş gerektirir. Zeka kapasitesi geniş teknolojik konulara merakli insanlar bu sorunlarla uğraşarak rahatlatabiliyor beynini, çorap değiştirir gibi rom degistirebiliyor. Ancak bunu bilmem kaç yaşına gelmiş adam nasıl yapsın. İnsanlar romdur, rooottur, vs dir yazılım konularını öğrenmek zorunda mı ? Tabi ki değil. Ama aldığımiz cihaz Xiaomi ise saatlerimiz forumlarda YouTube ta bilmem şu model kasma sorununu çözme başlığıyla saatlerimiz gunlerimiz enerjimiz gidiyor. İnsanlar yepyeni bir telefon alıp tadını çıkarmak yerine bunu yaşamak zorunda mı soruyorum arkadaşlar size ? Asla kalıcı bir çözüm bulamayacagiz. Yıllar geçti yıllar. Bir çok firma gelişti büyüdü evet Xiaomi de öyle. Ancak hiç bu kadar sorun çıkaran başka bir firma görmedim. Değişen tek şey Xiaomi in pazarını genisletmesi. Bir çok model Xiaomi kullandım, gerek sıfır gerek ikinci el tamamı sorunlu. Çevremde kullananlarda benzer sorunları yaşıyor. İsyan ediyorum çünkü sorunlar çoğunlukla yazılımsal. Bu kadar zor olmamalı bir arayüzün stabil çalışmasını sağlamak. Bu kadar buyuyebiliyorsan seni büyüten kitleye bunun karşılığını verebilmelisin. Yok daha yeni firma daha yeni şu yeni arayüz yeni vs düzelir diye diye hep kendimizi kandiriyoruz. Hindistan gibi dünyanın en kalabalık ülkesinde ilkokul çocukları için rom atmayi öğrenmek yaşamsal bir ihtiyaca dönüşmüş durumda. Çünkü Xiaomi in özellikle en sorunlu modelleri orada çok fazla tutuluyor. Sayısız Hindistanlı in bu sorunları çözme uğraşli sayısız videosu var. Her guncellemeden önce tüm sorunları ortadan kaldıracak bir sonraki güncellememiz şu tarihte gelecek diye haber verip, yeni guncellemede herşeyi daha da beter hale getiriyor bu marka. Sıfır cihaz. Bakın "sıfır" diyorum. Sıfır cihazda bile sorunlar var. Ben şimdi bir konu açıp bir sorunum var desem burada sabırla okuyup iyi niyetiyle cevap verecek bir sürü insan elbette ki var. Gerek işi gerekse bu işlere olan zevkleri yüzünden. Hepsine zaten teşekkür ederim. Ben o çözümü alıp uygulayacağım ancak hiç bir zaman kalıcı olmayacak. Sürekli yeni bir sorun, sürekli yeni bir problemle karsilasacagim. Bu sitedeki yöneticiler ya da bu işle uğraşmaktan zevk alan vs kişilerden linç yiyebilirim ama sorun yok. Saygı duyuyorum işinize, uğraşıniza, zevkinize ve yorumlarınıza. Ben bu markaya olan sempatimi ve güvenimi tamamen kaybettim. Kişisel tavsiyem ise bazı şeyleri erteleyip mecburen biraz daha fiyat farkıyla başka markalara yönelmesi insanların. Tabi ki markadan ya da bu işlerle uğraşmaktan keyif alan insanlar ilgi duydukları gibi güzel canları ne isterse. Soğudum ve artık Xiaomi kullanmamaya karar verdim.
sonuna kadar haklısınız hocam hiç rom atmak havasında olmayan beni 1 ayda kaç rom değiştiemeye maruz bırakdı,1 sürümde söyledğiyi problemi çözüyor digerinde tekrar getiriyo,vallahi ben artık bıktım 7 aylık kullanımda artık forumlarda bile düzgün bilgi bulamıyorum.

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Haklısınız Evet Her Ne kadar da Miui Arayüzünü Sevsem de Bu Yazılım işlerini Düzeltene Kadar Sonraki Cihazım Xiaomi Olmayacak. Amiral Gemisi Yapıyorlar İşlemci Sıcaklığından Cihazı Kullanamaz Hale Getiriyorlar. Düşük Bütceli Cihaz Yapıyorlar Yazılım Kötüleşiyor. En Önemli Nokta ise Güncelleme Geliyor Chazlar Brick Oluyor Donmaya Kasmaya Başlıyor Pil Su gibi Akıyor. Bu Markaya 10 bin Mah Koyun Genede Bir Güncellemede mahvediyorlar. Yakınlık sensörü Zaten Baştan Başa Sorun. Yüzbinlerce Şikayet var. Rom Atıp en aza indiriyorlar o sorunu. Peki Normal Kullanıcı Ne Yapsın veya Garantili Alınan Cihazlar ? Ekran Panelleri Ghost Screen Oluyor Ghost Touch oluyor vb şeylerde çok. Realme Uİ yeni bir yazılım olmasına rağmen Miui den Önde Bir Kaç araştırma yaptım İncelemeler Yaptım Daha dün çıkan bir marka Bunları yapıyor. Realme GT Neo vs Poco F3 Videoları izledim Xiaominin Geride Kaldığını Görebilirsiniz.

Üst Alt