Çözüldü Xiaomi bluetooth ses kalitesi ÇÖZÜMÜ VAR MI ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

memet4334

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
memet
Cihazım
note 10s
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

kısaca sadede geleyim:

Elimde note 10s var magisk modülleri aptx libraryleri vs vs bi ton şey denedim yok yok yok,

1- bluetooth volumü inanılmaz düşük.
2- blutut üzerinden bas biraz az ve tizlerin keskinliği yetersiz.
3- naparsam yapayım APTX açılmıyor. Ya sbc ya aac seçiyor. AACnin androidde çöp olduğunu zaten hepimiz biliyoruz.
En azından SBCnin bitratesini yükseltip volumünü yükseltme şansımız yok mu magisk modülü var ama önceki android sürümü için olduğundan çalıştıramadım.
bazı mtk işlemcili telefonların aptx desteklediği bilgisi var internette.
Ayrıca bu basit bir encoder kolayca entegre edilebilir qualcomdan. Daha önce galaxy s1 cihazıma XDAdaki library ile aptx desteği eklemiştim yıllar önce.
Kulaklık sennheiser momentum true wireless 2.

Bunun bir çözümü var mı custom romla falan bunu çözebilen var mı ? Bu insan evlatları galiba hep böyle dinliyorlar müziği çünkü çok iyi kulaklıklara sürekli volume düşük diye şikayetler geliyor youtubeda adamın telefonunu soruyosun xiaomi diyor.

windows sürüm 3.1den beri donanım yazılım teknolojiyle ilgilenirim. Çok fazla telefonumu cyanogenmod ve sonrası çıkan lineageos ile hızlı hale getirip kullandım 3 senedir iphone kullandım. Hayatımda xiaomi kadar bir rom yüklerken 25 tane problemle karşılaşıp 60 tane video forum çözümü uygulayarak ilerlemedim. Dünyanın en problemli telefonu. Samsung amirallerime çat diye herşeyi rahatça yüklerdim hep geçmişte.

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Kulaklık eşleşmesini kaldırıp telefondan bölgeyi US olarak değiştirin ve yeniden başlatıp tekrar bağlantı yapın demişler XDAda bir konuda, denemediyseniz belki işe yarar. Nedeni, ilişkisi ne olduğu konusunda kimse birşey yazmamış ama işe yaradığını da yaramadığını da söyleyenler var. Kendim denedim şimdi bir fark göremedim ama düşük gelmiyordu bana zaten o yüzden birşey diyemeyeceğim.

memet4334

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
memet
Cihazım
note 10s
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok işe yaramıyor. Ses kalitesine önem veren birinin tamamen çöpe atacağı bir çöp telefon.

custom rom var bi tane onu yüklemeye çalışıyorum onu da yapamadım bi türlü.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Yok işe yaramıyor. Ses kalitesine önem veren birinin tamamen çöpe atacağı bir çöp telefon.

custom rom var bi tane onu yüklemeye çalışıyorum onu da yapamadım bi türlü.
Tam anlamıyla bir çözüm değil ama en azından müzik dinlerken kullanabileceğiniz pratik bir çözümüm var sizin için. Poweramp müzik çalar uygulamasını indirin. Ayarlarda Gain var. Parça kazancı yani. Oradan ses kalitesini bozmadan belli bir miktarda parça kazancı (db+) yapabilirsiniz. Ses seviyesini oldukça etkilediğini söyleyebilirim. Ayrıca bunu kalite kaybı olmadan yapması da ayrı güzel bir durum.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Merhaba arkadaşlar,

kısaca sadede geleyim:

Elimde note 10s var magisk modülleri aptx libraryleri vs vs bi ton şey denedim yok yok yok,

1- bluetooth volumü inanılmaz düşük.
2- blutut üzerinden bas biraz az ve tizlerin keskinliği yetersiz.
3- naparsam yapayım APTX açılmıyor. Ya sbc ya aac seçiyor. AACnin androidde çöp olduğunu zaten hepimiz biliyoruz.
En azından SBCnin bitratesini yükseltip volumünü yükseltme şansımız yok mu magisk modülü var ama önceki android sürümü için olduğundan çalıştıramadım.
bazı mtk işlemcili telefonların aptx desteklediği bilgisi var internette.
Ayrıca bu basit bir encoder kolayca entegre edilebilir qualcomdan. Daha önce galaxy s1 cihazıma XDAdaki library ile aptx desteği eklemiştim yıllar önce.
Kulaklık sennheiser momentum true wireless 2.

Bunun bir çözümü var mı custom romla falan bunu çözebilen var mı ? Bu insan evlatları galiba hep böyle dinliyorlar müziği çünkü çok iyi kulaklıklara sürekli volume düşük diye şikayetler geliyor youtubeda adamın telefonunu soruyosun xiaomi diyor.

windows sürüm 3.1den beri donanım yazılım teknolojiyle ilgilenirim. Çok fazla telefonumu cyanogenmod ve sonrası çıkan lineageos ile hızlı hale getirip kullandım 3 senedir iphone kullandım. Hayatımda xiaomi kadar bir rom yüklerken 25 tane problemle karşılaşıp 60 tane video forum çözümü uygulayarak ilerlemedim. Dünyanın en problemli telefonu. Samsung amirallerime çat diye herşeyi rahatça yüklerdim hep geçmişte.
Viper yada dolby eklentisini denediniz mi, bu iki modül oldukça güçlü bir ses kalitesi sağlar. İkisini aynı anda kullanırsanız, sesi yükselmeyecek kulaklık yoktur.

