- Adım
- İbrahim
- Cihazım
- Note 9 pro
- Konular
- 72
Öncelikle bir çok konuda elinden, tecrübesinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan forum çalışanları ve üyelere enerjileri için teşekkür ederim. Hiç kimseye bir gönderme ya da bir atıfta bulunmuyorum. Markanın kendisinden soğudum ve bunun kendimce sebeplerini açıklıyorum. Her firmanın para kazanmak için bir stratejisi vardır. Ancak bu marka insanların duygularıyla oynayarak bunu yapıyor. Neden mi duygular diyorum ? Çünkü bütçesi düşük olan kesim, işçi kesim, Xiaomi markasının diğer firmalardan daha düşük fiyatlı ve "sözde" performanslı ürünler üretmesine karşı koyamıyor. Bunu yıllardır bir çok firma ve şirket yapıyor. Xiaomi uygun fiyatlı performans ürünleri üretiyor diye kulaktan kulağa ülkeden ülkeye kıtadan kıtaya bu şekilde yayıldı. Türkiye, Hindistan vs gibi ülkeler çok fazla bu markayı tercih etti bu yüzden. Cepte para yok. Olsa bile hiç bir şey ederinde değil ülkemizde. Bu yüzden Xiaomi ürünler almak zorunda kalıyor insanlar. Sadece Xiaomi sorunları videoları yayınlayarak ünlü olan o kadar çok youtuber var ki. Neyse. Yazılım vs işleriyle uğraşan ya da bunu hobi olarak zevkle yapan insanlar için güzel bir marka. Neden mi ? Çünkü ürünleri sorunlu. Ve ürünler ne kadar sorunluysa o kadar uğraş gerektirir. Zeka kapasitesi geniş teknolojik konulara merakli insanlar bu sorunlarla uğraşarak rahatlatabiliyor beynini, çorap değiştirir gibi rom degistirebiliyor. Ancak bunu bilmem kaç yaşına gelmiş adam nasıl yapsın. İnsanlar romdur, rooottur, vs dir yazılım konularını öğrenmek zorunda mı ? Tabi ki değil. Ama aldığımiz cihaz Xiaomi ise saatlerimiz forumlarda YouTube ta bilmem şu model kasma sorununu çözme başlığıyla saatlerimiz gunlerimiz enerjimiz gidiyor. İnsanlar yepyeni bir telefon alıp tadını çıkarmak yerine bunu yaşamak zorunda mı soruyorum arkadaşlar size ? Asla kalıcı bir çözüm bulamayacagiz. Yıllar geçti yıllar. Bir çok firma gelişti büyüdü evet Xiaomi de öyle. Ancak hiç bu kadar sorun çıkaran başka bir firma görmedim. Değişen tek şey Xiaomi in pazarını genisletmesi. Bir çok model Xiaomi kullandım, gerek sıfır gerek ikinci el tamamı sorunlu. Çevremde kullananlarda benzer sorunları yaşıyor. İsyan ediyorum çünkü sorunlar çoğunlukla yazılımsal. Bu kadar zor olmamalı bir arayüzün stabil çalışmasını sağlamak. Bu kadar buyuyebiliyorsan seni büyüten kitleye bunun karşılığını verebilmelisin. Yok daha yeni firma daha yeni şu yeni arayüz yeni vs düzelir diye diye hep kendimizi kandiriyoruz. Hindistan gibi dünyanın en kalabalık ülkesinde ilkokul çocukları için rom atmayi öğrenmek yaşamsal bir ihtiyaca dönüşmüş durumda. Çünkü Xiaomi in özellikle en sorunlu modelleri orada çok fazla tutuluyor. Sayısız Hindistanlı in bu sorunları çözme uğraşli sayısız videosu var. Her guncellemeden önce tüm sorunları ortadan kaldıracak bir sonraki güncellememiz şu tarihte gelecek diye haber verip, yeni guncellemede herşeyi daha da beter hale getiriyor bu marka. Sıfır cihaz. Bakın "sıfır" diyorum. Sıfır cihazda bile sorunlar var. Ben şimdi bir konu açıp bir sorunum var desem burada sabırla okuyup iyi niyetiyle cevap verecek bir sürü insan elbette ki var. Gerek işi gerekse bu işlere olan zevkleri yüzünden. Hepsine zaten teşekkür ederim. Ben o çözümü alıp uygulayacağım ancak hiç bir zaman kalıcı olmayacak. Sürekli yeni bir sorun, sürekli yeni bir problemle karsilasacagim. Bu sitedeki yöneticiler ya da bu işle uğraşmaktan zevk alan vs kişilerden linç yiyebilirim ama sorun yok. Saygı duyuyorum işinize, uğraşıniza, zevkinize ve yorumlarınıza. Ben bu markaya olan sempatimi ve güvenimi tamamen kaybettim. Kişisel tavsiyem ise bazı şeyleri erteleyip mecburen biraz daha fiyat farkıyla başka markalara yönelmesi insanların. Tabi ki markadan ya da bu işlerle uğraşmaktan keyif alan insanlar ilgi duydukları gibi güzel canları ne isterse. Soğudum ve artık Xiaomi kullanmamaya karar verdim.