İnceleme Xiaomi Airdots İnceleme

evrenparlatan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
EVREN
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
5
Merhaba arkadaşlar, bugün Airdots satın altım ve ilk incelemelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Ben bu cihazı Türk Telekom üzerinden aldım. Ben hem radyo programcılığı hem kulüp djliği ve tonmaisterlik olarak bir çok Görüntü ve Ses sistemleri teknisyenliği yapmaktayım. Almadan önce bir kaç konu araştırması yaptığımda Airdotsun bass ve tiz karakterlerinin zayıf olduğunu ve mikrofonun çok kaliteli olmadığı yönünde izlenimleri okudum, dinledim. Şahsi fikrimi paylaşmak gerekirse ben bass - mid ve tiz karakterlerden aşırı memnun kaldım. Pioneer marka dj kulaklığı kullanmaktayım (HDJ X5) evet arasında fark var ama kulak açısından bu işi yapan insanların anlayabileceği kHZ bazında tarzında. Kısacası ben mikrofon - kulaklık karakterleri açısından fazla fazla memnun kaldım ki bu fiyat aralığına göre BEDAVA desem yeridir. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Almak isteyen arkadaşlarım tereddüt dahi etmeden alıp gönül rahatlığıyla kullanabilir :)

Cpt. Price

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi8Lite 128/RN7
Konular
0
Madem siz iyi yönlerinden bahsettiniz. Bende kötü yönlerinden bahsedeyim. İlk olarak internet acayip derecede yavaşlıyor. 2.4 GHz wifi ağınız varsa acı çekeceksiniz. Şuan yatakta kafamı sağa sola çevirmek istiyorum fakat yapamıyorum. Çünkü tuşlar ağırlığım ile basılmış oluyor. Çift tıkta şarkı geçmiyor (macrodroid ile düzelttim) asistana atıyor. Sesleri kütüphane gibi ortamlarda dışarı veriyor. Dışarıda sorun yok.

evrenparlatan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
EVREN
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Madem siz iyi yönlerinden bahsettiniz. Bende kötü yönlerinden bahsedeyim. İlk olarak internet acayip derecede yavaşlıyor. 2.4 GHz wifi ağınız varsa acı çekeceksiniz. Şuan yatakta kafamı sağa sola çevirmek istiyorum fakat yapamıyorum. Çünkü tuşlar ağırlığım ile basılmış oluyor. Çift tıkta şarkı geçmiyor (macrodroid ile düzelttim) asistana atıyor. Sesleri kütüphane gibi ortamlarda dışarı veriyor. Dışarıda sorun yok.
Ben bu bahsettiğiniz Wifi vs. durumlarından bahsetmek yerine tamamen kötülenen kHz sorunları, mikrofon problemleri vs. üzerinden bir inceleme neticesinde bilgi vermek amaçlı yazdım. Tekniksel olarak konuşmak gerekirse diyelim...

Cpt. Price

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi8Lite 128/RN7
Konular
0
Ben bu bahsettiğiniz Wifi vs. durumlarından bahsetmek yerine tamamen kötülenen kHz sorunları, mikrofon problemleri vs. üzerinden bir inceleme neticesinde bilgi vermek amaçlı yazdım. Tekniksel olarak konuşmak gerekirse diyelim...
Bu arada maksimum kbps değeri kaçtı cihazın?

evrenparlatan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
EVREN
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
5
Bu arada maksimum kbps değeri kaçtı cihazın?
Cihazın Kbps değeri hakkında bilgiye sahip değilim. Benim müzik arşivim FLAC kalitede dosyalarından oluşmakta. Bu yüzden memnuniyetimin yüksek olması sebebi olabilir

Cpt. Price

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi8Lite 128/RN7
Konular
0
Cihazın Kbps değeri hakkında bilgiye sahip değilim. Benim müzik arşivim FLAC kalitede dosyalarından oluşmakta. Bu yüzden memnuniyetimin yüksek olması sebebi olabilir
Açıkçası bu kulaklıklar ile 320k mp3 ve 960k flac dosya arasında bir fark hissedemedim. 192k diye biliyordum fakat geliştirici seçeneklerinde başka şeyler karşıma çıkıyor. Yer tasarrufu için 320k mp3 kullanıyorum.

evrenparlatan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
EVREN
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
5
Açıkçası bu kulaklıklar ile 320k mp3 ve 960k flac dosya arasında bir fark hissedemedim. 192k diye biliyordum fakat geliştirici seçeneklerinde başka şeyler karşıma çıkıyor. Yer tasarrufu için 320k mp3 kullanıyorum.
Sahne aldığımız yerlerde profesyonel ses sistemleri kullanıldığı için flac kalite olmasına dikkat ediyorum ben. Bu kulaklık ile film izlemek, telefon görüşmesi yapmak ve ara sıra müzik dinlemek için kullanacağımdan ötürü profesyonel bir şey olmasına da pek ihtiyacım yok doğrusu

Cpt. Price

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi8Lite 128/RN7
Konular
0
Peki gerçekten 320k mp3 ile flac dosya arasında bir fark var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sonuçta boyut 5 katına çıkıyor bir fark olmalı. Ama sanırım kulaklarım bunu hissedemiyor.

evrenparlatan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
EVREN
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Konular
5
Peki gerçekten 320k mp3 ile flac dosya arasında bir fark var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sonuçta boyut 5 katına çıkıyor bir fark olmalı. Ama sanırım kulaklarım bunu hissedemiyor.
Ben sadece Flac dosyasında 2 khz ile 6 khz arasında daha temiz seslerin kulağıma yansıdığını farkettim. 16 - 60 hz zaten kulaklıklarda pek duyulur değil. Fakat kick frekanslarını oluşturan 60 -200 hz beni gayet tatmin etti

Üst Alt