Sohbet Xiaomi cihazlar hakkında olumsuz eleştirileriniz nedir?

Kandırıkçı

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
TuncayM
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Bu forumda genel itibari ile insanlara yardım etme romlar cihaz sıkıntıları garanti yeni alacaklara tavsiyeler yeni teknoloji haberleri vs.. uzayıp gidiyor. Çok da güzel bir döngü bu. Xiaomiyi sürekli iyi yanlarını da söylüyoruz bazı kötü yanlarını da. Ama firma güzel olunca iyi yanlar ağır basıyor tabii ;)
Sorum sizlere şu:
Xiaomi güzel ama şu yanları olmasaymış iyiymiş yada keşke şu olsaymış dediğiniz yanları var mı?

Benim ilk ele almak istediğim garanti sıkıntısı. Evet güzel ama bir cihaz garantisiz pardon 2 yıl şanssız olunca pek de yanaşılmıyor. Çindeki garanti nasıldır bilmem ama türkiyenin genel itibari ile garantisi çöp.
2. Olarak BL kilidi ve Mi hesabı. Yani bu kadar da kasmaya gerek yok xiaomi. İllahi elmaya benziycem diye her temiz kurulum veya fabrika ayarı sonrası kendi cihaz hesabına giriş yapmaj da nedir? Bunun bir ayarı olmalı ve istiyen açar isteyen açmaz. BootLoader kilidi işi zamsungda bile yok. Seni özgür bırakıyo ama bi knox sayacı koyuyor bitiyor iş.
3.sü reklamlar. Evet cihazlar ucuz ve bu ucuzluğun arkasında reklamlar da etkilidir eminim. Ama müzikte bile böyle birşey olması bazı insanları rahatsız ediyor evet manuel olarak kapatılıyor ama uğraştırıyor. Diğer firmalarda böyle birşey yok. Bence cihazı 50 80$ daha pahalı yapıp reklam işini kapat derdim ben.
4.sü yazılımsal hatalar. Bıktık bu hatalardan ama bu hataları düzeltmek için android fantazilerine girmek bana zevk veriyor. Ama her kullanıcıya hitap etmiyor bu.
5. Çin dışı ülke fiyatları. Bu fiyatlar çok abartılıyor özellikle türkiye gibi bir ülkede böylece meizu xiaomiyi bu konuda eziyor. Çünkü aynı paraya meizunun donanımı iyi. Sadece donanımı. Bunun içinde kamerayı yazılımı tasarımı vb. Şeyleri katmayın sadece donanım. Ki yazılımlar ve romlarla kamera da çözülür yazılım da.
6. Anti-Rollback. Android özgürlüğünğ kısan bir başka şey fazla anlatmaya gerek yok biliyorsunuz.

Ama bu sıkıntıları "bazıları" bile göz ardı edilrbilir? Fikriniz nedir bana katılıyor musunuz yoksa katılmıyormusunuz?

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Söylediklerine tamamen katılıyorum, kesinlikle Android'i iOS'a benzetmeye çalışmak kadar saçma bir fikrin peşine düşmemeli. Android'in özgürlükçü ruhuna ters. Sonuçta bunu yaparken iOS'un sunduğu kararlılığı ve güvenliği de sunmuyor. İçinden çıkılması güç durumlara sokuyor sadece ve bunun sebebi baştaki fikrin kökten hatalı oluşu. Söylediklerine ekleyebileceğim bir başka madde global piyasaya cihaz üretimini rakiplerine göre geç sunuyor olması. Bunun benzeri bir politikaya sahip Google'a baktığımızda Google, yeni nesil bir teknolojiyi (örneğin yeni bir işlemci) rakiplerine nazaran Pixel telefonlarda çok daha geç kullanıyor ancak bunun sebebi bu yeni teknolojiye uygun yazılım geliştirmek. Xiaomi ise bu gecikmeyi yazılım geliştirmek için değil Çin'deki pazarı domine etmek için yapıyor. Bu milliyetçi tutum açıkçası beni memnun etmiyor. Yeni telefon çıkıyor birkaç ay içerisinde Türkiye'ye geliyor ve bu telefonu alan kullanıcı bir üst modelin sızıntılarını duyduğunda (özellikle kayda değer donanımsal bir gelişme var ise) aldığı yepyeni cihazından soğuyabiliyor. (Ben bu düşüncede birisi değilim ancak bu tavırda birçok yoruma denk geldim.) Bu durumlar kanaatimce Xiaomi'nin yeni bir firma olup, köklü kalite politikalarını oturtamayışından kaynaklanıyor. Artık Apple sevdanı bırakıp kendine ait yolunu çizmen lazım, böyle güzel cihazlara yazık etme sakın Xiaomi ;)

Mmseg

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 5
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Çok fazla telefon çıkarıyor bi dur artık be.

Redmi559

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
Redmi 6a
Konular
28
Bl kilidi mi hesabı çok sıkıntı yaratıyor Samsung da 5dk da Odin ile twrp atılıyor bu kadar basit xoami kendinden soğutuyor stok android de mi hesabı yok ama güvenlik zafiyeti de yok

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
Yazılımsal sorunlara hiç kulak asmaması,parça kalitesi, kararlı sürümlerde bir çok hata ve bug olması, sürekli yeni model çıkartması

Kandırıkçı

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
TuncayM
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılımsal sorunlara hiç kulak asmaması,parça kalitesi, kararlı sürümlerde bir çok hata ve bug olması, sürekli yeni model çıkartması
Canları sıkıldıkça telefon çıkarıyolar.

Üst Alt