- Adım
- Semai
- Cihazım
- Redmi note 8pro
- Konular
- 30
Arkadaşlar ben 1. Alanda custom rom 2. Alanda stockrom kullanmak istiyorum böyle birsey mümkün mü
Maalesef böyle bir sistem gelişmedi.. Bilgisayarlarda olduğu gibi diski ikiye bölüp yükleme yapılabilse mümkündü fakat henüz böyle bir durum yok. Çok kurcalamayın böyle şeyleri twrpde yapacağınız en minik işlem cihazı bozar.Arkadaşlar ben 1. Alanda custom rom 2. Alanda stockrom kullanmak istiyorum böyle birsey mümkün mü
Hocam aslında geliştiriciler yapabilir bunu yapılamayacak bir şey değil ama başka öncelikleri var geliştiricilerin işte.Yok olmaz öyle bir işlem. En azından şimdilik. O ikinci alan mevzusu windowstaki farklı kullanıcılar gibi. Android 4.4 ya da 5 ile gelmiş bir özellikti, birden fazla kullanıcı eklenebiliyordu. Böylece aynı uygulama iki farklı hesapla çalışıyordu. Onu biraz değiştirmişler.
Onun için önce komple hafızayı silip yeniden biçimlendirme yaparak iki ayrı bölüm oluşturmak lazım. Recovery'nin de üstüne çıkmak lazım onun için. Sonra da ona özel boot dosyası ve recovery yazmak lazım, dual boot için. Uğraşmak zor iş.Hocam aslında geliştiriciler yapabilir bunu yapılamayacak bir şey değil ama başka öncelikleri var geliştiricilerin işte.
İşte uğraşılsa yapar üst seviye geliştiriciler ama onlar için bile zor bir durum. Zaten bunu yapabilecek bir custom recovery yok ortada daha o yapılacakta dual boot yapılacakda biz yaşlanır giderizOnun için önce komple hafızayı silip yeniden biçimlendirme yaparak iki ayrı bölüm oluşturmak lazım. Recovery'nin de üstüne çıkmak lazım onun için. Sonra da ona özel boot dosyası ve recovery yazmak lazım, dual boot için. Uğraşmak zor iş.
GM5 Plus için mesela custom rom atacağımızda, telefonun sistem için ayrılmış hafızası yetmiyordu. Onun için komple ne varsa silip tekrardan bölümleme yapmak gerekiyor bu da kullanılabilir hafızayı düşürüyordu. Mesela 32 GB toplam, 4GB sistem için ayrılmış, 28 GB diğer kısımdı. Ama bu yetmiyor, 32'de 6 GB sistem 26 GB ise diğer kısım oluyordu.
Şimdi 256'lık bir telefona iki ayrı sistem kısmı ayrıca iki ayrı depolama kısmı oluşturmak lazım. Ortak depolama kullanılırsa sıkıntı çıkar çünkü. Onu da atıyorum 10 GB 1.sistem, 10 GB 2.sistem, 118 1.depolama 118 2.depolama olarak bölünmesi demek.
Ayrıca bunlar tamamen fikir, henüz tam olarak yapılmadı galiba.
Maalesef böyle bir sistem gelişmedi.. Bilgisayarlarda olduğu gibi diski ikiye bölüp yükleme yapılabilse mümkündü fakat henüz böyle bir durum yok. Çok kurcalamayın böyle şeyleri twrpde yapacağınız en minik işlem cihazı bozar.
Yok olmaz öyle bir işlem. En azından şimdilik. O ikinci alan mevzusu windowstaki farklı kullanıcılar gibi. Android 4.4 ya da 5 ile gelmiş bir özellikti, birden fazla kullanıcı eklenebiliyordu. Böylece aynı uygulama iki farklı hesapla çalışıyordu. Onu biraz değiştirmişler.
Hocam eski androidlerde zaten yapılabilen bir şey olduğunu duymuştum ama arkadaşın yapmak istediği şeyler yeni androidlerde olduğu için böyle bir sistem gelişmedi dedim ama cevabınız konuya gelen herkes için bilgilendirici oldu.Her iki cevap da şu an için yanlış olmasa da doğru değiller"Gelişmedi" "olmaz" "şimdilik" kelimeleri hatalı.
Eskiden son derece güzel oluyordu. Hatta başlarda sadece boot.img değiştirerek yapıyorduk. Cihaz açılırken boot ekranında 5 saniyelik bir bekleme oluyordu. Bu bekleme anında açmak istediğiniz romu seçebiliyordunuz. Özelleştirilmiş bir recovery olan CWM (o zamanlar TWRP yoktu) ile de dilediğiniz rom yüklenebiliyordu. Son derece de stabil çalışırdı. Aynı cihazda istediğimizde MIUI istediğimizde AOSP rom kullanabiliyorduk. Hatta Mi4'lerde resmi Windows bile vardı. Aynı cihaza windows yükleyip arkasından dual boot ile hem AOSP hem de MIUI kurulabiliyordu ama Google muhteşem dehasını konuşturdu ve bu sistemi engelledi. Detaylar için forumda konular var hala biraz geçmişe giderseniz Android'in o zamanlar ne kadar muhteşem bir şey olduğunu, bugün Android özgürdür diye söylenen yalanın nasıl çarpıtıldığını sizler de görebilirsiniz.![]()