Xiaomi 4G çipleri üretecek

Çin’li akıllı telefon üreticisi Xiaomi Technology ile Çin’liLeadcore Technology’nin, 4G çipleri üretmek için ortak bir firma kurmak üzere anlaştıkları açıklandı. Henüz resmen doğrulanmayan iddiaya göre kurulacak olan firmada Xiaomi %51 hisseye, Datang Telecom’un alt kuruluşu olan Leadcore ise %49 hisseye sahip olacak.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bu arada Datang; Leadcore’un, 16.82 milyon dolar değerindeki4G platformu olan SDR 1860’ı, kurulacak olan ortak şirketin bünyesine devredeceğini duyurdu. Kurulacak olan ortak şirket sayesinde Xiaomi, 4G çipleri daha ucuza mal ederek, 4G’li cihazlar platformundaki rakipleri karşısında önemli bir avantaj elde etmiş olacak.

Xiaomi, halihazırda Qualcomm, MediaTek ve SpreadtrumCommunication firmalarının chipsetlerini kullanıyor. Xiaomi-Leadcore ortaklığı, biraz evvel adını zikrettiğimiz firmaların satışlarını da önemli oranda düşürecek gibi görünüyor.

Kaynak: 

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

Xiaomi coşmuş :D teşekkürler.

xoser

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Konular
28
Cvp: Xiaomi 4G çipleri üretecek

bu konuda ne kadar kar eder bilmiyorum ama bileşenleri firmanın kendinin üretmesinin vereceği rahatlık ve bilgi ilerki cihazlarda daha da elini kuvvetlendirecek kuşkusuz. Ancak önemli olan daha fazla insana ulaşma pazar genişletme olmalı .

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
4G modemle birlikte Snapdragon 400'ün maliyeti tahminen 35-40$ olsa, kendisi bu LC1890 gibi bir çipseti -zar alanı 100mm2'den az olarak düşününce- 10-15$ civarında ürettirebilir diye tahmin ediyorum. Araştırma geliştirme hariç.

Esas 64-bit olarak yeni geliştirilecek modeller heyecan verici olacaktır diye tahmin ediyorum. Xiaomi'nin felsefesine uygun olarak yeni çipsetler tasarlanırsa esas o zaman fark yaratılır.

Umarım gerçekleşir ve en kısa zamanda meyvelerini görmeye başlarız.

Üst Alt