Yardım Xiaomi A2 Lite Yazılım Atma ve Dokunmatik Sorunu

ottomanwolf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
8
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
8
Telefon Modeli
Xiaomi A2 Lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
Hayırlı akşamlar. Xiaomi a2 lite telefon alt kısımdan yarısına kadar suya girdi. Çıkardım. Bir kaç gün pirinçte beklettim. Telefon sorunsuz açıldı fakat dokunmatik hiç bir şekilde çalışmıyor. Mesaj geliyor, şarj oluyor, hoparlörler çalışıyor, bilgisayar telefonu tanıyor fakat dokunmatikte hiç tepki yok. Telefonu söktüm. Ekranın alt tarafında bulunan ekran devreleri komple sudan oksitlenmiş. Dedim, sanıyorum ekran pert oldu. Yeni bir ekran aldım taktım. Yeni ekranda da aynı sorun var. Dokunmatik ekran hiç bir şekilde çalışmıyor. Cihazın bootloaderi kilitli. Bazı a2 lite forumlarında dokunmatik sorunundan bahşedilmiş. Küçük bir ihtimal de olsa yazılımsal olabileceğini düşündüm. Bundan emin olmak için bu telefona yazılım atmam lazım. Bootloaderi kilitli bir şekilde bu telefona nasıl sıfırdan, temiz kurulum yapabilirim. Telefon ilgili pinlerden Edl moda da alınabiliyor. Yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.
Not: İlgili resim ektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Cemil Araz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemil
Cihazım
Xiaomi mi A2
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Telefonu bilgisayara bağladıktan sonra ses kısma ve kapatma tuşuyla fastboot moduna al sonra bilgisayardan ( ADB devices ) yaz cihazı görünce ( fastboot oem unlock ) yaz cihazı tekrardan fastboota al sonra ( fastboot flashing unlock_critical ) yaz bootloader açılır inşallah normalde önce cihazın geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama modunu ve oem unlock seçeneğini açman gerekiyor şimdi aklıma geldi bir otg kablosuyla mause bağla öyle aç bu seçenekleri
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazmayı unutmuşum tabiki önce pc ye ADB indireceksin

Oyla:

ottomanwolf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Romu attom hocam edl modda fakat donunmatikte yine tepki yoy. Yeni ekran aldım taktım onda da aynı sorun. Sorunu bir türlü anlamış değilim. Anakarta su kesinlikle temas etmedi Alttan 5 cm falan aldı. Sorunu anlayamıyorum bile.
@
Cemil Araz

Oyla:

Cemil Araz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemil
Cihazım
Xiaomi mi A2
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Romu attom hocam edl modda fakat donunmatikte yine tepki yoy. Yeni ekran aldım taktım onda da aynı sorun. Sorunu bir türlü anlamış değilim. Anakarta su kesinlikle temas etmedi Alttan 5 cm falan aldı. Sorunu anlayamıyorum bile.
@
Cemil Araz
Bence servise göstermede fayda var bende yardımcı olmak isterdim ama donanımsal hataları pek anlayan biri değilim

Oyla:
Üst Alt