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Sennheiser için uygulama mevcut Play Store'da, resimlerinden gördüğüm kadarıyla ses ve eq ayarları mevcut, onu kontrol ettiniz mi? Belki oradan birşey yapılabilir.

memet4334

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
memet
Cihazım
note 10s
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar bunların bahsettiğim sorunla uzaktan yakından alakası yok. Sennheiserın uygulamasıyla da alakası yok. Arızası olmayan telefona yamalı don gibi uygulamayla volume artırmak çok saçma bişey.

Ben volume sorununu şu romu yükleyerek çözdüm:
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

EvolutionX diye bi rom pixel oldu telefon şimdilik. Rom harika gibi görünüyor sorunları bugları nedir bilmem. Bluetooth ses volumu iphone gibi oldu.

Ama androidin AACsi tiz kalitesi tabiki iphone AAC gibi değil. Ama bu pixelin AACsi sanki xiaomininkinden çok daha iyi gibi geldi tizleri denedim. SBC de nasıl pek bakamadım. Şimdilik iphonedaki blutut ses kalitesi hala yok ama volume sıkıntısı çözüldü. SBC bitretesini 350 yapabilirsem aslında aptxe gerek kalmaz.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Arkadaşlar bunların bahsettiğim sorunla uzaktan yakından alakası yok. Sennheiserın uygulamasıyla da alakası yok. Arızası olmayan telefona yamalı don gibi uygulamayla volume artırmak çok saçma bişey.

EvolutionX diye bi rom pixel oldu telefon şimdilik. Rom harika gibi görünüyor sorunları bugları nedir bilmem. Bluetooth ses volumu iphone gibi oldu.

Ama androidin AACsi tiz kalitesi tabiki iphone AAC gibi değil. Ama bu pixelin AACsi sanki xiaomininkinden çok daha iyi gibi geldi tizleri denedim. SBC de nasıl pek bakamadım. Şimdilik iphonedaki blutut ses kalitesi hala yok ama volume sıkıntısı çözüldü. SBC bitretesini 350 yapabilirsem aslında aptxe gerek kalmaz.
Ben kesin bir çözüm olmadığını belirttim zaten. Sadece size yardım etmek istedim ama "çok saçma" gibi tabirler kullanmanız, benim çözüm önerimi değil sizi genel olarak saçma biri yapar. Forumda yeni olduğunuz için insanlara karşı nasıl davranmanız gerektiğini de bilmiyorsunuz sanırım. Belki de bunun forumla da alakası yoktur. Doğrudan sizle alakası vardır. Yardım isteyip size yardım etmeye çalışan insanlara bu şekilde davranıp insanların çözüm önerisini beğenmiyorsanız ne diye yardım istiyorsunuz onu da anlamıyorum. Yukarıda "Çöp telefon" diyip sonrasında "Arızası olmayan telefon" diyosunuz. Belli ki baya tuhaf birisiniz. Neyse. Kendi çözümünüzü kendiniz bulmuşsunuz. Ne güzel. Demek ki biraz çabalamayla, araştırmayla olabiliyormuş.

Son düzenleme:

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5

Çözüm var mı diye soruyorsunuz, yardımcı olabilmek için akla gelen önerileri sunuyor insanlar. iPhone iPhone deyip durmuşsunuz, alın bir iPhone madem uğraşmayın böyle ucuz çöp dediğiniz cihazlarla. Ya da aptx lib ekleyebileceğiniz bir Samsung da olabilir, size kalmış artık. Bu fiyata bu kadar oluyor demek ki, memnun olan da var olmayan da, beğenmeyen herkesin yaptığı gibi satar ve gider beğendiğini alır.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Aslında arkadaşların bahsettikleri tam olarak, nokta atışı ile sizin sorununuza çözüm olacak şeyler oysa siz "arızası olmayan telefona yamalı don" gibi çözüm bulmuşsunuz.

Cihazınıza yüklemiş olduğunuz rom pixel cihazları baz alır ve sizin cihazınız için bazı özelleştirmeler içerir. Viper, dolby gibi modüller sistemsel düzeyde iyileştirme ve düzenlemeler içerir ki ses kalitesi arıyorsanız kişisel tercihlerinize göre bu modülleri kullanmanız zaruridir. Poweramp vb uygulamalar uygulama düzeyinde yaşanabilecek sıkıntıları engeller, kulaklığınıza ait uygulama ise kulaklığı özel iyileştirmeler bulundurur. Siz ise çok yüzeysel bir çözüm bulmuşsunuz veya bulduğunuzu zannediyorsunuz -ki bir AOSP rom ile ses sıkıntısını giderdiğini iddia eden biri çok net sesten anlamıyordur- fakat yine de size doğru tavsiyeler veren arkadaşlarımıza "alakasız" ve "saçma" mesajlar yazma ithamlarında bulunmuşsunuz. Her halde placebo etkisi çünkü arkadaşlarımızın verdikleri önerileri uygulamadan sadece AOSP rom ile bahsettiğiniz sorunun düzelmesi mümkün değil.

Ama madem ki siz mutlusunuz, geçmiş olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt