Soru Xiaomi cihazlarda batarya veriminin düşmesi

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Herkese merhaba, Xiaomi cihazlara 2 sene önce giriş yaptım onun öncesinde Lumia kullanıyordum.Mia1 ile başladım 1 sene kullandım , o cihazi kardeşime verip Mia2 liteye geçtim 6 ay kullandım o telefonu da anneme verip Mi 8 lite ye geçtim. 7 aydır kullanıyorum.

Bu yukarıda saydığım iki cihazdan mia1 2 senelik mia2 lite 1 senelik kullanımda .

Ben mia1 i kullanırken wifisiz ( evde net yoktu) , hücresel veri ile (3g) 9 saat ekran süresi alıyordum . Şuan Kardeşim cihazı sürekli kullanıyor WİFİ ile 2g de günlük ekran süresi 6.5-7 saat . 3 bin amper 2 senelik batarya için çok iyi . Mia2 liteyi ben kendim kullanırken 5. Ayında , 11 saat ekran süresi alıyordum kalan batarya %20 idi . Rekorum 12 saatten fazla. Sürekli aralıksız kullanım . Crome YouTube Instagram vs. 45 dk da pubg .

Mi 8 lite kısmına gelirsek cihazı 2g de wifi ile kullanıyorum ancak verimli bulmadım. Bunun sebebi miuı olabilir Xiaominin kaliteden ödün vermesi olabilir bilmiyorum zira diger 2 cihaz saf android. 2 yıllık olmasına rağmen mia1 hala 7 saat ekran süresi veriyor , mia2 liteyi saymıyorum o 4 bin amper . Mia1 deki süreyi bu mi 8 lite de zar zor aldım yeni olmasına ragmen.

Forumda gördüm mi 9t den 6 saat ekran süresi alan varmış . Ortalama 7.5 saat sanırım forumda mesajlarda gördüğüm kadarıyla mi9t nin performansı. Bu korkunç bir rakam , 4 bin amper mia2 lite 12 saat ekran süresi veriyor tamam mi9t 1 inç ekran büyük o yüzden beklentiyi fazla tutmasak bile minimum 9 saat vermeli 4 bin mah batarya.

Ya Xiaomi kalitesiz bataryaya geçti ya miuı çok batarya harcıyor yada ... Siz doldurun

Mi 9 t almayı düşünüyordum vazgeçtim açıkçası.

Son düzenleme:

Ayyıldız

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mİ 8 LTE
Konular
18
Herkese merhaba, Xiaomi cihazlara 2 sene önce Mia1 ile başladım 1 sene kullandım , o cihazi kardeşime verip Mia2 liteye geçtim6 ay kullamdım o telefonu da anneme verip Mi 8 lite ye geçtim. 7 aydır kullanıyorum.

Bu yukarıda saydığım iki cihazdan mia1 2 senelik mia2 lite 1 senelik kullanımda .

Ben mia1 i kullanırken wifisiz ( evde net yoktu) , hücresel veri ile (3g) 9 saat ekran süresi alıyordum . Kardeşim cihazı sürekli kullanıyor WİFİ ile 2g de günlük ekran süresi 7 saat . 3 bin amper 2 senelik batarya için çok iyi . Mia2 liteyi ben kendim kullanırken 5. Ayında 11 saat ekran süresi alıyordum. Rekorum 12 saatten biraz fazla. Sürekli aralıksız kullanım . Crome YouTube Instagram vs. 45 dk da pubg .

Mi 8 lite kısmına gelirsek cihazı 2g de wifi ile kullanıyorum ancak verimli bulmadım. Bunun sebebi miuı olabilir Xiaominin kaliteden ödün vermesi olabilir bilmiyorum zira diger 2 cihaz saf android. 2 yıllık olmasına rağmen mia1 hala 7 saat ekran süresi veriyor , mia2 liteyi saymıyorum o 4 bin amper . Aynı süreyi bu mi 8 lite de zar zor aldım yeni olmasına ragmen.

Forumda gördüm mi 9t den 6 saat ekran süresi alan varmış . Bu korkunç bir rakam , 4 bin amper mia2 lite 12 saat ekran süresi veriyor tamam 1 inç ekran büyük o yüzden beklentiyi fazla tutmasak bile minimum 9 saat vermeli 4 bin amper batarya.

