Xiaomi acemisi olarak Herkese merhabalar

sentub2013

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Şenol
Cihazım
Mİ 4 LTE
Konular
1
Herkeze merhaba, hepsiburada sitesinden mi4 lte modeli alarak aranıza katıldım. Aklıma takılan bir kaç konu var yardımcı olursanız çok sevinirim. Cihaz gelir gelmez standart kurulumunu yaptım ve telefon hakkındaya baktığımda model adı: mı 4lte-cu android sürümü;4.4.4 KTU84P ve MİU sürümü 7.00.55.00 KXDMICI gözüküyor. Dili ingilizce yapıp güncellemeyi kontrol et dedim bi şi olmadı. Sonra türkçe yaptım ve öylece kullanıyorum. Öncelikle bu sürüm global sürüm müdür. çünkü geliştiriciler her hafta yeni sürümler çıkarıyor imiş ve cihazı çeşitli yüklemeler yaparak bu güncellemeleri alabiliryormuşuz ama ben anlamıyorum tabi. O işlemleri yapmadan kesinlikle adroid m yi alamazmıyım ya da beklemem mi gerekir? Birde hattım vodafone ve forumda arkadaşlar ayarlardan 4g only yapın demiş yaptım hepsini ama yine olmadı ama hız 16m olarak geliyor H+ çıkıyor yeterli dedim uğraşmadım ama aklımada takıldı neden olmuyor 4g diye. Birde cihazda 1080p video kaydı yaptığımda bulanık çamur gibi kaydediyor ve tiz bir ses oluyor hep. ayarlardan ne yaptıysam değişmedi kötü kaydediyor geneli böylemidir. Uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Genel anlamda cihaz çok hoşuma gitti ama video kaydı tek sorun oldu şu an için. Teşekkürler.

mtnuyr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mtnuyr
Cihazım
mi 9t
Meslek
öğretmen
Konular
12
merhaba miui 8 güncellemesi sabredersen önümüzdeki hafta gelecek diye biliyorum. genelde ota üzerinden güncelleme yapılabilmekte, ama ben xiaomi.eu sitesi üzerinden stabil rom yada geliştirici romu yüklüyorum. ayrıca twrp yüklemesi yapıp, twrp üzerinden önce yedekleme yapıp sonra rom yüklemen daha sağlıklı olacaktır. twrp nedir nasıl yüklenir ayrıntılı anlatımı siteyi incelersenbulabilirsin. ekranda 4g yazmamasının sebebi büyük ihtimalle 4.5 g hattında aktif olmaması. 4.5G yazıp 4545 mesaj atarsan sotunu çözeceğini düşünüyorum. güncelleme sonrasında kamerandaki sorunun çözüleceğini düşünüyorum, mi4 daha önce kullandım, böyle bir sorun yaşamaman lazım.

sentub2013

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Şenol
Cihazım
Mİ 4 LTE
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncellemeyi bekleyeceğim başka çarem yok inşallah o gelen güncellemede türkçe dil seçeneği vardır. Gerçi bu sürümü bi kaç gündür kullanıyorum gayet güzel bi sorunla karşılaşmadım video kaydı haricinde. Bu telden önce g3 kullanıyordum ve 4.5 g den yararlanıyorken bu cihaza geçince ekrana gelmemesi düşündürdü sadece. Araşırdığım kadarıyla vodafone bu cihazda bant meselesi yüzünden sorun oluyormuş diye okudum başka hat takıp deneyeceğim çok sağolun

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Video kalitesi bencede berbat. Open camera yükledim video olayı onda daha iyi denemeni tavsiye ederim

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sentub2013

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Şenol
Cihazım
Mİ 4 LTE
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kurup deneyeceğim aslında 4 k çekip 1080p ye dönüştürüp kaliteye baktım çok güzel oldu ama o da uzun iş hem hafıza doluyo hem de dönüştürme falan uğraşasım gelmiyo sağolasın

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
sentub2013 öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Konuyla alakası yok ama yine de yazmadan olmayacak. Herkez yerine herkes şeklinde yazmanız daha doğru olacaktır. :)
Vodafone 800Mhz bandına ağırlık verdiği ve Mi4 te dahil olmak üzere birçok Mi cihazında da bu band bulunmadığı için maalesef 4G konusunda sorunlar yaşanmaktadır. 4G'yi sadece Vodafon'un 800Mhz haricindeki bandlarının da kuvvetli olduğu yerlerde kullanabilirsiniz. Forumda zaten birçok konuda bununla ilgili birçok mesaj görebilirsiniz.
Ayrıca hattınızı açtırmanız da bir başka sorun. Vodafone cihazı tanımadığı için 4G yok diye açmıyor. Vodafon'un mobil uygulaması üzerinden aktif edebiliyorsunuz.
Mi4 bölümünde romlarla ve güncellemelerle ilgili her türlü bilgiyi ve videolu anlatımları bulabilirsiniz. Bu arada forumun Sıkça Sorulan Sorular konusuna bir göz atmayı da ihmal etmeyin.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burhanb

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Burhan
Cihazım
Mi box
Konular
0
Merhabalar bu mi box nedir ve ücret odemeden beinsport filan izleyebiliyormuyuz
Not: cok acemiyim

Glorious

Teknoloji Delisi, Supporter
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Poco X4 Pro 5G
Konular
28
Merhabalar bu mi box nedir ve ücret odemeden beinsport filan izleyebiliyormuyuz
Not: cok acemiyim
Mi Box TV'nizde Android sistemi kullanmanıza yardımcı olur. Ücretsiz olarak bu kanalları izleyemezsiniz. Ücretli üyelik ile izleyebilirsiniz.

Üst Alt