Soru Xiaomi 15 vs Xiaomi 14 Ultra

Samima

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sami Yusuf
Cihazım
redmi 11 s
Konular
2
Son olarak bu 2'si arasında kaldım

Xiaomi 15: 30.000 TL
Xiaomi 14 Ultra: 32.000 TL

Sizce hangisini almalıyım? Telefonu yaklaşık 4 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum. Kamerasının iyi olması benim için önemli, ancak çok fazla fotoğraf çeken biri değilim. Genelde gezdiğim yerlerin fotoğraflarını çekiyorum. Yani sürekli fotoğraf çekiyim diye bir olayım yok

Fazla oyun oynamıyorum ve render gibi ağır işlemler de yapmıyorum. ara sıra pubg oynarım yani telefonu zorlayacak en yoğun kullanımım bu olur.

Bu yüzden benim için en önemli kriterler kamera kalitesi ekran ve uzun ömürlü kullanım. Sizce hangisini almalıyım

seco.can.can

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SercanSubaşı
Cihazım
17 Pro Max
Konular
21
Hocam iki cihaz biraz alakasız olmuş.
Biri kavisli büyük ekran diğeri düz ufak ekran.ultra tepe model oluyor diğeri düz 15 kullanım senaryosunda ekran boyutu ve kavis ne kadar etki eder onu söylemeniz gerekli çünkü baya farklı cihazlar güncelleme konusu aşağı yukarı aynı şekilde gider diye düşünüyorum.

Samima

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sami Yusuf
Cihazım
redmi 11 s
Konular
2
Hocam iki cihaz biraz alakasız olmuş.
Biri kavisli büyük ekran diğeri düz ufak ekran.ultra tepe model oluyor diğeri düz 15 kullanım senaryosunda ekran boyutu ve kavis ne kadar etki eder onu söylemeniz gerekli çünkü baya farklı cihazlar güncelleme konusu aşağı yukarı aynı şekilde gider diye düşünüyorum.
kavis pek etki etmez büyüklükte etki etmez sadece ağırlık çok az etki edebilir diye düşünüyorum bide kamera çıkıntısı

bu bütçedeki en iyi 2 telefon bu bu yüzde bu ikisini karşılaştırıyorum

seco.can.can

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SercanSubaşı
Cihazım
17 Pro Max
Konular
21
15 Compact bir model hocam tek elle kullanımı kolay hafif bir cihaz oluyor bu durumda yazılım sürümü için de aşağı yukarı aynı ikiside sürüm farkı olmayabilir ultra ise biraz daha ağır kamera çıkıntısı büyük tek elle kullanımı zor birde kırılmaz cam değiştirmek vs zor kavis olduğu için kendime alacak olsam 15 modeli tercih ederdim ince bir kılıfla :)

Samima

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sami Yusuf
Cihazım
redmi 11 s
Konular
2
15 Compact bir model hocam tek elle kullanımı kolay hafif bir cihaz oluyor bu durumda yazılım sürümü için de aşağı yukarı aynı ikiside sürüm farkı olmayabilir ultra ise biraz daha ağır kamera çıkıntısı büyük tek elle kullanımı zor birde kırılmaz cam değiştirmek vs zor kavis olduğu için kendime alacak olsam 15 modeli tercih ederdim ince bir kılıfla :)
kamera olarak çok fark varmı sence

Samima

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sami Yusuf
Cihazım
redmi 11 s
Konular
2
Profesyonel çekim yapacak kadar iyi 14 ultra ama 15 de günlük kullanım için uygundur hocam sosyal medya için fotoğraf vs baya baya iş görüyor üzmez
sosyal medya kullanmıyorum anı için fotoğraf çekerim gezdiğim yerlerin fotoğrafını çekerim o yüzde kararsız kaldım ama mi 15e kayıyor gibiyim

seco.can.can

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SercanSubaşı
Cihazım
17 Pro Max
Konular
21
sosyal medya kullanmıyorum anı için fotoğraf çekerim gezdiğim yerlerin fotoğrafını çekerim o yüzde kararsız kaldım ama mi 15e kayıyor gibiyim
O zaman gayet mantıklı olur hocam hem kibar hafif taşıması da kolay

Üst Alt