Ya Xiaomi kalitesiz bataryaya geçti ya miuı çok batarya harcıyor yada ... Siz doldurun

Mi 9 t almayı düşünüyordum vazgeçtim açıkçası.
Haklisiniz aslinda rom dunyasini bilen herkes google romlarinin daha cok batarya harcadigini dusunur ve miui yide tasarruf yazilimi olarak niteliyorlar ancak gercek suan bu degil miui 10 ile sanirim bu gercek yikildi. Sundanda xiaomi kullanicilari global romlari sevmiyor yani xiaomini resmi romu eu mu global mi diye sorsan adam eu dicek o derece bende eu rom kullandim gercekten eu rom cok tasarruflu bir rom ve xiaomi ulkeye Kacak olarak girdigi zamanlar daha redmi giris yapmamisti herkes eu rom ile satiyordu cihazi buda miui nin tasarruflu oldugu gorunumu cikardi. Ancak global kullananlar bataryalari telefonun kendi donanimina gore hazirlandigini biliyorlar. Yani soyle aslinda xiaomi de batarya sistemi biraz farkli mesela para birimi gibi abd de 2000 dolarla calisan bir kisi abd piyasasinda yasar bu para o piyasaya gore calisana verilir.Tr de
1000 dolar verilir bu piyasaya gore bu uygundur. Bataryalarda ayni sekil cok uzun bir kullanim saglasin diye batarya lari yuksek vermiyorlar. Boyle bisi olsaydi batarya maliyeti cok dusuk her bataryayi tabi telefon boyutuna uygun olucak sekilde 4000-5000 olarak takarlardi. Ama isinma enerji alisverisi vs. Buna engel cikariyor. Cihazlar en stabil olabilecek sekilde uyumda uretiliyor. Mi 8 lite de 4000 mha batarya kullanilsaydi rekorer bi telefon olurdu bence cunku cihazda kamera sensorleri islemci centik ekran dokunmatik vs super kalite ozellikle hassasiyeti cok iyi. Kasa redmi note 7 gibi moloz yigini gibi degil. En onemlisi plastik degil.

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Haklisiniz aslinda rom dunyasini bilen herkes google romlarinin daha cok batarya harcadigini dusunur ve miui yide tasarruf yazilimi olarak niteliyorlar ancak gercek suan bu degil miui 10 ile sanirim bu gercek yikildi. Sundanda xiaomi kullanicilari global romlari sevmiyor yani xiaomini resmi romu eu mu global mi diye sorsan adam eu dicek o derece bende eu rom kullandim gercekten eu rom cok tasarruflu bir rom ve xiaomi ulkeye Kacak olarak girdigi zamanlar daha redmi giris yapmamisti herkes eu rom ile satiyordu cihazi buda miui nin tasarruflu oldugu gorunumu cikardi. Ancak global kullananlar bataryalari telefonun kendi donanimina gore hazirlandigini biliyorlar. Yani soyle aslinda xiaomi de batarya sistemi biraz farkli mesela para birimi gibi abd de 2000 dolarla calisan bir kisi abd piyasasinda yasar bu para o piyasaya gore calisana verilir.Tr de
1000 dolar verilir bu piyasaya gore bu uygundur. Bataryalarda ayni sekil cok uzun bir kullanim saglasin diye batarya lari yuksek vermiyorlar. Boyle bisi olsaydi batarya maliyeti cok dusuk her bataryayi tabi telefon boyutuna uygun olucak sekilde 4000-5000 olarak takarlardi. Ama isinma enerji alisverisi vs. Buna engel cikariyor. Cihazlar en stabil olabilecek sekilde uyumda uretiliyor. Mi 8 lite de 4000 mha batarya kullanilsaydi rekorer bi telefon olurdu bence cunku cihazda kamera sensorleri islemci centik ekran dokunmatik vs super kalite ozellikle hassasiyeti cok iyi. Kasa redmi note 7 gibi moloz yigini gibi degil. En onemlisi plastik degil.

Yazdıklarınızda haklısınız . Birçoğuna katılıyorum. Miuı rom 3350 mah 7 saat verirken 3.080 mah saf android 9 saat vermesi insanı tereddüte düşürüyor. Mi8 lite almadan önce Redmi note 7 ile 8 lite arasında kalmıştım ancak bana sıcak gelmedi özellikle gerçek bir inceleme videosunda arka kapağın incecik Plastik oldugunu görünce sogudum. Mi8 lite elde tutuş estetik görünüm hissiyat olarak üst seviyede asla hakkı yenmez. İçerik olarak da dolu arka ve ön kameradan memnunum . İşlemci 2 yıllık ama yine iş görüyor.
Ben almadan önce 3.350 mah gözümü korkutmadı zira mia1 de 3.080 mah ve 8.5-9 saat alıyordum ekran süresi. Dolayısıyla aynı oran bekliyordum . Ancak beni hayal kırıklığına ugrattı. 6.30 saat ekran süresi alacagımı bilsem alırmıydım muamma açıkcası. Saf android den miuı ye geçince sanırım bu farkı daha fazla hissettim

Son düzenleme:
Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Hiçbiriniz telefonlardaki işlemci gücü, ekran çözünürlüğü, grafik işlemci arabirimi ve çevresel donanım farklarından bahsetmemişsiniz (:
Ayrıca işletim sistemi her güncellemede tasarım ve özellik artışına paralel olarak daha fazla kaynak kullanıyor. Daha fazla kaynak demek daha fazla enerji demektir.

3080 mah kapasiteli telefonla 9 saat ekran süresi alırken 3350 mah kapasiteli telefonla da 9 saate yakın ekran süresi almak sadece aynı donanımda beklenir.

En basit mantıkla Mi A1'de ekran açıkken 2 milyon adet hücreye enerji verilirken (1920x1080 adet piksel)
Mi 8 Lite'da 2,5 milyon (yaklaşık %25 daha fazla adet piksel) hücreye enerji sağlanıyor. Yani Mi 8 Lite, birim süre başına %25 daha fazla enerji sağlamak zorunda. Sadece bu kadarıyla bile Mi 8 Lite'ın [9 - (9x%25)] 6,75 saat ekran süresi vermesi,
Mi A1'in 9 saat ekran süresi vermesine denk.

Sizin dediğinize bakacak olursak 1000 mah bataryalı Nokia 3310'un şarjı 2-3 saatte bitmeliydi ama 3 gün kullanıyorduk (:

Son düzenleme:
Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Hiçbiriniz telefonlardaki işlemci gücü, ekran çözünürlüğü, grafik işlemci arabirimi ve çevresel donanım farklarından bahsetmemişsiniz (:
Ayrıca işletim sistemi her güncellemede tasarım ve özellik artışına paralel olarak daha fazla kaynak kullanıyor. Daha fazla kaynak demek daha fazla enerji demektir.

3080 mah kapasiteli telefonla 9 saat ekran süresi alırken 3350 mah kapasiteli telefonla da 9 saate yakın ekran süresi almak sadece aynı donanımda beklenir.

Bu mantıkla 1000 mah bataryalı Nokia 3310'un şarjı 2-3 saatte bitmeliydi ama 3 gün kullanıyorduk (:
Doğru ama işlemciler birbirine çok uzak degiller ve en önemlisi günlük kullanım karşılaştırması. En basit işler. Yani sayın çekirdek yada işlemci beyi yormayan işler. .
Snapdragon 660 4 x 2.2GHz & 4 x 1.84GHz çekirdekleri var. Düşük işlemler için 4 adet 1.84 GHz yani. Bizim bahsettiğimiz durumlarda zaten düşük işlem gerektiren durumlar . İnternette sörf . Oyun durumu araya girse dedigin dogru ama böyle bir karşılaştırma yok.
Snapdragon 625 e gelirsek 8 x 2GHz çekirdek var .Ram hızları ıvır zıvırı farklı evet ama tekrar söylüyorum bunlar basit günlük kullanım karşılaştırması ve iki işlemci de ayrı dünyanın işlemcisi degil . Biri direkt orta segment digeri girişten bir tık üst ortaya yakın işlemci. Çıkarıldıkları dönem itibariyle tabi . Şuan böyle bir durum söz konusu degil.

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Doğru ama işlemciler birbirine çok uzak degiller ve en önemlisi günlük kullanım karşılaştırması. En basit işler. Yani sayın çekirdek yada işlemci beyi yormayan işler. .
Snapdragon 660 4 x 2.2GHz & 4 x 1.84GHz çekirdekleri var. Düşük işlemler için 4 adet 1.84 GHz yani. Bizim bahsettiğimiz durumlarda zaten düşük işlem gerektiren durumlar . İnternette sörf . Oyun durumu araya girse dedigin dogru ama böyle bir karşılaştırma yok.
Snapdragon 625 e gelirsek 8 x 2GHz çekirdek var .Ram hızları ıvır zıvırı farklı evet ama tekrar söylüyorum bunlar basit günlük kullanım karşılaştırması ve iki işlemci de ayrı dünyanın işlemcisi degil . Biri direkt orta segment digeri girişten bir tık üst ortaya yakın işlemci. Çıkarıldıkları dönem itibariyle tabi . Şuan böyle bir durum söz konusu degil.

Ekran açık süresi karşılaştırmasında en önemli eleman çözünürlüktür. Önceki mesajıma hesap eklemesi yaptım hocam. Bi bakın isterseniz.

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Ekran açık süresi karşılaştırmasında en önemli eleman çözünürlüktür. Önceki mesajıma hesap eklemesi yaptım hocam. Bi bakın isterseniz.

Pixel durumunu sanırım editleyip yazmışsın ilk okudugumda yoktu. Bu söylediğiniz mantıklı . Ekstra birşey söyleyemem bilgim yok. Yani diyorsun ki ne kadar fazla gelişme varsa o kadar batarya sıkıntı. Ama gerçekten de öyle 3310 lar 1 ay giderdi :D

Batarya konusunda sadece ben bu konuda şikayetci olsam eyvallah ama gerçekten mi 8 litede çok fazla bu durum var..

Ben miui yi suçlu görüyorum açıkcası . Saf android rom atıp denense keşke ak kara çıkar.

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Pixel durumunu sanırım editleyip yazmışsın ilk okudugumda yoktu. Bu söylediğiniz mantıklı . Ekstra birşey söyleyemem bilgim yok. Yani diyorsun ki ne kadar fazla gelişme varsa o kadar batarya sıkıntı. Ama gerçekten de öyle 3310 lar 1 ay giderdi

Batarya konusunda sadece ben bu konuda şikayetci olsam eyvallah ama gerçekten mi 8 litede çok fazla bu durum var..

Her piksel bir nevi ampuldür hocam. Mi 8 Lite'da yarım milyon daha fazla ampul var. Daha çok elektrik harcaması sence de normal değil mi? (:

Bu kadar donanım geliştirmesi ve yazılım süslemesine rağmen batarya veriminin düşmesi değil; artması söz konusu.

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Her piksel bir nevi ampuldür hocam. Mi 8 Lite'da yarım milyon daha fazla ampul var. Daha çok elektrik harcaması sence de normal değil mi? (:

Bu kadar donanım geliştirmesi ve yazılım süslemesine rağmen batarya verimi düşmesi değil; artması söz konusu bence.
Sizin söylediklerinize bakarak dogru katılıyorum. Aksi bir şey iddia edemem. Absürt olur. ancak pixel durumu birbirine yakın olan saf android - miuı li cihazlarda da batarya süresi konusunda uçurum var tabi araya donanım farkı giriyor. Yani net bir cevap bulmak güç. Ama ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum Xiaominin resmi Twitter hesabında yaptıgı saf android mi iyi miuı mi anketinde saf android çıkmıştı. Sonra hemen kaldırdılar.

Beni kalın kafalı sanmayın. Ben 1 sene den biraz fazla saf android kullandım . Bana daha az batarya tüketen o geldi işin gerçeği.

Misal 4 bin amper iki cihaz pixelleri yakın
1080x2340 (FHD+) Piksel
1080x2280 (FHD+) Piksel
Biri miuı biri saf . Biri 12 saatten fazla batarya performansı digeri 7 saat. Hadi işlemci farkı inç farkı var . Ama 4 bin amper bence 9 saatten aşagı süre vermemeli. Az bir oran degil çünkü 4 bin . Yaval yavaş 5 bine geçmeye başlıyorlar bu da cihazları daha agır yapacaktır.

Oyla:
Üst Alt